A Siófok a bennmaradásért küzd

2013. május. 24., 13:20   |    

A Siófok a bennmaradásért küzd

Ma eldőlhet a másik kieső kiléte is az OTP Bank Ligában: amennyiben a Siófok nem nyer Pápán, matematikailag is elveszíti a reményét. A másik találkozón az Újpest a Haladást fogadja.

ÚJPEST FC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Május 24., péntek, 17.00)

A lila-fehérek az utóbbi időben nagyon gyengén szerepeltek a Megyeri úton, három mérkőzésen mindössze egy pontot szereztek. Igaz, az MTK és a Győr ellen is az utolsó pillanatokban kapott gól rontotta az eredményt. Ugyanakkor a legutóbbi fordulóban, ha nem is jó játékkal, de nyerni tudott a csapat az Eger ellen, Vácon. A Haladás ugyanakkor kiváló idegenbeli mérleget produkál tavasszal, csak Kaposváron kapott ki. Győzött az MTK-pályán és Pécsen is. A két együttes őszi mérkőzésén, Szombathelyen Iszlai és Kenesei góljával a hazaiak 2-0-ra nyertek.

LOMBARD FC PÁPA–FGSZ SIÓFOK
(Május 24., péntek, 19.00)

A forduló előtt a Pápa öt ponttal áll a Siófok előtt. Ha nem kap ki, megmarad vagy nő ez a különbség, s a Siófok már nem tudja behozni az utolsó fordulóban. Ha ellenben a vendégek nyernek, marad még esélyük a bennmaradásra. Az utolsó fordulóban a Pápa a Diósgyőr ellen játszik idegenben, a Siófok pedig az Újpestet fogadja. A pápaiak hazai pályán hét pontot szereztek eddig tavasszal. A Siófoknak ellenben rendkívül gyenge az idegenbeli mérlege, a 27. fordulóban már sorozatban tizedszer kapott ki idegenbeli bajnoki mérkőzésen. Ez negatív klubrekord, a 2008-as kilenc vereséget múlta alul a csapat. A Balaton-parti gárda a legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján 17 gólt kapott. A Siófok hazai pályán 20, idegenben pedig 2 pontot gyűjtött a 2012–2013-as idényben, azaz most egy meccsen többre lenne szükség, mint amennyit az eddigi fordulókban összesen szerzett.

A további program

Szombat:
Kaposvári Rákóczi-MVM Paks 14.00
Budapest Honvéd-Egri FC 16.00
Győri ETO FC-MTK Budapest 16.00

Vasárnap:
DVSC-TEVA - Ferencváros 16.30
Kecskeméti TE Phoenix Mecano - Videoton FC 18.30

Hétfő:
PMFC-Matias - Diósgyőri VTK 18.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS