A rangadók napja: az első hatból négy csapat pályára lép

2014. március. 02., 11:44   |    

A rangadók napja: az első hatból négy csapat pályára lép

Két rangadóval zárul az OTP Bank Liga 18. fordulója. Az első hat helyezett közül négy együttes pályára lép, a Debrecen Diósgyőrben, a Győri ETO a Fradi otthonában játszik.

FERENCVÁROSI TC-GYŐRI ETO FC
(Március 2., 16:30)

A két zöld-fehér csapat találkozójának egyik érdekessége, hogy ismét a Fradi egyik korábbi játékosa ül az ellenfél kispadján, Pintér Attila után Horváth Ferenc. A korábbi válogatott csatár az elmúlt két őszön két csapattal is játszott bajnoki mérkőzést a Ferencváros ellen, szinte hihetetlen, hogy mindkét találkozót november 24-én játszotta hazai pályán, s mindkettő 2-2-re végződött (2012-ben a Kecskemétet, 2013-ban a Paksot irányította.) A rekorderbajnokot Thomas Doll irányítja majd, a német edzőnek ez lesz az első mérkőzése a magyar élvonalban. A Ferencváros a kétezres években először fogadja a Győrt bajnoki mérkőzésen a Puskás Stadionban, a két együttes legutóbbi két bajnokija a Rába partján egy hazai és egy vendéggyőzelmet hozott. Az ETO szeptember 28. óta mindössze egy vereséget szenvedett, Mezőkövesden kikapott 3-0-ra. A Ferencváros az Újpest elleni bajnoki mérkőzés óta nem tudott hazai bajnoki találkozót nyerni, ellenben az őszt a Videoton FC elleni, fehérvári győzelemmel zárta. Mind a két csapatnak mindössze két olyan bajnokija akadt ősszel, amelyen nem szerzett gólt.

DIÓSGYŐRI VTK-DVSC-TEVA
(Március 2., 18:30)

A keleti rangadón a listavezető a negyedik helyen álló Diósgyőrhöz látogat. A két együttes őszi mérkőzésén a Loki fölényesen, 4-0-ra nyert, az idényben ez volt a borsodiak legsúlyosabb veresége. A DVTK ugyan produkált az ősz közepén egy párját ritkító menetelést (7 győzelem sorozatban kapott gól nélkül), de a legutóbbi hat bajnokiján nyeretlen maradt, a megszerezhető 18 pontból csak négyet gyűjtött be. A Loki ugyan elrontotta az évzárót Mezőkövesden (2-2), de előtte sorozatban négyszer nyert. Szeptember 22. óta veretlen. 2009 júliusában tudott legutóbb a Diósgyőr hazai pályán nyerni a debreceniek ellen. A Loki keretében várhatóan ott lesz két olyan futballista (L’Imam Seydi és Tisza Tibor) is, akik az őszi találkozón még a DVTK színeiben játszottak.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS