A tét az Európa Liga-selejtező

2013. június. 01., 12:20   |    

A tét az Európa Liga-selejtező

Ma az OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában eldől, mely csapatok indulhatnak a következő bajnoki idényben az Európa Ligában – egyszersmind az, milyen sorrend alakul ki a második-harmadik helyen.

EGRI FC–GYŐRI ETO FC
(Szombat, június 1., 14.00)

Az utolsó az elsővel találkozik a váci szezonzárón. Az egriek ezzel a találkozóval búcsúznak az első osztálytól, de valamelyest tisztul a kép az egyesületnél, van új tulajdonos, s megoldódott az edzőkérdés is. (Az egyesület korábbi játékosa, Vojtekovszki Csaba irányítja a jövőben a csapatot.) A piros-kékek minden hazai mérkőzésüket Vácon játszották a tavaszi idényben, e találkozókon mindössze négy pontot szereztek. A Győri ETO tulajdonképpen már a következő szezonra készül azzal, hogy kulcsjátékosait szabadságra küldte, az egyesület honlapja szerint az alapcsapatnak számító Sztevanovics – Svec, Lipták, Djordjevics, Völgyi – Kamber, Trajkovics, Kronaveter – Varga (Kink), Strestík (Kvilitaia), Koltai (Dudás) névsorból a korábban megkezdett pihenő, vagy éppen sérülés, esetleg eltiltás miatt biztosan senki sem lép pályára. A honlap megadja a várható kezdőcsapatot: Kamenár - Tokody, Sztanisics, Takács, Had – Pátkai, Pilibaitis, Kalmár – Nicorec, Varga T., Dinjar. Az ETO a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzéséből csak egyet nyert meg – de hát mit számít ez, amikor harminc év után bajnok lett a csapat?

SZOMBATHELYI HALADÁS–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, június 1., 16.00)

A Honvéd esélye inkább csak matematikai a második hely megszerzésére, ugyanakkor biztosan harmadik lesz, s ezzel indulhat az Európa Liga selejtezőjében, ha nem kap ki Szombathelyen. A kispestieké a tavasz második felének legjobb formában lévő csapata, Marco Rossi együttese március 30. óta veretlen, azóta mind a három idegenbeli mérkőzését megnyerte. Ugyanakkor a Haladás sincsen rossz formában, a csapat – elsősorban Radó András remeklésének tulajdoníthatóan – a legutóbbi három mérkőzését megnyerte. A két csapat őszi mérkőzése Kispesten 1-1-es döntetlenre végződött.

MTK BUDAPEST–DVSC-TEVA
(Szombat, június 1., 16.00)

A kék-fehéreknek maradt némi esélyük az Európa Liga-indulást jelentő harmadik hely megszerzésére, de ehhez le kell győzniük a Lokit, s kiszurkolni, hogy a Honvéd ne szerezzen pontot Szombathelyen. (S még eltűnjön a gólkülönbségben meglévő hátrány is.) Garami József együttese tavasszal Janus-arcú volt, idegenben csak vergődött, de a Hidegkuti Stadionban, a Haladás kivételével, minden ellenfelét legyőzte. A DVSC ugyan kikapott a Fraditól legutóbb a Nagyerdőben, de ezt leszámítva több mint egy hónapja, április 21. óta veretlen. Az idegenbeli mérlege mindazonáltal gyenge, ezen csak keveset kozmetikázott a paksi győzelem.

VIDEOTON FC–PMFC-MATIAS
(Szombat, június 1., 18.30)

A fehérváriak nagy valószínűséggel a második helyen végeznek, ezt már egy döntetlen is százszázalékossá teszi. José Gomes együttese hazai pályán kiválóan szerepelt a tavaszi idényben, minden bajnoki mérkőzésüket megnyerte a Sóstói Stadionban. A pécsiek március 30. óta mindössze két meccsüket nyerték meg, az egyiket Vácon az Eger ellen, a másikat a legutóbbi fordulóban a Diósgyőr ellen. A két csapat őszi mérkőzésén, Pécsen, nem esett gól.

Vasárnap:
FGSZ Siófok–Újpest FC 16.30
Diósgyőri VTK–Lombard Pápa Termál FC 16.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS