A sok gólért a Paks meccseit kell nézni

2021. február. 15., 20:12   |    

A sok gólért a Paks meccseit kell nézni

Az Újpest 2019 novembere óta először nyert meg sorozatban három bajnoki vagy kupameccset. A Paks nagyon sok gólt szerez (42), ebben a tekintetben szoros harmadik a MOL Fehérvár és a Ferencváros mögött, viszont csak az Újpest és a ZTE kapott nála több gólt. A ZTE az egyetlen csapat a mezőnyben, amelyik az utolsó három bajnoki mérkőzésén nem szerzett pontot. A kispesti csapat tavaly március 14. óta először kapott pályaválasztóként három gólt. A Ferencváros először kapott két gólt a mostani bajnoki idényben. A MOL Fehérvár a legutóbbi öt mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett, azaz tizennégyet veszített. Érdekességek az OTP Bank Liga 21. fordulója után.

ÚJPEST FC–DIÓSGYŐRI VTK 1-0 (0-0)
Gólszerző: Mitrovics (60.)

– Az Újpest nyolc nap alatt három tétmérkőzést nyert meg, kettőt a bajnokságban, egyet a Magyar Kupában. 2019 novembere óta először nyert meg sorozatban három bajnoki vagy kupameccset.
– Pályaválasztóként 2021-es először szerzett gólt, pontot, sőt pontokat. Hazai pályán ugyanakkor még mindig negatív a mérlege (4-2-5) az OTP Bank liga 2020–2021-es idényében.
– A Junior Tallo kiállítása (92. perc) miatt az utolsó pillanatokban megfogyatkozó lila-fehérek tizenhárom mérkőzés után zártak ismét kapott gól nélkül bajnoki kilencven percet.
– Nikola Mitrovics a második gólját szerezte az idényben (mindkettőt 2021-ben érte el), sőt magyarországi pályafutása során először szerzett gólt két egymást követő bajnokiján.
– A DVTK az első 2021-es bajnokiján nagy bravúrral nyert a Groupama Arénában, de ezen kívül tavaly március 14. óta minden idegenbeli bajnokiját elveszítette. A tizennégy vendégként elveszített bajnokijából csak hármon úszta meg kettőnél kevesebb kapott góllal. A következő két idegenbeli ellenfele a Ferencváros és a MOL Fehérvár lesz.
– December 16. óta a Diósgyőr mindössze egy akciógólt tudott szerezni mérkőzései második félidejében.
– Az Újpest 2019. február 23. után nyert ismét a Diósgyőr ellen pályaválasztóként. .

PUSKÁS AKADÉMIA FC–PAKSI FC 3-2 (2-0)
Gólszerzők: Mance (21.), Kiss T. (24.), Plšek (80.), illetve Böde (68.), Hahn (75., 11-esből)

– A Puskás Akadémia sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzését nyerte meg, tavasszal még veretlen.
– Pályaválasztóként november eleje óta veretlen, igaz, ezúttal kétszer annyi gólt kapott, mint az előző öt hazai bajnokiján összesen.
– Kiss Tamás és Jakub Plšek is szerzett gólt a felcsúti csapat legutóbbi két hazai bajnokiján.
– November 7., a Paks elleni, idegenbeli 6-2 óta először kapott bajnoki mérkőzésen két gólt Hornyák Zsolt együttese.
– A Paks nagyon sok gólt szerez (42), ebben a tekintetben szoros harmadik a MOL Fehérvár és a Ferencváros mögött, viszont csak az Újpest és a ZTE kapott nála több gólt. A tolnaiak eddigi 21 bajnokiján 82 gól született, ezt csak a ZTE tudta megközelíteni (78 góllal). 
– Bognár György együttese 2021-ben először veszített bajnoki mérkőzést.
– A góllövőlistát vezető Hahn János tizenkét gólnál jár, ez csak eggyel kevesebb annál, amennyivel Radó András gólkirály lett az előző szezonban.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC 2-1 (1-0)
Gólszerző: Bumba (25.), Horváth Z. (94.), illetve Favorov (50.)

– A Kisvárda három nyeretlen mérkőzés után győzött ismét az OTP Bank Ligában.
– Pályaválasztóként (ezúttal Újpesten fogadta ellenfelét) idén eddig minden második meccsét nyerte meg, a Fehérvárt és a ZTE-t is 2-1-re verte.
– Claudiu Bumba a harmadik gólját szerezte a bajnoki szezonban, ezzel beállította előző idénybeli teljesítményét.
– Horváth Zoltán 2019. május 4. óta először szerzett gólt az OTP Bank Ligában. A 94. percben szerzett gólja a legkésőbbi, amelyet a Kisvárda szerzett a mostani idényben.
– A Futács Márkó kiállítása (75. perc) miatt a hajrában tíz emberrel játszó ZTE továbbra is nyeretlen a tavaszi bajnoki idényben.
– Artyom Favorov a negyedik gólját szerzete a bajnoki idényben. A Szusza Ferenc Stadionban decemberben, az Újpest ellen is szerzett gólt, de az sem volt elég a pontszerzéshez.
– A ZTE az egyetlen csapat a mezőnyben, amelyik az utolsó három bajnoki mérkőzésén nem szerzett pontot.

BUDAPEST HONVÉD–BUDAFOKI MTE 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Gazdag (37.), Bőle (40.), illetve Kovács D. (28.), Szendrei (51., öngól), Ihrig-Farkas (92.)

– Az utolsó előtti helyre visszacsúszó Bp. Honvéd november 29. óta először veszített pályaválasztóként bajnoki mérkőzést, de mindössze egyet nyert meg hazai meccsei közül eddig az idényben.
– A kispesti csapat tavaly március 14. óta először kapott pályaválasztóként három gólt.
– Gazdag Dániel, miként a másik oldalon Kovács Dávid a nyolcadik bajnoki gólját szerezte az idényben.
– A télen igazolt Böle Lukács az első bajnoki gólját szerezte a Honvéd tagjaként.
– A Budafok másodszor szerzett három gólt vendégként, először Zalaegerszegen győzött 3-1-re.
– A Honvédban nevelkedett Ihrig-Farkas Sebestyén a negyedik góljánál tart az OTP Bank Liga mostani idényében.
– Két győzelem, két döntetlen, két vereség a Budafok eddigi 2021-es mérlege az OTP Bank Ligában.
– A kispestiek a vereség után edzőt váltottak, az idényben már másodszor: Pisont István helyét Horváth Ferenc vette át.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Beširović (61.), Jurina (73.), illetve Somália (32.), Boli (49.)

– Tart a Mezőkövesd veretlenségi szériája, Pintér Attila csapata immár nyolc bajnoki mérkőzésen keresztül nem kapott ki.
– A borsodi csapat pályaválasztóként sorozatban elért öt hazai győzelem után veszített pontokat.
– A Mezőkövesd a legutóbbi három hazai mérkőzését három nagymúltú fővárosi csapat (Újpest, Honvéd, Ferencváros) játszotta, a 270 játékperc alatt hét gólt szerzett.
– Dino Beširović a legutóbbi öt, hazai pályán játszott bajnoki mérkőzéséből csak egyen, a Honvéd ellen nem szerzett gólt. Marin Jurina, miként a szintén bosnyák nemzetiségű Beširović a negyedik góljánál tart a bajnoki idényben.
– A Ferencváros, amelynek előnye e döntetlen után már „csak” 14 pont a második helyezett Puskás Akadémiával szemben, először kapott két gólt a mostani bajnoki idényben.
– Szergej Rebrov együttese még veretlen vendégként az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényében, negyedszer játszott döntetlent.
– Somália a harmadik gólját érte el a bajnoki idényben. Franck Boli négy gólt szerzett a 2020–2021-es bajnoki idényben, kettőt a Mezőkövesd ellen.

MOL FEHÉRVÁR FC–MTK BUDAPEST 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Hangya (8.), illetve Miovszki (52.), Varga R. (75., 11-esből)

– A MOL Fehérvár az Újpesten aratott 5-0-s győzelme óta öt mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett, azaz tizennégyet veszített.
– Pályaválasztóként sem sokkal jobb a teljesítménye: az elmúlt két hónapban: öt meccs, öt pont.
– Az Alef kiállítása (93. perc) miatt a mérkőzést emberhátrányban záró Vidi a legutóbbi három hazai bajnokiján egy pontot szerzett. Hasonlóan rossz a mérlege a 2019-es évzáráséhoz, akkor öt mérkőzésen három pontot szerzett a MOL Aréna Sóstóban.
– Hangya Szilveszter három és fél év után szerzett ismét gólt az OTP Bank Ligában.
– Varga Roland öt bajnokin játszott eddig az MTK-ban, ezekből négyen gólt szerzett.
– Bojan Miovszki a hetedik gólját szerezte a bajnoki idényben, ezzel az MTK legeredményesebb játékosa.
– Az MTK, amely immár mindössze egypontos hátrányban van a MOL Fehérvárral szemben, az ötödik idegenbeli győzelmét aratta az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényében.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS