A szakembereknek is tetszett a kupadöntő

2011. május. 18., 14:00   |    

A szakembereknek is tetszett a kupadöntő

A Kecskeméti TE-ERECO kedden 3-2-re legyőzte a Videotont a Magyar Kupa döntőjében, ezzel története első kupasikerét érte el. A találkozóról Nyilasi Tibor és Csábi József is elismerően nyilatkozott.

Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója nevezhető a Magyar Kupa-döntők specialistájának is, hiszen játékosként kétszer (1976, 1978), edzőként háromszor (1991, 1993, 1994) nyerte meg a trófeát.

 

– Szenzációs mérkőzés volt a tegnapi kupadöntő, olyan találkozó, amely igazi támadófutballt hozott, remek csatákat, ütközéseket, szerencsét és pechet egyaránt. Hamisítatlan, minden igényt kielégítő kupadöntőt láthattunk, profi munka volt mindkét csapat részéről.

 

A Ferencváros korábbi legendás játékosa hozzátette, a mérkőzés attól vált igazán élvezetessé, hogy Tomiszlav Szivics, a Kecskeméti TE vezetőedzője remek taktikával küldte pályára játékosait.

 

- Már-már angol mérkőzések juthattak az eszünkbe annak láttán, ahogyan a Kecskemét játékosai ostromolták a Videoton védelmét. A KTE szinte mindvégig remekelt, és a Videoton is megmutatta tudását a találkozó egyes szakaszaiban, így a szurkolók lüktető összecsapást láthattak.

 

- Tököli Attila az első negyedórában nyújtott remek teljesítménye, az, ahogyan előkészítette a gólokat, meghatározta a meccs eredményének alakulását, de ne feledjük a légiósok remek teljesítményét sem. A három gólt szerző Foxi, valamint Litsingi nem kis utat járt be magyarországi karrierje során. Biztos, hogy nagy falakat kellett ledönteniük a hazai közegbe való beilleszkedés érdekében, és nem volt könnyű dolguk az első időszakban. Lám, az afrikai játékosok - Ebalával együtt - egy Magyar Kupa-döntőben hálálták meg a bizalmat.

 

Csábi József, a válogatott szakmai stábjának tagja szintén jól ismeri a kupadöntők atmoszféráját, a Honvéddal 1989-ben megnyerte a sorozatot, majd a BVSC-vel 1996-ban elvesztett egy finálét.

 

- Nagyon jó meccset láttunk, jó iramú, színvonalas találkozót, amely méltó volt a kupadöntőhöz - fogalmazott Csábi József. - Az első félidőben inkább a Kecskemét, a másodikban mindkét csapat kezdeményező volt. Végig élvezetes volt a játék, és több remek egyéni teljesítményt is láthattak a nézők. Számomra nem volt meglepetés a Kecskemét győzelme, mert egy kupadöntő mindig más, mint egy bajnoki mérkőzés. Óriási a tét, ezért gyakran borul a papírforma, eltűnnek a különbségek a csapatok között. Az vártam, hogy kiegyensúlyozott, kiegyenlített lesz a meccs, és így is történt. A bátor, kezdeményező futballal előrukkoló Kecskemét a játék képe alapján megérdemelte a sikert. A másik részről leginkább az tetszett, hogy a Videoton játékosai egy percre sem adták fel a győzelem reményét, nekik is köszönhető, hogy végig izgalmas maradt az összecsapás.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS