A REAC pontot szerzett az MTK ellen

2006. december. 02., 17:33   |    

A REAC pontot szerzett az MTK ellen

A Borsodi Liga 16. fordulójának szombati játéknapjának talán az a meglepetése, hogy az MTK nem tudott győzni Rákospalotán. A Debrecen jó formában van, a Loki ezúttal Pécsett győzött. A Honvéd is 'elkapta a fonalat': a kispestiek 4-1-re nyertek a Győr ellen.

REAC - MTK Budapest 0-0
Budai II László Stadion, 600 néző
Vezette: Arany Tamás (dr. Varga Zsolt, Ortó Gyula)
Sárga lap: Kapcsos az 59., Török S. a 70. illetve Kanta az 52., Pollák a 91. percben

A REAC szervezetten okosan futballozott, masszívan védekezett, és próbált veszélyes támadásokat vezetni. A vendégcsapat talán kissé könnyedén vette a találkozót, de a kék-fehéreknek hamar rá kellett jönniük, hogy a rákospalotaiak alaposan felkészültek a mérkőzésre. A listavezető nem tudott vendéglátója fölé kerekedni, sőt, a házigazdáknak volt több helyzetük. A döntetlen igazságosnak mondható, és inkább a REAC tagjainak volt okuk a bosszankodásra, amiatt, hogy csak egy pontot szereztek.


Paks - Dunakanyar-Vác 0-0
Paks, 500 néző
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Butkai Zsolt)
Sárga lap: Heffler a 66., Fehér A. a 82., Zováth a 86., Kóczián a 92. illetve Farkas P. a 35., Gáspár az 53., Dudás M. a 61. percben

Vendéghelyzettel kezdődött a mérkőzés, ám ezután a hazaiak kerültek fölénybe. A Paks irányította a játékot, a vendégek szórványos kontrái nem hordoztak magukban sok veszélyt. A házigazdák azonban sorra elhibázták a támadások befejezését, s ennek majdnem meglett a böjtje - a váciak ugyanis kapufát lőttek. Gólig azonban nem jutottak a vendégek - ahogyan a paksiak sem, így bár fölényben futballozott a tolnai együttes, a sereghajtó ellen be kellett érnie egyetlen bajnoki ponttal.

Budapest Honvéd - Győri ETO FC 4-1 (3-0)
Csepel, 600 néző
Vezette: Szabó Sándor (Szpisják Zsolt, Beidek Attila)
Gólszerző: Diego a 15., Dobos (11-esből), a 25., Baranyai a 45., Hercegfalvi (11-esből) a 61. illetve Tokody a (11-esből) a 73. percben
Sárga lap: Dobos az 1., Disztl D. a 26., Baranyai a 39., Hercegfalvi az 57., Zana a 65. illetve Bank a 38. , Tokody az 54., Pákolicz az 59., Granáth a 76. percben

Módfelett érdekes mérkőzést láthattak a szurkolók: volt kapufa, esett öt gól, a játékvezető ítélt három tizenegyest, és nem kevesebb, mint kilenc sárga lapot osztott ki. A kispestiek egyértelmű fölényben futballoztak, szép góllal szereztek vezetést, majd - még az első félidőben - meggyőző előnyt szereztek. A második negyvenöt percben aztán tovább növelték előnyüket, s bár a Győr szépített, a pontszerzésre ezen a délutánon esélye sem volt. A Honvéd győzelme háromgólos különbséggel is teljesen megérdemelt volt.


Vasas - Kaposvári Rákóczi 1-0 (0-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1000 néző
Vezette: Solymosi Péter (Kelemen Attila, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Lázok a 61. percben
Sárga lap: Pintér Z. a 45., Kiss K. a 71., Skita a 93. illetve Grúz a 39., Zahorecz a 73. percben
Kiállítva: Kovácsevics a 93. percben

Változatos játékot hozott a találkozó, a Vasas támadott többet, de a vizitálók gyors ellenakciói is rendre veszélyt teremtettek a kapu előtt. Mindkét csapat gólt akart szerezni, de találat csak a második játékrészben esett: a hazaiak szereztek előnyt. Ezután próbált bátrabban és eredményesebben futballozni a Kaposvár, de csak helyzetekig jutott. A Vasasnak ekkor már elegendő volt őriznie előnyét, s az angyalföldiek ezt is tették - tartották a labdát, és kijátszották az akcióikat. A vendégek ráadásul a mérkőzés végére emberhátrányba is kerültek, így bele kellett nyugodniuk, hogy a Vasas - megérdemelten - megnyerte a találkozót.


FC Sopron - FC Tatabánya 1-0 (0-0)
Sopron, 1000 néző
Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Feczesin (11-esből) a 48. percben
Sárga lap: Szabó T. a 91., illetve Bakracs a 13. percben

A kiegyenlített első percek után a soproniak ragadták magukhoz az irányítást, de hiába támadtak többet, mint vendégeik, az első játékrészben nem tudtak a kapuba találni. A második félidőt azonban gyors góllal kezdték, s ezután a Tatabánya játéka is veszélyesebbé vált. Rohamozott a vendégcsapat, kontráztak a házigazdák, nyílt, élvezetes lett a találkozó. Jó néhány gólhelyzet alakult ki, de - mivel a befejezésekbe rendre hiba csúszott, és a kapusok is jól teljesítettek - több gól már nem született. A Sopron otthon tartotta a három pontot, de ha a vendégek az első félidőben is úgy játszottak volna, mint a másodikban, akár szerezhettek is volna egy pontot.


PMFC-Pécs Plaza - DVSC-TEVA 0-2 (0-1)
Pécs, 1200 néző
Vezette: Iványi Zoltán (Medovarszki János, Heibl József)
Gólszerző: Kiss Z. a 21., Sidibe a 92. percben
Sárga lap: Pavicsevics a 31., Kulcsár a 42., Bajúsz a 89. illetve Sándor T. a 70., Virág a 76. percben

Bátran kezdett a Pécs, a Loki az első húsz percben nem boldogult a vendéglátókkal, ám ezután a debreceniek megszerezték a vezetést. A piros-feketék egyenlíthettek volna, de csak kapufáig jutottak, s ezután a debreceniek rutinosan őrizték előnyüket. A második félidőben is a hajdúságiak futballoztak fölényben, a derekasan küzdő Pécs azonban nem adta fel - egészen az utolsó percig, amikor is a vendégek megduplázták előnyüket, és végleg eldöntötték a mérkőzést. A Loki kiérdemelte a sikert, a lelkes Pécs azonban kis szerencsével - és pontosabb befejezésekkel - egy pontot otthon tarthatott volna.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS