A SPAR lett az igényes cégek bajnoka

2013. június. 24., 23:28   |    

A SPAR lett az igényes cégek bajnoka

Felvirradt a nagy nap, az elmúlt hétvégén került sor a Telekom – Heti Válasz Top Business Cup végső küzdelmeire.

Közel 100 csapat nevezett a viadalra, többen, mint egy évvel ezelőtt, közülük pedig a három selejtezőtornáról összesen 29 együttes kvalifikálta magát a döntőre. Mint az esemény valamennyi állomását, a finálét is a Magyar Labdarúgó Szövetség minden igényt kielégítő, Telkiben található technikai centrumában rendezték, ott, ahol a magyar válogatott is készülni szokott a nagy feladatokra.

Az időjárás kissé ráijesztett a résztvevőkre, akik még zuhogó esőben érkeztek meg a helyszínre, ám amikor Kenyeres Imre, a válogatott szövetségi edzője a megnyitón elmondta lelkesítő üzenetét a játékosoknak, már sütött a nap. Kora délutánig hét csoportban zajlottak a küzdelmek, melyekből nyolc gárda jutott tovább, a negyeddöntőktől kezdve pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódott a küzdelem.

Az elődöntőben két sima győzelem született: a SPAR csapata az MLSZ SE-t, a Dunaferr pedig a Citibankot múlta felül. A jelenlévők, köztük Egervári Sándor szövetségi kapitány egyöntetűen állapították meg, hogy a két legerősebb alakulat vívhatja a mindent eldöntő összecsapást. Előtte még a bronzmérkőzés következett, melyen az MLSZ SE magabiztosan verte a Citibankot, így végül dobogós helyen zárt.

A fináléra a telki edzőcentrum centerpályáján került sor, a körítés már-már a Super Bowlt idézte, hiszen Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztő-lapigazgatójának köszöntője után egyenként szólították be a játékosokat.

A meccs maga pedig szenzációs küzdelmet és rendkívül színvonalas játékot hozott. A villámgyors futballistákból álló SPAR együttese végig egy lépéssel előrébb járt riválisánál, a Dunaferr ugyan fantasztikusan harcolt, a végén vészkapussal támadott, de 4-2-re kikapott. Érdekesség, hogy a dunaújvárosiak egy évvel korábban is ezüstérmesként végeztek, akkor egy másik élelmiszer-kiskereskedelmi lánc, a CBA bizonyult jobbnak náluk. A lefújás után előbb az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványa és a Bátor Tábor Alapítvány jelenlévő képviselője kapta meg az 1-1 millió forintról szóló virtuális csekket, melyet a nevezési díjakból befolyt összegből ajánlottak fel a szervezők.

Ezt követően az első négy helyen végzett csapatok részesültek díjesőben, a végén Egervári Sándor nyújtotta át a díszes trófeát a SPAR gárdájának. A torna legértékesebb játékosa a szakember döntése alapján Simon Zsolt, a győztes együttes gólzsákja lett.

A jó hangulatú torna állófogadással zárult, amely után játékos, szurkoló és szervező egyvalamiben mindenképpen egyetértett: találkozunk jövőre!

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS