A Siófok lett a forduló vesztese

2009. május. 16., 18:00   |    

A Siófok lett a forduló vesztese

A Soproni Liga 28. fordulójában hat mérkőzést rendeztek meg szombaton. A Kecskemét 3-1-re győzött a Honvéd ellen, a REAC 3-3-as döntetlent játszott a Kaposvárral, a Nyíregyháza 1-1-re végzett a Győrrel. A Haladás 1-0-ra verte a Diósgyőrt, a Vasas pedig 2-2-es döntetlent ért el Fehérváron. A forduló nagy vesztese a Siófok, a Balaton-partiak otthon kaptak ki 2-1-re a Pakstól, s így már csak nagyon halvány esélyük van a bennmaradásra, hiszen hátrányuk hat pont a 14. helyen álló Nyíregyháza mögött.

Vezetett, de kikapott a Honvéd

Kecskeméti TE-Ereco - Budapest Honvéd 3-1 (0-1)
Vezette: Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Kovács Zoltán)
Gólszerző: Listingi az 58., Montvai a 65., Montvai a 91. illetve Diego a 26. percben

A találkozó első időszakában a kispestiek tettek szert némi fölényre, s - bár a Kecskemétnek is voltak lehetőségei - a vendégek a 26. percben a vezetést is megszerezték, Diego kilépett a védők közül és balról, éles szögből a kapuba lőtt (0-1). A házigazdák az első félidőben nem találtak módot a Honvéd védelmének feltörésére, a másodikban azonban igen, az 58. percben Farkas István beadása után Francis Litsingi közelről a hálóba helyezett (1-1). A gól fokozta a kecskemétiek lendületét, s a 65. percben Csordás Csaba átadása után Montvai Tibor 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt (2-1). A vendégek igyekeztek egyenlíteni, kitámadtak, de ezt a Kecskemét használta ki: a 91. percben Montvai 23 méterről a kapuba bombázott, beállítva a végeredményt (3-1).


Jól hajrázott a REAC

REAC - Gabona Trans-Kaposvár 3-3 (1-2)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Torma a 29., Dancs a 60., Kapcsos a 63. illetve Nikolic a 14., Zsolnai a 20., Nikolic az 54. percben

Az agresszívan kezdő Kaposvár a 14. percben előnybe került, Nemanja Nikolic 14 méterről lőtt a bal alsó sarokba (0-1). A zöld-fehérek hat perccel ezután ismét a kapuba találtak, ekkor Nikolic passzolt Zsolnai Róberthez, aki 12 méterről helyezett a hálóba (0-2). A REAC nem bizonytalanodott el, és a 29. percben szépített, Torma Gábor egy remek csel után közelről gurított a gólvonal mögé (1-2). A második félidő is élvezetes és változatos játékot hozott, az 54. percben Farkas Krisztián szöglete után Nikolic lőtt közelről a kapuba (1-3). A REAC azonban gyorsan egyenlített, a 60. percben Dancs Roland passzolt két lépésről a hálóba (2-3), majd a 63. percben Kapcsos Vince fejelt Torma szabadrúgása után a léc alá (3-3).


Hat perc alatt dőlt el

Nyíregyháza Spartacus FC - Győri ETO FC 1-1 (0-0)
Vezette: Berger József (Forgács Attila, Medovarszki János)
Gólszerző: Minczér a 67. illetve Csermelyi a 61. percben

Az első félidőben nagy volt a küzdelem, de kevés igazán veszélyes helyzetet láthattak a nézők. A második negyvenöt perc sokkal lendületesebb és élvezetesebb játékot hozott, s a 61. percben Mario Bicak bal oldali beadása után Csermelyi Imre 15 méterről lőtt a kapu közepébe (0-1). A győriek előnye azonban rövid ideig tartott: a 67. percben Damit Imediasvili passzolt Minczér Tiborhoz, aki 30 méterről bombázott a keresztléc alá (1-1). Az eredmény ezután már nem változott, a döntetlen igazságosnak mondható.


Két piros lap, három gól

BFC Siófok - Paksi FC 1-2 (0-1)
Vezette: Bede Ferenc (Kispál Róbert, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Tusori az 56. illetve Vári a 6. Nagy I. a 83. percben
Kiállítva: Hegedűs az 51. illetve Nikolov a 71. percben

A paksiak már a hatodik percben megszerezték a vezetést, Horváth Levente jobb oldali beadása után Vári Barnabás két méterről sarkalt a bal alsó sarokba (0-1). A Siófok igyekezett egyenlíteni, a vendégek kontráztak, de az első játékrészben nem változott az eredmény. A második félidő elején tíz főre olvadt a Siófok, az 51. percben Hegedűs Gyula rántotta le Várit, amiért megkapta második sárga lapját is, azaz számára véget ért a meccs. Ennek ellenére egyenlített a Siófok, az 56. percben Ivancsics Gellért szögletét követően Tusori Richárd öt méterről csúsztatott a hálóba (1-1). A 71. percben a vendégek is megfogyatkoztak, Nikolov Balázs sípszó után rúgta el a labdát, ami neki is a második sárgát jelentette. A meccset azonban a Paks nyerte, a 83. percben Nagy István 15 méterről csavart a bal felső sarokba (1-2), megszerezve csapata számára a három pontot, s igen nehéz helyzetbe hozva a Siófokot.


A végére maradtak az események

Szombathelyi Haladás - DVTK 1-0 (0-0)
Vezette: Vad II István (Farkas Balázs, Schuszter Roland)
Gólszerző: Oross a 88. percben
Kiállítva: Milicic a 90. percben

A kevés helyzetet hozó első félidőt kemény játék jellemezte, de a szurkolók inkább csak taktikai csatát, mint élvezetes futballt láthattak. A második negyvenöt perc is nagy harcot hozott, a Haladás játszott fölényben, de a diósgyőri kontrák is veszélyesek voltak. A meccs egyetlen gólja a 88. percben született meg, ekkor Kuttor Attila beadása után Oross Márton lőtt közelről a kapuba (1-0). A finisben embert is vesztett a Diósgyőr, Boris Milicic megütötte Orosst, amiért megkapta a második sárga, azaz a piros lapot. A Hali győzelme azt jeleni, hogy a zöld-fehérek jó eséllyel pályáznak a bajnoki bronzéremre.


Pontosztozkodás Fehérváron

FC Fehérvár - Vasas 2-2 (1-1)
Vezette: Takács János (dr. Varga Zsolt, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Vujovic a 24., Andic a 64. illetve Vukelja a 32., Piller (11-esből) az 56. percben

A kezdeti enyhe Vasas-fölény után a Fehérvár szerzett vezetést, a 24. percben Andre Alves adott Goran Vujovichoz, aki tíz méterről passzolt a kapuba (1-0). A Vasas a 32. percben egyenlített, Ljubisa Vukelja 25 méterről, szabadrúgásból bombázott a léc alá (1-1). Az 56. percben Horváth Gábor a 16-oson belül lerántotta Piller Józsefet, amiért a Vasas büntetőt kapott, s a sértett biztosan értékesítette is a 11-est (1-2). A fehérváriaknak azonban a 64. percben sikerült egyenlíteniük, Marko Andic vagy 30 méterről vágta a labdát a bal felső sarokba (2-2). A harc ezután is nagy maradt, ám több gól már nem esett, mindkét csapat egy pontot szerzett.



A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS