A szakmai stáb már gőzerővel készül a csehek ellen

2013. augusztus. 02., 16:21   |    

A szakmai stáb már gőzerővel készül a csehek ellen

Augusztus 14-i ellenfelünk az elmúlt egy évben nem találta meg Milan Baros utódját a befejező csatár posztján. A hétfői kerethirdetés előtt a szakmai stáb tagjai hétvégén még egyszer megnézik a kiszemeltek teljesítményét.

Egervári Sándor szövetségi kapitány hétfőn, a bajnoki forduló után hirdet keretet a csehek elleni, augusztus 14-i mérkőzésre, de a háttérmunka már hetekkel ezelőtt megkezdődött a szakmai stáb részéről. Kenyeres Imre szövetségi edző a csehek elmúlt egy évben lejátszott meccseinek felvételeiből készített összeállítást, amiből a találkozót megelőző összetartáson a válogatott játékosai készülhetnek fel a mérkőzésre.

- Bőséges szakmai anyag állt rendelkezésünkre a csehekről, két barátságos meccs mellett az összes vb-selejtezőjük felvételét megkaptuk, a legutóbbi, olaszok elleni mérkőzésüket pedig Egervári Sándorral és Csábi Józseffel közösen a helyszínen néztük meg - mondta az mlsz.hu-nak Kenyeres Imre. - Ellenfelünk viszonylag állandó csapattal rendelkezik, kevés változás volt a keretben a tavalyi, egymás elleni meccsünk óta. Válogatottjuk ideális keveréke a rutinos és fiatalabb játékosoknak, masszív védelmük és középpályájuk van, és felépülése óta Tomas Rosicky személyében egy tapasztalt irányítóval is rendelkeznek. Egyedül támadóposzton vannak nehézségeik, már hosszabb ideje csúcséket keresnek, aki gólra váltja a helyzeteket, ám egyelőre nem találták meg Milan Baros utódját, úgy tűnik, nincs igazán jó minőségű befejező csatáruk. Ezt mutatja, hogy a hat vb-selejtezőjük közül négyen nem tudtak gólt szerezni, csak Málta és Örményország ellen voltak eredményesek. Vannak ugyanakkor klasszisaik, Rosicky és Cech mellett Darida, Plasil vagy Jiracek is nemzetközileg elismert játékos. Az eredményeik nem a legjobbak, de a dánok elleni hazai mérkőzésüktől eltekintve a legtöbb selejtezőn fölényben tudtak játszani, megvoltak a helyzeteik, csak nem tudták kihasználni őket, mindent elmond erejükről, hogy az olaszok elleni gólnélküli selejtezőn közelebb álltak a győzelemhez ellenfelüknél. A labdaszerzések, az agresszív letámadás az egyik nagy erősségük, játékosaik rengeteget futnak, mozgékonyak, de ezt tavaly testközelből és megfigyelhettük a győztes prágai találkozón.

A szakmai stáb tagjai folyamatosan figyelemmel követik a válogatott játékosok formáját, a hétvégi fordulóban is több bajnokit néznek meg a helyszínen: Kenyeres Imre a DVTK-MTK meccsre utazik el, Egervári Sándor a Ferencváros-Videoton FC bajnokira látogat ki, míg Csábi József pénteken a pécsiek paksi vendégjátékán lesz megfigyelő.

- Akárcsak eddig, továbbra is folyamatosan figyeljük az NB I-es meccseket, igyekszünk jelen lenni a legtöbb találkozón, és a számítógépes elemzőprogram is nagy segítségünkre van - tette hozzá Kenyeres Imre. - A csapatépítés három éve alatt kialakult a keretünk, nagy változások már nem történnek benne, de mindig van hely új játékosoknak a csapatban. Akik huzamosabb ideje kiemelkedő formát mutatnak, könnyen bekerülhetnek, míg azok, akiknek megtorpan a fejlődésünk, vagy hanyatlik a formájuk, elveszthetik a helyüket. Saját meccsemen, a DVTK-MTK bajnokin mindkét csapatban figyelek játékosokat, és nemcsak azokat, akik rövid távon hasznára lehetnek a válogatottnak, hanem a fiatalabbakat is, akikből néhány éves távlatban kerettag válhat. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a külföldön játszókkal is, az ő esetükben az a legfontosabb, hogy az átigazolási időszak végéig mindenki megtalálja azt a csapatot, amelyben ideális feltételek között játszhat. Voltak pozitív változások, Szalai Ádám nagyot lépett előre, Hajnal Tamás is talált olyan klubot, ahol állandó játéklehetőséget kaphat, Varga Józsefre ugyancsak számítanak új együttesében. Bízunk abban, hogy Korcsmár Zsolt átigazolása jól sül el, Pintér Ádám pedig minél előbb talál magának megfelelő csapatot, vagy említhetném Koman Vladimir esetét, aki jelenleg nem kap lehetőséget a Krasnodarban, ezért az ő helyzete sem tekinthető ideálisnak.


Jegyinformációk

A szurkolók továbbra is a Ticket Express irodáiban, vagy interneten vásárolhatják meg belépőiket a csehek elleni, augusztus 14-i (kezdési időpont: 20.30) felkészülési meccsre. Az MLSZ oldalán, a fenti linken keresztül megrendelt jegyek díjmentesen átvehetők a Ticket Express három budapesti irodájában, valamint lehetőség van azok otthoni kinyomtatására, ez szintén díjmentes szolgáltatás. A mérkőzésre rendkívül kedvező áron (18 év alattiaknak 500, 18 éven felülieknek 900 forintért) kaphatóak a jegyek.

A Ticket Express budapesti irodáinak címe:

Ticket Express Dalszínház
1061 Budapest, Dalszínház utca 10.
H-P: 10 - 18
+36-30-30-30-999
info@tex.hu

Ticket Express - SYMA Jegypénztár (Dózsa György út felől)
1146 Budapest, Dózsa György út 1.
H-P: 9.00-17.00
Ebédszünet: 13.00-13.30
+36-30-30-30-999
info@tex.hu

Ticket Express - WestEnd (Információs pult mellett)
1132 Budapest, Váci út
H-P.: 11:00 - 19: 00
Szo: 11-16
+36-30-30-30-999
info@tex.hu

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS