A rangadó után lépéselőnyben a címvédő

2014. július. 06., 20:56   |    

A rangadó után lépéselőnyben a címvédő

Az idei szezon eddigi legnagyobb meccsét játszotta a bajnoki cím két várományosa, a Goldwin Pluss-Bodon FC és az ESC Puebla-Gyöngyös.

A két csapatban gyakorlatilag a teljes válogatott keret felvonult (a Bonyhád ad még kerettagokat), így várható volt, hogy a színvonalas meccset láthat a közönség. Nos, a játékosok nem is okoztak csalódást, nagyszerű találkozó zajlott az MLSZ Beach Arénában, amelyet két nagy tekintélyű nemzetközi játékvezető, Mészáros István és Herbály Péter vezetett.

Az első percekben még sokszor előfordult, hogy az ellenfelek, a válogatottbeli társak vigyáztak egymásra, egyszer-egyszer még a komoly fizikai párharc is elmaradt. De ahogy megszületett az első gól (a meccs elején a Goldwin szerezte), egyszerre vége lett a barátkozós hangulatnak, hatalmas csaták, gyilkos párharcok játszódtak le az egyre forrósodó homokon. S bár csapatjátékról beszélünk, mindkét oldalon voltak olyan egyéni teljesítmények, amelyek egyes szakaszaiban meghatározták a meccs eredményét, s nem csupán a gólszerzésről van természetesen szó. Vernyik Dávid például a harmadik harmadban nagyszerűen semlegesítette az addig remeklő Stefan Meiert, védőmunkája jelentős stabilitást adott a csapatnak. Weisz Tamás a másik oldalon a pályán és a kispadnál is szervezte a játékot, tanácsai sokat értek a társaknak. Nem is volt döntés egészen az utolsó négy percig, ekkor azonban a picivel jobban koncentráló, s egy-két szerencsés egyéni teljesítménnyel előnyt szerző Goldwin megnyerte a rangadót. Ha valódi fordulatokról, mérkőzésen belüli drámákról kellene értekezést írni, arra bizony alkalmas lenne a Vasas és a Keresztes Lovagok mérkőzése. Gól itt, gól ott, eleinte egyenlő elosztásban, aztán hamar vezetést szerzett a Vasas, sőt két góllal ellépett az ellenfelétől. Ám a Keresztes Lovagok valamennyi játékosa harcolt, küzdött megalkuvás nélkül, és a második harmadban 4-0-s részeredménnyel már két góllal vezetett. A harmadik harmadban aztán a fiatalos lendület újabb fordulatot eredményezett, a Vasas egyenlített, majd nem sokkal a vége előtt a vezetést is megszerezte. A meccs zárásaként egy kapuskidobás után Varga Ervin fejelt kapura, a labda csodálatos ívben hullott a jobb felső sarok felé, de végül a lécre esett – egyenlítés helyett Vasas győzelemmel ért véget a meccs.

Az Aramis végig irányított a Garvittax ellen, rutinos, okos játékkal őrölte fel az újonc csapat ellenállását, és nyerte meg a mérkőzést. Gyakorlatilag ugyanez történt a Keresztes Lovagok és az ESC Puebla-Gyöngyös meccsén is, amely kevés izgalmat hozott. A Keresztes Lovagok együttese jelentősen megérezte azt, hogy sérülés miatt nem tudott pályára lépni Rack Róbert, a csapat élharcosa.

A Goldwin és a Garvittax meccsén az volt sokáig a legfontosabb kérdés, hogy a sok kimaradt lehetőség után gólt tud-e szerezni Ughy Márk, de a második harmad legvégén végül ő is betalált.

Nagyon sokáig volt nyitott a forduló utolsó meccse, az Aramis és a Vasas csatája. Szikrázóan kemény, harcos mérkőzést játszottak a csapatok, a Vasas a korán szerzett egygólos előny megtartásáért, az Aramis a fordításért harcolt. Nagyon sokáig az az egy gól állt az eredményjelzőn, amelyet a 4. percben szerzett a Vasas, de a harmadik harmadban aztán megjött a többi is, s mert ezúttal a Vasasnak ment jobban a gólszerzés, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

ESC Puebla-Gyöngyös─Goldwin Pluss-Bodon FC 4-6
GYÖNGYÖS: Szacskó (Ficsór) – Weisz, Simonyi, Meier, Ábel, Kamal Ali, Csoszánszki, Marosi, Berkes. Edző: Berkes László
GOLDWIN: Ács (Végső) – Biczi, Ughy, Badalik, Fekete, Besenyei, Vernyik, Kovács, Angyalos. Edző: Csomós Tamás
Gólszerzők: Meier (2), Csoszánszki, Weisz ill. Besenyei (2), Fekete (2), Badalik, Kovács

Vasas─Keresztes Lovagok 10-9
VASAS: Gál (Sajben) – Szente, Ruzicska, Deák, Maruzsi, Fehér, Solti, Závodszkí, Serdült. Edző: Kis János
KERESZTES LOVAGOK: Gáspár (Miczek) – Osváth, Varga E., Rack, Tóth, Szedeli. Edző: Rack Róbert
Gólszerzők: Deák (2), Solti (2), Szente (2), Ruzicska (2) Fehér, Szedeli (öngól) ill. Varga E. (3), Rack (3), Osváth, Miczek, Szedeli

Aramis-BS Plastic─Garvittax 12-1
ARAMIS: Sikur (Ledő) – Farsang, Korozmán, Birinyi, Csopaki, Tősér, Tóth, Gorjanácz, Németh. Edző: Frank Tamás
GARVITTAX: Hallai (Kovács) – Vitányi, Vlasics, Török, Trinn, Bocsev, Vas, Gieber, Menyhei. Edző: Boross Tamás
Gólszerzők: Csopaki (3), Németh (3), Gorjanácz (3), Tősér (2), Tóth.

Keresztes Lovagok─ESC Puebla-Gyöngyös 2-9
KERESZTES LOVAGOK: Gáspár (Miczek) – Osváth, Varga V., Varga E., Szedeli, Ferinc, Tóth. Edző: Rack Róbert
GYÖNGYÖS: Ficsór (Szacskó) – Simonyi, Weisz, Meier, Ábel, Csoszánszki, Kamal Ali, Marosi, Berkes. Edző: Berkes László
Gólszerzők: Miczek, Osváth ill. Csoszánszki (3), Weisz (2), Ábel, Marosi, Meier, Simonyi

Goldwin Pluss-Bodon FC─Garvittax 18-1
GOLDWIN: Ács (Angyalos) – Ughy, Badalik, Fekete, Besenyei, Biczi, Vernyik, Jenei, Surányi. Edző: Csomós Tamás
GARVITTAX: Hallai (Bocsev) – Vitányi, Vlasics, Gieber, Kovács, Török, Trinn, Vas, Menyhei. Edző: Boross Tamás
Gólszerzők: Besenyei (5), Biczi (3), Ughy (3), Badalik (2), Fekete (2), Surányi (2), Vernyik ill. Trinn

Aramis-BS Plastic─Vasas 3-5
ARAMIS: Sikur (Ledő) – Farsang, Vattamány, Csopaki, Tősér, Tóth, Gorjanácz, Béres, Németh. Edző: Frank Tamás
VASAS: Gál (Sajben) – Szente, Rizicska, Fehér, Deák, Maruzsi, Solti, Závodszky, Serdült. Edző: Kis János
Gólszerzők: Vattamány, Csopaki, Tősér ill. Fehér (3), Ruzicska, Solti

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS