A szünet után hengerelt a női válogatott

2013. november. 23., 17:07   |    

A szünet után hengerelt a női válogatott

A Kazahsztán elleni győri világbajnoki selejtező szünetében még egygólos hátrányban volt válogatottunk, a vége azonban magabiztos győzelem lett. Kaján Zsanett volt a nyerő emberünk.

Vágó Attila együttese támadólag lépett fel a kezdés után, és több kecsegtető akció végén is odaért a vendégek kapuja elé. A befejezések azonban pontatlanok voltak, ziccerek sorát hagytuk ki, legközelebb Tálosi Szabina járt a gólszerzéshez, de ő is csak a kapufát találta el fejesével. A 36. percben jött a hidegzuhany, az addig veszélytelenül játszó kazahok egy kósza helyzetből vezetést szereztek: Kirgizbajeva került ziccerbe egy indítás végén, és magabiztosan értékesítette a helyzetet. A hajrában Tálosi előtt adódott egyenlítési lehetőség, de közelről nem találta el a kaput.

A szünetben rendezte a sorokat Vágó Attila együttese, és fontos változás volt, hogy Kaján Zsanett állt be Szabó Boglárka helyére. A fiatal támadó érkezése alaposan feldobta a támadójátékunkat, Kaján a 47. percben veszélyeztetett először, s bár lövését még védte a kapus, a 17 éves csatár az 50. és az 56. perc között adott két gólpasszt és lőtt egy gólt. Az 50. percben bal oldali beadása után Jakabfi Zsanett fejelt a hálóba, az 54. percben a 16-os bal sarkától lőtt a kapuba, az 56. percben pedig a kapu elé betett labdáját egy kisebb kavarodás után Zeller Dóra továbbította a hálóba. A vezetés tudatában felszabadultan játszott a magyar válogatott, helyzetek sorát dolgozta ki, és a 64. percben megszületett a negyedik gól is: Kaján szöglete után Vágó Fanni fejelt a hálóba, beállítva a 4-1-es végeredményt.

A magyar válogatott ezzel a sikerrel teljesítette minimális célkitűzését, és három őszi vb-selejtezőjéből kettőt megnyerve várja a jövő évi folytatást.

Magyarország-Kazahsztán 4-1 (0-1)
Magyarország:
Németh Julianna - Szeitl Szilvia, Demeter Réka, Tálosi Szabina, Szabó Viktória - Smuczer Angéla, Csiszár Henrietta (Sipos Lilla, 67.) - Jakabfi Zsanett, Vágó Fanni, Szabó Boglárka (Kaján Zsanett, 46.) - Zeller Dóra (Pádár Anita, 56.)
Gólszerzők: Jakabfi az 50., Kaján az 54., Zeller az 56., Vágó a 64., ill. Kirgizbajeva a 36. percben

[galleryRel id="54525|Magyarország-Kazahsztán, női A-válogatott vb-selejtező]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS