A REAC idegenben győzte le a bajnokot

2008. november. 15., 21:05   |    

A REAC idegenben győzte le a bajnokot

Az utolsó őszi forduló szombati mérkőzései közül a legnagyobb meglepetést az MTK Budapest - REAC összecsapás hozta: a palotaiak győzni tudtak a bajnoki címvédő otthonában.

Vereséggel jubilált az MTK

MTK Budapest - REAC 0-2 (0-0)
Vezette: Vad II István (Butkai Zsolt, Vígh Tibor)
Gólszerző: Nyerges a 47., Kiss T. a 76. percben

Az MTK most ünnepli fennállásának 120. évfordulóját, és a játékosok természetesen győzelemmel kívántak kedveskedni a szurkolóknak. A REAC azonban ünneprontó volt, a kiegyenlített első félidő után a 47. percben Dancs Roland jobb oldali beadása után Nyerges Krisztián hat méterről fejelt a kapu bal oldalába (0-1). A palotai gárda a gól után is aktív maradt, és a 76. percben el is döntötte a meccset: Kiss Tamás első élvonalbeli gólját szerezve a 17 méterről a háló jobb oldalába lőtt (0-2). A REAC megszerezte második őszi győzelmét - az MTK pedig vereséggel jubilált.


Két perc alatt döntöttek a kispestiek

Budapest Honvéd - Gabona Trans-Kaposvár 2-1 (2-0)
Vezette: Mészáros István (Kispál Róbert, Ring György)
Gólszerző: Hercegfalvi a 36., Diego a 38. illetve Nikolic (11-esből) a 93. percben

A mérkőzés első időszakában egyenlő erők küzdelmét láthatták a szurkolók, a Honvéd azonban két perc alatt kétgólos előnyre tett szert. A 36. percben Takács Ákos remek átadását követően Hercegfalvi Zoltán három remek csel után közelről helyezett a hálóba (1-0), majd a 38.-ban az előző találat jegyzője, Hercegfalvi hozta helyzetbe Diegót, aki 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2-0). A vendégek nem adták fel, de gólt csak a 93. percben sikerült szerezniük, ekkor a Benjamin 16-oson belüli kezezése miatt megítélt büntetőt Nemanja Nikolic értékesítette (2-1). A Honvéd tehát hazai győzelemmel búcsúzott az ősztől.


Csak kapufákra futotta a Győrnek

Győri ETO - BFC Siófok 0-0
Vezette: Szilasi Szabolcs (Vámos Tibor, Szalai Zoltán)

A hazaiak elszántan kezdték a találkozót, sokkal veszélyesebben futballoztak, mint a vendégek, ám a remekül megszervezett siófoki védelmet nem sikerült áttörniük. A győriek fölénye a második játékrészben számos lövéssel befejezett akcióban, valamint két kapufában mutatkozott meg, de a zöld-fehéreknek nem sikerült bevenniük a vendégek hálóját, így az eredményesen védekező Balaton-partiak elvittek egy bajnoki pontot Győrből.


Hiába egyenlített a Hali

ZTE FC - Szombathelyi Haladás 3-2 (2-0)
Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Iványi István)
Gólszerző: Meye a 28., Waltner (11-esből) a 32., Tóth Z. a 87. illetve Andorka a 76., Rajos a 80. percben

A vendéglátók a 28. percben szereztek vezetést, ekkor Máté Péter beadása után Roguy Meye helyezett közelről a kapuba (1-0). Négy perccel ezután növelte előnyét a ZTE, Tóth Péter a 16-oson belül rántotta le Waltner Róbertet, a sértett pedig nem hibázta el a tizenegyest (2-0). A vendégek harcos ellenakciói a 77. percben hoztak eredményt: Andorka Péter 17 méterről a jobb felső sarokba bombázott (2-1). A Haladás ezután még nagyobb lendületet vett, és a 80. percben egyenlített is, Tóth Péter beadását követően Rajos Gábor nyolc méterről helyezett a háló jobb oldalába (2-2). A meccs azonban tartogatott még egy fordulatot, a 87. percben Tóth Zoltán egy 16 méteres lövésből megszerezte a zalaegerszegiek számára három pontot érő gólt (3-2).


Egy gól elég volt a győzelemhez

DVTK - Kecskeméti TE-Ereco 1-0 (1-0)
Vezette: Arany Tamás (Kelemen Attila, Fehér Gyula)
Gólszerző: Milicic a 8. percben

A diósgyőriek már a nyolcadik percben előnybe kerültek, Takács Péter szabadrúgása után Boris Milicic nyolc méterről lőtt a kapuba (1-0). A hátrányban lévő Kecskemét aktívabbá vált, vezetett néhány veszélyes támadást, de egyenlíteni nem tudott. A második játékrészben aztán nagy fölénybe kerültek a vendégek, számos alkalommal veszélyeztették a kaput, de ennek ellenére nem sikerült egyenlíteniük, ezért vereséggel fejezték be az őszt.


Csak egy pontot ért a Vasas-fölény

Vasas - Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (1-0)
Vezette: Fábián Mihály (Pápai Zoltán, Demeter János)
Gólszerző: Németh N. a 9. illetve Odrobéna a 89. percben

A határozottabban fellépő angyalföldiek már a kilencedik percben gólt szereztek, B. Tóth Balázs emelése után Németh Norbert hat méterről a léc alá fejelt (1-0). A hazaiak ezután is aktívabbak voltak, mint a szórványos kontrákkal veszélyeztető vendégek, ám végül mégsem örülhettek győzelemnek, a 89. percben ugyanis Obrobéna Péter csapott le egy labdára, és a volt Vasas-játékos megszerezte a Nyíregyháza számára az egyenlítő gólt (1-1).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS