A Szpari nem tett le a továbbjutásról a Magyar Kupában

2016. január. 29., 11:48   |    

A Szpari nem tett le a továbbjutásról a Magyar Kupában

A Magyar Kupa negyeddöntőinek első mérkőzései közül hármon is csak egygólos előnyt tudott szerezni valamelyik fél, egyedül az Újpest és a Tiszaújváros mérkőzése tűnik formalitásnak.

A héten a negyeddöntők visszavágóit játsszák a Magyar Kupában, a négy meccsből egyet rendeznek kedden, az élvonalbeli DVSC-Teva az NB III Keleti csoportjának éllovasát, a korábbi NB I-es játékosai révén jelentős élvonalbeli rutint felvonultató Nyíregyházát fogadja. A nyírségiek számára nem festenek túlzottan jól az esélyek, hiszen két osztállyal magasabban játszó riválissal játszanak, idegenben, egygólos hátrányban. A két csapat nyíregyházi mérkőzésének hazai gólszerzője, a korábban évekig Debrecenben futballozó Rezes László mégsem írná le csapatát, a Szpari ugyanis még egyáltalán nem tett le a továbbjutásról.

- Nem adtuk fel a továbbjutás reményét, úgy megyünk Debrecenbe, hogy nyerni akarunk, és tovább szeretnénk jutni - jelentette ki Rezes László. - Számunkra a legfontosabb az lenne, hogy a mérkőzés elején sikerüljön gólt szerezni, mert ebben az esetben az ellenfelünkön nagy lenne a nyomás a folytatásban. A három héttel ezelőtti hazai mérkőzésen sikerült gyorsan betalálnunk, akkor uraltuk is a játékot, sajnos a hajrában elkerülhető gólt kaptunk, és ezzel fordítottak a debreceniek. A mérkőzés képe alapján azonban bizakodhatunk a visszavágó előtt, mert a Debrecen nem tudott fölényben futballozni ellenünk. Nem dőlt el a párharc, mindent megteszünk annak érdekében, hogy mi jussunk a legjobb négy közé.

A DVSC-Teva nincs olyan szerencsés helyzetben, mint a Nyíregyháza, legalábbis abból a szempontból, hogy míg a bajnokságban nagy fölénnyel élen álló Szpari nyugodtan koncentrálhatja erőit a kupaszereplésre, a Debrecen nagy csatát vív riválisaival az OTP Bank Ligában a dobogós helyezés megszerzéséért. Kondás Elemér vezetőedző a keddi összecsapáson néhány kulcsjátékosa nélkül állítja össze a kezdőcsapatot, és több poszton is a bajnokságban eddig kevesebb szerepet kapott labdarúgók mutathatják meg tudásukat.

- Nem lesz egyszerű mérkőzés, de már az első meccs sem volt az, biztos vagyok benne, hogy sokat kell tennünk a sikerért. Ennek megfelelően készülünk, teljes erővel arra koncentrálunk, hogy sikerrel vegyük az akadályt - mondta az mlsz.hu-nak Kondás Elemér. - Az első mérkőzésen megvoltak a lehetőségeink arra, hogy hamarabb megszerezzük a győztes gólt, végül csak a hajrában sikerült a magunk javára fordítani a találkozót, kulcsfontosságúnak tartom, hogy most jobb hatásfokkal használjuk ki az adódó helyzeteket. A Nyíregyháza szinte minden játékosa élvonalbeli rutinnal rendelkezik, sokan ráadásul Debrecenben futballoztak korábban, számukra biztosan extra motivációt jelent, hogy bebizonyítsák, ma is megállnák a helyüket a Lokiban. Lesznek változások az újpesti mérkőzéshez képest a kezdőcsapatban, de a keretünk szinte ugyanaz lesz, mint hétvégén, ezért ha úgy adódik, cserékkel bármikor tudunk változtatni a mérkőzés közben.

A DVSC-bérletek érvényesek a mérkőzésre, míg a jegyek egységesen 500 forintba kerülnek, és elővételben a http://nagyerdeistadion.hu internetes oldalon, illetve a Nagyerdei Stadionban található Loki Shopban (10-18 óra között) vásárolhatók meg.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének e heti programja:

Kedd:

DVSC-Teva - Nyíregyháza Spartacus, 18.00 (2-1)

Szerda:

Termálfürdő Tiszaújváros - Újpest FC, 13.30
(1-8) HR-Rent Kozármisleny - Békéscsaba 1912 Előre, 13.30 (1-2)
Videoton FC - Ferencváros, 18.00 (1-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS