A sereghajtóhoz látogat az éllovas, revánsot vehet az Újpest

2024. március. 29., 13:29   |    

A sereghajtóhoz látogat az éllovas, revánsot vehet az Újpest

A listavezető, az idegenben idén még bajnoki mérkőzésein százszázalékos Ferencváros a Mezőkövesdhez látogat az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–FEHÉRVÁR FC
(Péntek, Pancho Aréna, 20.00)

Négy éve nem tud nyerni a Fehérvár a Pancho Arénában, a Puskás Akadémia vendégeként. A válogatott mérkőzések előtti fordulóban ugyan nyert Kecskeméten, de előtte három találkozón is pont nélkül maradt. A Puskás Akadémia immár négy forduló óta nyeretlen, kétszer kikapott, két döntetlen mellett. Pályaválasztóként december 8. óta csak egyszer, az MTK ellen szerzett gólt, de akkor hatot is.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DEBRECENI VSC
(Szombat, Várkerti Stadion, 14.30)

A Kisvárda a tizenegyedik helyen áll, a legutóbbi négy fordulóban három pontot szerzett. A Várkerti Stadionban, idén eddig négyszer kikapott, majd legyőzte a ZTE-t. A DVSC a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer kapott ki, így fellépett a negyedik helyre. Idegenben csupán kétszer tudott nyerni eddig a mostani bajnoki szezonban, előbb Zalaegerszegen, majd Újpesten.


MTK BUDAPEST–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

Az MTK hetedik, a KTE nyolcadik, két pont választja el a két csapatot. A kék-fehérek a legutóbbi négy fordulóban hét pontot is gyűjtöttek, így megelőzték a KTE-t. Pályaválasztóként idén eddig minden páratlan számú bajnoki mérkőzését megnyerte, a párosokat elveszítette. A lila-fehérek megnyerték az első 2024-es idegenbeli meccsüket az OTP Bank Ligában, Mezőkövesden, de azóta háromszor is kikaptak.

ZTE FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, ZTE FC, 19.30)

A ZTE kilenc ponttal előzi meg a Kisvárdát és a Mezőkövesdet, a tizedik helyen áll. A legutóbbi három fordulóban csak egy pontot szerzett, így a mögötte álló két csapat (nagyon) picit közelebb lépett. Pályaválasztóként november 25. óta veretlen. A Diósgyőr eredményei javultak az edzőváltás óta, a legutóbbi négy fordulóban egyetlen csapat sem szerzett nála több pontot, tízet. Idegenben november 4. óta minden meccsén szerzett gólt.

PAKSI FC–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Paksi FC Stadion, 15.30)

A Paks a vesztett pontokat tekintve öt, a szerzetteket nézve két ponttal áll a Ferencváros mögött. A legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett. Pályaválasztóként az első két tavaszi meccsét megnyerte, azóta kikapott a ZTE-től és döntetlent játszott a DVSC-vel. Az Újpest kilencedik, tizenegy ponttal a Kisvárda és a Mezőkövesd előtt. A legutóbbi három fordulóban hét pontot is szerzett. 2022. április 10. óta nem szerzett pontot Pakson. A paksiak éppen egy hónapja győztek az Újpest otthonában a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a lila-fehérek most visszavághatnak azért a vereségért. 

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Városi Stadion, 18.00)

A Mezőkövesd a legutóbbi hat hazai bajnoki mérkőzését elveszítette. (Az idegenbeli mérlege jobb, december végén még a Groupama Arénában is döntetlent játszott.) A Ferencváros legutóbb döntetlent játszott a Puskás Akadémiával, de ezen kívül minden eddigi tavaszi bajnoki mérkőzését megnyerte. Vendégként még százszázalékos 2024-ben.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS