A Sevilla nyerte az éjszakába nyúló EL-döntőt a Puskás Arénában

2023. június. 01., 00:23   |    

A Sevilla nyerte az éjszakába nyúló EL-döntőt a Puskás Arénában

A kilencven perc 1-1-es döntetlennel ért véget, így hosszabbítást, majd tizenegyespárbajt hozott az AS Roma és a Sevilla nagyszerű hangulatú budapesti Európa-liga-döntője. Végül a hetedik EL-döntőjüket is megnyerő spanyolok hódították el a trófeát a Puskás Aréna több mint 61 ezer nézője előtt.

A finálét 150 táncost felvonultató, látványos megnyitó vezette fel, majd az EL-döntő nagykövete, Gera Zoltán érkezett a telt házas Puskás Aréna gyepére a győztesnek járó trófeával a kezében.

Ezután a csapatok és a futball vették át a főszerepet, és az első félórában érezhetően mindkét fél elsősorban a biztonságot tartotta szem előtt. Ez nem jelentette azt, hogy nem voltak helyzetek és izgalmas jelentetek a pályán, csupán annyit, hogy egyik fél sem tudott a másik fölé kerekedni, és nem vállalt extra kockázatot. Eleinte a Roma volt veszélyesebb, majd a Sevilla került mezőnyfölénybe.

 A 35. percben az olaszok szereztek vezetést a bokasérülése ellenére játszó Paulo Dybala találatával, majd valamelyest felpörögtek az események, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. A fordulás után, az 55. percben a spanyolok Gianluca Mancini öngóljával egyenlítettek, és bár a hátralévő időben mindkét együttes előtt megvoltak a lehetőségek a gólszerzésre, a 90 perc leteltéig nem született újabb találat. 



A hosszabbítás már jóval óvatosabb játékot hozott, és mivel sokat állt a játék szabálytalanságok és ápolások miatt, kidolgozott helyzetek ebben a periódusban már nem adódtak a kapuk előtt. Végül 11-esek döntöttek, és ebben a Sevilla volt jobb, 4-1-re megnyerte a párbajt.



Az andalúziai együttes hetedik döntőjét játszotta a második számú európai kupasorozatban és valamennyit megnyerte, míg a rómaiak mestere, José Mourinho hatodik európai kupadöntőjében először maradt alul.

SEVILLA (spanyol)–AS ROMA (olasz) 1–1 (0–1, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel 4–1
Budapest, Puskás Aréna, 61 476 néző. Vezette: A. Taylor (angol)
SEVILLA: Bunu – Jesús Navas (Montiel, 94.), Badé, Gudelj (Marcao, 120+7.), Telles (K. Rekik, 94.) – Fernando (Jordán, 120+8.), Rakitic – Ocampos, Óliver Torres (Suso, a szünetben), Gil (Lamela, a szünetben) – En-Nesziri. Vezetőedző: José Luis Mendilibar
ROMA: Rui Patrício – Ibanez, G. Mancini, Smalling – Spinazzola (D. Llorente, 106.), Cristante, Matics (Bove, 120.), Celik (Zalewski, 91.) – Lo. Pellegrini (El Shaarawy, 106.) – Dybala (Wijnaldum, 68.), Abraham (Belotti, 75.). Vezetőedző: José Mourinho
Gólszerző: Mancini (55. – öngól), ill. Dybala (35.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest
Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS