A tizenhárom a Ferencváros „szerencseszáma”

2015. szeptember. 28., 09:59   |    

A tizenhárom a Ferencváros „szerencseszáma”

A Jet-Sol Liga 6. fordulójában a legutóbbi bajnokság három felsőházi csapata, a Ferencváros, az MTK Hungária és az Astra HFC, összesen huszonkét gólt lőtt – és egyet sem kapott.

Az újonc ETO FC Győr a bajnokság első etapjában három idegenbeli meccset játszott – „pechére” pont a legutóbbi bajnokság három felsőházi csapata ellen. Az MTK és a Ferencváros sokgólos különbséggel nyert az ETO ellen, de miután a győriek a hazai meccseiken szépen lábra kaptak, az Astra pedig Szombathelyen botlott, akár még az is elképzelhető volt, hogy Horváth Tamás csapata meglepetést okoz Csepelen.

Négy percig... Akkor ugyanis, egy szöglet nyomán, Szabó Enikő kezei közül kicsúszott a beívelt labda, Telek-Sümegi Éva pedig közelről, a hálóba stukkolta az Astra vezetőgólját. Ha két hete, Szombathelyen, a gyorsan bekapott gól visszavetette az Astrát, akkor most a gyorsan szerzett gól feldobta: a rózsaszín mezesek motiváltan, ötletesen, jól játszottak, szinte valamennyi párharcot megnyerték, és a gólszerzéssel sem álltak le. A 12. percben Godvár Katalin lőtt középről, 16 méterről gólt, majd az első negyedóra végén Staar Gabriella lőhetett büntetőt az ellene elkövetett – felesleges – szabálytalanságot megtorolandó: ezt viszont Szabó kapus, szép vetődéssel védte. A látványos egyéni akció végén gólt rúgó Zimányi Kovács Anikóval szemben viszont már tehetetlen volt, így háromgólos hazai előnnyel fordultak a csapatok.

A szünet után, – bár Dombó János aligha erre kérte játékosait – leült az iram, helyenként unalmas lett a meccs. Az ETO-ban a szépítéshez sem volt elég erő, nem hogy az egyenlítéshez, bár a dél-afrikai Desibo távoli, ívelt lövése a keresztlécről pattant vissza a mezőnybe.

A hajrára az Astrában már szinte nem is maradt támadó a pályán, ennek ellenére, a 74. percben ismét Godvár Katalin lőtt gólt, az ekkor már ismét az eredeti helyén, a bal oldalon játszó középpályás lövése alkalmasint megpattant egy védőn is, úgy hullott Szabó Enikő fölött a hosszú sarokba. A lefújás előtti percekben Szabó Boglárka lőtt szabadrúgásból, huszonkét méterről remek gólt: az ötgólos, tekintélyes különbséggel is megérdemelten nyert a szezon talán legjobb játékát mutató Astra.

Az MTK Hungária azon kevés csapat közé tartozik a Jet-Sol Ligában, amely már a szezon előtt is játszott tétmeccset a Kóka-FNLA ellen. Tavasszal, a Női Magyar Kupa elődöntőjében, 5-0-ra nyertek a kék-fehérek Kókán. Most hasonló lett az eredmény, Kaján Zsanett és Pinczi Anita találataival, valamint Pádár Anita duplájával 4-0-ra győzött a vendégcsapat, de ezúttal azért valamivel csikorgósabb volt a dramaturgia. Az MTK szűk félóra után, szép akcióból szerzett előnyt: Nagy Lilla ment el a jobb szélen, centerezését Pádár Anita hátrapasszolta, Kaján Zsanett pedig a tizenhatos előteréből, pontosan célra tartva, kapufás gólt rúgott.

Egészen a hajráig, a 80. percig ez maradt az eredmény, az utolsó tíz percben viszont háromszor is mattolta az elfáradó védelmet a listavezető. Előbb Pinczi fejelte a hálóba a szögletből érkező beadást, majd Pádár Anita értékesítette a Nagy Ági elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt. A lefújás előtt Pádár második gólja tette fel a meccsre a koronát: a gólkirálynő látványos szóló végén lőtte Barti Luca hálójába a labdát. A játéknap utolsó, élvonalbeli női mérkőzésén a Ferencváros 13-0-ra győzte le az 1. FC Feminát. Hamar eldőlt a meccs, Ebere Orji duplájával, valamint Szladja Bulatovics találatával, már a 17. percben 3-0-ra vezetett a bajnokcsapat, a szünetben pedig 10-0 volt az eredmény – nem lenne meglepő, ha ez rekord volna a Jet-Sol Ligában.

Végül Orji összesen 5, Bulatovics 4 gólt szerzett, de Szabó Dorka is duplázott (komoly „verseny” van a forduló gólja címért, Pádár is gyönyörű szóló végén rúgott gólt, Zimányi Kovács Anikó is parádés megoldásokkal talált Szabó Enikő kapujába, de Szabó Dorottya egyik gólja is csodaszámba megy: 22 méteres kapáslövéssel mattolta Szinyei Rékát.)

Ebere Orji ellen egyelőre nincs ellenszere a magyar védelmeknek – ha a Fradi támadója nem is tartozik jelenleg a legszűkebb nigériai csatárelitbe, az ő sebessége, robbanékonysága, erőszakossága, gólérzékenysége mutatja a nemzetközi topfutball szintjét. Ebben a bajnokságban – eddig – öt mérkőzésen, 15 gólt lőtt, ez éppen háromgólos meccsenkénti átlag.

Jet-Sol Liga, 6. forduló

Astra HFC – ETO FC Győr 5-0 (3-0)
Kóka-FNLA – MTK Hungária 0-4 (0-1)
Ferencváros – 1. FC Femina 13-0 (10-0)
A Viktória-Trend Optika FC – Szegedi AK-Boszorkányok mérkőzést elhalasztották.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS