A szünet utáni tizenöt percben sziporkáztak az esélyesek

2013. május. 27., 15:59   |    

A szünet utáni tizenöt percben sziporkáztak az esélyesek

A női NB I rájátszásának 7. fordulójának legérdekesebb meccsét Csepelen, az Astra-Bíró-Kert FC és a Hegyvidék SE játszotta. A meccs 10. percében 2-0-ra vezetett az újonc, amely korábban még egyetlen pontot sem szerzett a mezőny „nagycsapatai” ellen.

A vége azonban 8-3-as hazai győzelem lett, az Astra ugyanis a rossz kezdés után fokozatosan átvette a játék irányítását, a szünetre már ledolgozta hátrányát, miközben a vendégcsapat játékosainál eltűnt a kezdeti lelkesedés, és az első kapott gólok után nem hitték el, hogy lehet keresnivalójuk a meccsen. Jellemző, hogy a második félidő elején, tíz perc alatt négy gólt szerzett az Astra – valamennyit Telek Sümegi Éva, méghozzá úgy, hogy - a pályára második gyermeke születése után visszatért egykori válogatott játékos érdemét nem csökkentve -, kellett szinte valamelyik védő kapitális hibája is. A vége így fölényes, nagy gólkülönbségű Astra-siker lett: Dombó János csapata életben tartotta aranyesélyét, bár ez inkább már csak matematikai lehetőség.

A címvédő MTK Hungária ugyanis három fordulóval a bajnokság befejezése előtt, kilenc ponttal vezet az Astra előtt, és a gólkülönbsége is sokkal jobb, mint vetélytársáé. A kék-fehérek ebben a fordulóban a szinte minden idegszálával a védekezésre koncentráló 1. FC Femina ellen léptek pályára. Az MTK sem futballozott eszeveszett elánnal és a gyakran kilenc mezőnyjátékost a tizenhatoson belül, vagy annak előterében tartó Femina is jól megszervezte a védelmét, ezért az erőviszonyokhoz képest szoros eredmény született. A bajnokcsapat legeredményesebb játékosa ezúttal, a tavasszal a gólokkal adós maradó Csiszár Henrietta volt, aki az első félidőben Mátra Borbála kapus hibáját kihasználva juttatta előnyhöz csapatát, majd a szünet után lőtt még kettőt. A végeredményt, a góllövőlistát nagy fölénnyel vezető Pádár Anita állította be.

A forduló zárómérkőzésén a Viktória Trend Optika FC csak hat percet hagyta reménykedni a szegedieket. A főként a védekezésre koncentráló, tartalékos SZAK az első félidőben még állta a sarat – ekkor csak Sipos Lilla növelte a Viktória előnyét – de a fordulás után a szombathelyiek további öt találattal terhelték meg Hargas Annamária hálóját.

Nagy tanulsága, és egyben érdekessége a fordulónak, hogy a gyengébb játékerőt képviselő csapatok kivétel nélkül a szünetig tudták tartani magukat, majd a második játékrész első negyedórájában mattot kaptak. Az Astra 2-2-es döntetlen állásnál, négyet vágott az említett 15 percben, az MTK 1-0-val fordult, majd az 56. és 60. percben érkezett Csiszár újabb két gólja, míg Szombathelyen – 2-0-s félidő után – Tóth Enikő, Horváth Lilla és Megyeri Boglárka is ekkor lőtt gólt Hargas kapujába. Győrben lejátszották az NB I-es tagságért vívott osztályozó első felvonását. Ezen, a hazai Győri ETO 3-1-re legyőzte az élvonal 9. helyezettjét, a Páter Fit-Well Nagypálit.

Női NB I, Felsőházi rájátszás, 7. forduló

Astra-Bíró-Kert FC – Hegyvidék SE 8-3 (2-2)
MTK Hungária FC – 1. FC Femina 4-0 (1-0)
Viktória trend Optika FC – Szegedi AK Boszorkányok 7-0 (2-0)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS