A szünet után döntött az Újpest

2010. október. 15., 15:05   |    

A szünet után döntött az Újpest

A Monicomp Liga 10. fordulójának pénteki játéknapján a Lombard Pápa Termál 1-0-ra nyert a Győri ETO otthonában, a három pont sorsáról Abwo gólja döntött. Az Újpest 3-1-re győzött a Szombathelyi Haladás ellen, Tisza, Rajczi és Barczi góljára csak Lattenstein tudott válaszolni.


Abwo góljával győzött a Pápa

Győri ETO FC - Lombard Pápa Termál FC 0-1 (0-0)
Vezette: Berger József (Viszokai László, Forgács Attila)
Gólszerző: Abwo a 81. percben
Kiállítva: Djordjevic a 79. percben

Felváltva veszélyeztettek a csapatok a mérkőzés elején, Szűcs Lajosnak és Sasa Stevanovicnak is akadt dolga. Az első negyedóra után azonban visszaesett a mérkőzés színvonala, főleg pontrúgásokból tudtak helyzeteket kialakítani a gárdák. A 41. percben Goran Maric csúsztatása után Heffler Norbert léphetett ki, lövését azonban Stevanovic bravúrral hárította. A szünet után a Pápa került fölénybe, de Bárányos Zsolt és Vadims Zulevs lehetősége is kimaradt. A vendégek a 76. percben emberelőnybe kerültek, Vladimir Djordjevicet állította ki a játékvezető. A Pápa három perc múlva megszerezte a vezetést, a 81. percben Takács Péter beadása után David Abwo kapásból lőtt a győri kapuba (0-1). A hajrában szerzett góllal a Lombard elvitte a három pontot Győrből.


Újpesten maradt a három pont

Újpest FC - Szombathelyi Haladás FC 3-1 (0-0)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Márkus Tamás)
Gólszerző: Tisza az 51., Rajczi a 73., Barczi a 75., illetve Lattenstein a 81. percben

Az Újpest kezdte aktívabban a találkozót, Tisza Tibor és Rajczi Péter többször is zavart okozott a vendégek hátsó alakzatában, ugyanakkor az első félidőben az újpestiek nem tudták feltörni a szombathelyiek védelmét. Az első játékrészben a Haladás főleg a védekezéssel volt elfoglalva, a vendégek nem nagyon jutottak el a fővárosiak kapujáig. A második félidő legelején összejött az Újpest vezető gólja, Nikola Mitrovic továbbított Tisza Tiborhoz, aki 20 méterről a jobb alsóba lőtt (1-0). A 73. percben beindult a hazai henger: előbb Rajczi talált be éles szögből 10 méterről (2-0), majd két perc múlva Barczi Dávid szerezte a harmadik újpesti gólt (3-0). A 81. percben szépítettek a szombathelyiek, Lattenstein Norbert a tizenhatos előtt tolt egyet a labdán, majd jobbal kilőtte a jobb alsót (3-1). A hazaiak nehezen törték fel a Haladás védelmét, végül azonban sima győzelemmel szerezték meg a három pontot.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS