A sereghajtó otthonában botlott a Videoton

2011. április. 02., 20:30   |    

A sereghajtó otthonában botlott a Videoton

A Monicomp Liga 21. fordulójában az éllovas fehérváriak egy ponttal távoztak Szolnokról.

Csak egyenlíteni tudott a Videoton

Szolnoki MÁV - Videoton FC 1-1 (1-1)

Vezette: Oláh Gábor (Albert István, Butkai Zsolt)

Gólszerző: Zsolnai a 15., ill. Alves a 33. percben

 

A sereghajtó szolnokiak nagy meglepetésre döntetlent harcoltak ki hazai pályán a bajnokságot óriási fölénnyel vezető Videotonnal szemben. A 15. percben Fitos László Branislav Vukomanovicsot indította, aki az alapvonal közeléből centerezett, és Zsolnai Róbert senkitől sem zavartatva öt méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A fehérváriak a 33. percben egyenlítettek: az egyik menteni igyekvő szolnoki védő, miután a hálóőr elhagyta kapuját, ellenfélhez, egészen pontosan André Alveshez lőtte a labdát, s a gólkirályjelölt brazil a tizenhatos határáról az üres kapu bal alsó sarkába gurított (1-1). A második félidőben alaposan visszaesett a színvonal, a csapatok nemhogy gólt nem tudtak szerezni, a kaput sem tudták eltalálni.

 

 

Az utolsó pillanatokban döntött a Haladás

 

Szombathelyi Haladás - Kecskeméti TE-Ereco 1-0 (0-0)

Vezette: Veizer Roland (Kelemen Attila, Demeter János)
Gólszerző: Tóth P. a 91. percben

 

A Kecskemét tovább folytatta nem mindennapi sorozatát az első osztályú bajnokságban: a mezőnyből egyedüliként megőrizte döntetlen nélküli mérlegét (9 győzelem, 12 vereség). Speciel ezt most bánja a Bács-Kiskun megyei gárda, mivel szombaton 1-0-ra kikapott a Szombathelyi Haladás vendégeként, ráadásul a mindent eldöntő gól már a ráadás pillanataiban, a 91. percben született a Rohonci úton. Kenesei Krisztián szabadrúgást végezhetett el 35 méterről, az előreívelt labdát pedig Tóth Péter a léc segítségével befejelte (1-0).

 

 

Egyre nagyobb bajban az MTK
 

MTK Budapest - BFC Siófok 1-2 (0-1)                              

Vezette: Fábián Mihály (Márkus Tamás, Pápai Zoltán)

Gólszerző: Sütő az 57., ill. Délczeg a 39. és a 78. percben

 

 

A 15. helyezett Siófok még nem adta fel a harcot, hogy bennmaradjon az élvonalban, amit bizonyít, hogy a 14. helyen álló MTK otthonából elhozta mindhárom pontot. A meccs hőse a két góllal záró Délczeg Gergely volt. A 39. percben ő volt az, aki megszerezte a vezetést a siófokiaknak: Kecskés Tamás kiugratta a fiatal támadót, aki a kapujából kiinduló Szatmári Zoltán mellett a hálóba helyezett (0-1). A szünetben és a második félidő elején két új cserével felfrissített kék-fehérek az 57. percben egyenlítettek, Hrepka Ádám jól adott középre, ahonnan Sütő László fejelt gólt (1-1). Délczeg a 78. percben villant másodszor, ezúttal a jobb felső sarokba lőve a labdát (1-2). Értékes sikerével a Siófok egy pontra megközelítette az előtte álló MTK-t a tabellán.

 

 

Továbbra is jó formában a Paks
 

Lombard Pápa Termál FC - Paksi FC 1-2 (1-0)       

Vezette: Berger József (Viszokai László, Forgács Attila)

Gólszerző: Bárányos a 40., ill. Böde a 46., Magasföldi a 72. percben

 

Két, merész álmokat szövögető csapat csatáján Bárányos Zsolt a hazaiaknak szerzett vezetést a 40. percben, miután egy beívelés után a kirobbanó kapus fölött közelről a hálóba küldte a labdát (1-0). A gól olyannyira megnyugtatta a pápaiakat, hogy a szünetet követően „elfelejtettek” kijönni az öltözőből, aminek az lett az eredménye, hogy Böde Dániel rögvest a második játékrész megkezdése után kiegyenlített (1-1). A folytatásban többet támadott a Paks, és erőfeszítéseit siker koronázta: a 72. percben Magasföldi József - Sipeki István beadásából – átemelte a labdát Szűcs Lajos kapus felett, megszerezve a második vendéggólt (1-2).


 

Szünet után döntött a ZTE
 

ZTE FC - Budapest Honvéd 2-1 (0-0)

Vezette: Németh Ádám (Lémon Oszkár, Takács Gábor)

Gólszerző: Turkovs az 52., Kamber a 85., ill. Akassou (11-esből) a 87. percben

Kiállítva: Hajdú a 64. percben

 

Gól nélküli első félidőt követően az élbolyban tanyázó Zalaegerszegnek egy játékrész is elegendőnek bizonyult a kiesés rémétől fenyegetett Budapest Honvéd két vállra fektetéséhez. Az 52. percben Danils Turkovs kilépett Djordje Kamber labdájával, és a jobb alsó sarokba továbbított (1-0). A 64. percben Hajdú Norbert második sárgája miatt emberhátrányba kerülő Honvéd elfáradt a hajrában, és öt perccel a lefújás előtt Kamber megszerezte a második hazai gólt is, miután hálóba fejelt szögletből (2-0). Két percre rá Akassou állt a büntetőpontra letett labda mögé, és kíméletlen végrehajtóként kozmetikázott az eredményen (2-1).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS