A skótok mellett a körülményekkel is meg kellett küzdenünk Ukrajnában

2013. június. 28., 11:26   |    

A skótok mellett a körülményekkel is meg kellett küzdenünk Ukrajnában

Női U17-es válogatottunk a skótok ellen kezdte meg szereplését az UEFA Development Tornán.

Lévay Andrea együttese a tavasz folyamán itthon remek teljesítményt nyújtva, a svájciakat is megelőzve megnyerte az UEFA fejlesztési tornáját, most egy hasonló viadalon vesz részt az ukrajnai Lvivben. A mieink az első meccsüket a skótok ellen játszották le, akik a három csapatos torna első meccsén 5-1-re legyőzték az ukránokat. A brit együttes élt a szabályok adta lehetőséggel, és 1996-os születésű, vagyis U19-es korosztályú játékosokkal érkezett a tornára, míg a mieinknél azok a futballisták szerepeltek, akik ősszel ott lehetnek az U17-es Eb-selejtezőn.

A magyar válogatott csütörtökön ötórás repülőút, majd háromórás buszozás után érkezett meg szálláshelyére, a kisebb csúszás miatt átmozgató edzésre már nem volt lehetőség, majd ma hajnalban öt órakor keltek a játékosok, a találkozó ugyanis szokatlan időpontban, magyar idő szerint 8 órakor kezdődött.

A skótok az első félidőben kihasználták a korkülönbségből adódó fizikai fölényüket, valamint a magyar válogatott fásultabb játékát, jobban alkalmazkodtak a felázott, mély talajhoz is, és bár labdabirtoklásban jobbak voltunk, szünetre mégis kétgólos hátrányba kerültünk. Lévay Andrea a szünetben három helyen is változtatott, részben ennek köszönhetően a fordulás után jelentősen feljavult a játékunk, Kaján Zsanett góljával szépítettünk, majd a harmadik skót találat után Kocsán Petra találata tette ismét szorossá a meccset. Az egyenlítés azonban elmaradt, a skótok 3-2-es győzelmet arattak.

- Extrém körülmények között telt a tegnapi utazás, és talán a korai kelés is közrejátszott abban, hogy kissé bealudtunk a meccs elején, a játékosok fegyelmezetlenek, pontatlanok voltak, nem láttam vissza a pályán azt, amit kértem tőlük - értékelt a meccs után Lévay Andrea. - Hiába birtokoltuk többet a labdát, rendre rossz döntéseket hoztunk, így kétgólos hátrányba kerültünk a félidő végére. A szünetben átbeszéltük a hibákat, és a három cserét követően feljavult a játékunk, a második félidőt már sikerült is megnyerni, ebben a periódusban elégedett voltam a játékkal. Újabb fontos tapasztalatokat szereztünk a csapatépítés kapcsán, egyre jobban látható, kikre számíthatunk az Eb-selejtezők során.

- A mérkőzés eredményének alakulásában nagy szerepe volt annak, hogy a skótok idősebb, fizikálisan jóval erősebb játékosokkal álltak ki, ebben a korban egy-két év különbség még nagyon sokat számít - tette hozzá Vágó Attila, női szakágvezető. - A tegnapi hosszú utazás és a korai kezdés is zavaró tényező volt, ennek ellenére mi játszottuk a futballt, több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, és a látottak alapján akár nyerhettünk is volna. Ezúttal ez nem sikerült, de a lányok becsületesen dolgoztak, nem érheti őket kritika.

UEFA Development Torna, Lviv:
Skócia - Magyarország 3-2 (2-0)
Magyarország:
Samu Anna - Nagypál Fatima, Balázs Eszter, Rozmis Gabriella, Szabó Viktória - Fenyvesi Evelin, Vancsik Viktória (Nyúzó Boglárka, 41.,) - Kracsenics Petra (Kocsán Petra, 41.), Kracsenincs Csilla (Csányi Dina, 48.), Diószegi Fanni (Grúber Brigitta, 41., Bokor Adrienn, 66.) - Kaján Zsanett

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS