A Szegedet fogadta az MTK a Merkantil Bank Liga első fordulójának zárómérkőzésén

2022. augusztus. 01., 23:00   |    

A Szegedet fogadta az MTK a Merkantil Bank Liga első fordulójának zárómérkőzésén

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban zárult a Merkantil Bank Liga első fordulója, az élvonalból az előző szezonban kieső MTK Budapest az NB II tavalyi negyedik helyezettjével, a Szeged-Csanáddal csapott össze. A csongrádiak a 34. percben vezetést szereztek, ám végül a kék-fehérek fordítottak, és 2-1-re megnyerték a találkozót.

MTK Budapest-Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-1 (0-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2000 néző

MTK Budapest: Balázs – Varju, Szépe, Nagy Zs., Medgyes S. – Kata (Horváth A., 90+2.), Mezei (Lehoczky, a szünetben), Bognár I. – Stieber Z. (Miknyóczki, a szünetben), Futács (Kovács Mátyás, 75.), Németh K. (Barkóczi, 89.). Szakmai igazgató: Bognár György

Szeged-Csanád: Molnár F. T. – Ódor, Temesvári, Szilágyi Z., Kővári (Bitó, 74.) – Gajdos, Sipos Sz., Simon Á. (Farkas A., 86.), Pintér Á. (Dobos Á., 64.) – Szatmári L. (Szakály D., 64.) – Bíró B. (Haruna, 64.) Vezetőedző: Alekszander Sztevanovics

Gólszerző: Futács (61., 67. – a másodikat 11-esből), ill. Temesvári (34.)

Az előző NB I-es idény végén búcsúzó MTK egyértelmű célja az élvonalba való visszajutás, ennek tükrében erősítettek a nyári felkészülési időszakban. Bognár György Paksról érkezett a szakmai igazgató pozíciójába, és vele együtt a Ciprusról hazatérő fia, Bognár István is csatlakozott a kerethez. Emellett a klub leigazolta a tíz év után visszatérő Németh Krisztiánt is.

A Szeged sokáig még a feljutásért is versenyben volt a Merkantil Bank Liga tavalyi kiírásában, Dragan Vukmir távozása után azonban a csapat lemaradt a dobogóról, és a negyedik helyen végzett. A csongrádiaktól távozott a fiatalok közül Csoboth Kevin, de rutinos játékosok csatlakoztak az együtteshez, mint például Szakály Dénes.

A mérkőzést az elvárásoknak megfelelően az MTK kezdte támadóbban, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg. A 34. percben egy szögletet követően Tamási fejelt a hazaiak kapujába.

A fordulást követően a kék-fehérek igyekeztek még nagyobb nyomást gyakorolni a Szegedre, aminek meg is lett az eredménye. A csereként beállt Lehoczky a 61. percben adott gólpasszt Futácsnak, majd hat perccel később Bognár István harcolt ki büntetőt, amelyet szintén Futács értékesített, így az MTK 2-1-re nyert, és győzelemmel kezdte a Merkantil Bank Liga 2022/23-as idényét.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS