A REAC kiesett az NB I-ből

2009. május. 06., 20:06   |    

A REAC kiesett az NB I-ből

Szerdán lejátszották a Soproni Liga 17., február végéről elhalasztott fordulójából még hátrálévő hat mérkőzést. A bajnoki címért versengő két csapat párharca tovább élesedik, a listavezető Debrecen ugyanis csak 2-2-es döntetlent játszott a Győr ellen, míg az Újpest 3-1-re verte a Vasast, s ezzel két pontra csökkentette hátrányát az éllovas mögött. A Siófok 3-1-re nyert a Nyíregyháza ellen, a Kecskemét 2-0-ra verte a Zalaegerszeget, a Kaposvár 1-0-ra a Diósgyőrt. A REAC hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Paks ellenében, s ez azt jelenti, hogy a rákospalotaiak elbúcsúznak az élvonaltól.


Emberhátrányban is dominált az Újpest

Újpest FC - Vasas 3-1 (3-1)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Vígh Tibor)
Gólszerző: Tisza a 14. Kabát (11-esből) a 22., Kabát a 45. illetve Dobric a 4. percben
Kiállítva: Simek a 17. illetve Laczkó a 67. percben

A találkozó előtt Göröcs Jánost köszöntötték a hazaiak, az újpestiek legendás támadója ugyanis május 8-án ünnepli 70. születésnapját. A vendégek gyorsan ünneprontóvá váltak, a negyedik percben Laczkó Zsolt remekül ugratta ki Sasa Dobricot, aki 14 méterről a háló jobb oldalába helyezett (0-1). Nem sokáig tartott az előny, mert a 14. percben Rajczi Péter lövése után Ognjen Paripovicról Tisza Tibor elé pattant a labda, a csatár pedig 14 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-1). A 17. percben emberhátrányba kerültek a lila-fehérek, Simek Péter Laczkó lerántása miatt megkapta második sárga lapját, azaz a pirosat is. Az Újpest ennek ellenére átvette a vezetést, a 22. percben az angyalföldiek kapusa, Németh Gábor szabálytalankodott a 16-oson belül Rajczival szemben, s a büntetőt Kabát Péter értékesítette (2-1). A 45. percben a vendéglátók tovább növelték előnyüket, Tisza sarkallt Kabáthoz, aki 17 méterről a kapuba bombázott (1-3). A 67. percben a Vasas is tíz főre olvadt, egy műesés miatt Laczkó is megkapta második sárgáját, s a vendégek ezután már szépíteni sem tudtak.


Az ETO pontot szerzett Debrecenben


DVSC-TEVA - Győri ETO FC 2-2 (1-1)
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)
Gólszerző: Czvitkovics a 7., Szakály a 72. illetve Aleksidze a 27., Böőr a 91. percben
Kiállítva: Bernáth a 36. percben

A DVSC a hetedik percben előnybe került, Czvitkovics Péter jobbról, az alapvonal elől kanyarított középre, a labda pedig a meglepett Sasa Stevanovic felett a léc alá vágódott (1-0). A 27. percben egyenlített az ETO, Völgyi Dániel beadása után Rati Aleksidze pörgetett a hálóba (1-1). A 36. percben Bernáth Csaba csúszott rá Mario Bicak lábára, s a szabálytalanságért a debreceni játékos piros lapot kapott. A Loki azonban ezután is a győzelem megszerzésére törekedett és a 72. percben ismét vezetést szerzett: Dombi Tibor jobb oldali beadása után Szakály Péter öt méterről fejelt a keresztléc alá (2-1). A 91. percben azonban a vendéglátóknak mégis búcsút kellett mondaniuk két ponttól, a volt debreceni Böőr Zoltán ugyanis hat méterről a léc alá bombázott, pontot mentve jelenlegi együttese számára (2-2).


Tajti József vereséggel debütált

BFC Siófok - Nyíregyháza Spartacus FC 3-1 (3-0)

Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Fehér Gyula)
Gólszerző: Sütő a 4., Ivancsics a 38., Magasföldi a 41. illetve Stojkov a 83. percben

A célratörően kezdő Siófok már a 4. percben előnybe került, Sütő László távolról bombázott a kapu bal oldalába (1-0). A gól után is fölényben futballozó hazaiak a 38. percben növelték előnyüket, ekkor Ivancsics Gellért 14 méterről helyezett a hálóba (2-0). A Balaton-partiak még a szünet előtt háromgólossá tették vezetésüket, a 41. percben Magasföldi József csapott le egy rosszul hazaadott labdára és passzolt a kapuba (3-0). A második félidő már csak egy gólt hozott, a 83. percben Aco Stojkov négy méterről gurított a kapuba (3-1). Az új vezetőedző, Tajti József tehát vereséggel mutatkozott be a nyírségiek kispadján.


Egy félidő elég volt a Kecskemétnek

Kecskeméti TE-Ereco - ZTE FC 2-0 (2-0)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Litsingi a 16, Litsingi a 45. percben

Az első negyedóra kiegyenlített játékkal telt, a 16. percben azonban előnybe került a KTE, Schindler Szabolcs óriási bedobása után Francis Litsingi közelről helyezett a kapuba (1-0). A ZTE ezután rohamozni kezdett, ami a kontrákra apelláló hazaiaknak kedvezett: a 45. percben Csordás Csaba jobb oldali beadását követően Litsingi nyolc méterről fejelt a jobb alsó sarokba (2-1). A második negyvenöt perc izgalmas, kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat szerezhetett volna gólt, de mivel végül egyik gárda tagjai sem tudtak a hálóba találni, a végeredmény 2-0 lett.


Kikapott, s ezzel kiesett a REAC


REAC - Paksi FC 1-2 (1-2)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Nyerges a 24. illetve Kiss T. a 6., Szabó J. a 40. percben

A vendégek gyorsan, már a hatodik percben vezetést szereztek, Nikolov Balázs jobb oldali emelése után Kiss Tamás hét méterről fejelt a kapu bal oldalába (0-1). A REAC nem kedvetlenedett el és a 23. percben sikerült is egyenlítenie, ekkor a Torma Gáborral kényszerítőző Nyerges Krisztián tíz méterről helyezett a hálóba (1-1). A Paks azonban még a szünet előtt visszaszerezte a vezetést, a 40. percben Sipeki István szögletére Szabó János érkezett és a védő három méterről a kapuba fejelt (1-2). Több gól már nem született a meccsen, s a REAC számára a vereség azt jelenti, hogy a csapat kiesett az élvonalból, hiszen a hátralévő négy fordulóban már nem szerezthet annyi pontot, amennyi a bentmaradáshoz kellene.


Egyetlen gól döntött


Gabona Trans-Kaposvár - DVTK 1-0 (1-0)
Vezette: Németh Ádám (Ring György, Farkas Balázs)
Gólszerző: Nikolic a 44. percben
Kiállítva: Milicic a 90. percben

A kiegyenlítettnek mondható első játékrész végén a Kaposvár szerzett előnyt, a 44. percben Pest Krisztián passzolt Nemanja Nikolichoz, aki 12 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt (1-0). A mérkőzés második fele változatos, lüktető játékkal telt, de feljegyzésre számot tartó esemény igazán már csak egy akadt: a 90. percben Boris Milicic megkapta második sárga lapját is, így a miskolci gárda vereséggel, ráadásul emberhátrányban fejezte be a találkozót.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS