A továbbjutásért játszik Boriszovban a MOL Vidi

2018. november. 28., 23:18   |    

A továbbjutásért játszik Boriszovban a MOL Vidi

Ha a MOL Vidi FC nyer a BATE ellen, bebiztosítja helyét az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában.

A MOL Vidi négy forduló után két győzelemmel és két vereséggel csoportja második helyén áll az Európa-liga főtábláján, 3 ponttal megelőzve az egy-egy győzelmet számláló PAOK-ot és a BATE Boriszovot. A magyar bajnok csütörtökön 18.55-től a fehérorosz BATE otthonában lép pályára, s ha nyer, akkor egész biztosan továbbjut a csoportjából, de egy esetleges döntetlen esetén is jó esélye marad a második hely megszerzésére.

A BATE a csoportkör első fordulójában 2-0-ra nyerni tudott a Groupama Arénában, azóta viszont minden mérkőzését elveszítette, a fehérváriak ezzel szemben látványosan feljavultak a vereség óta, oda-vissza legyőzték a PAOK-ot, és a Chelsea otthonában is közel jártak a pontszerzéshez (a londoniak végül 1-0-ra nyerni tudtak).

A Vidi szerdán kora délután érkezett meg Fehéroroszországba, a találkozót megelőző hivatalos edzést nem a meccs helyszínén, hanem a Dinamo Minszk stadionjában tartotta meg Marko Nikolics vezetőedző.

– Nagyon fontos meccs előtt állunk, egy komoly ellenféllel találkozunk - idézte a vidi.hu Marko Nikolicsot. – A BATE nagyobb tapasztalattal bír az európai porondon mint mi. Szeptemberben 2-0-ra nyertek ellenünk Budapesten, azóta azonban szereztünk 6 pontot és jelenleg a csoport második helyén állunk. Motiváltak vagyunk, a játékosokon látom, hogy várják már a meccset. Elmondtam többször, most is megerősítem, a csapatom igazi harcosokból áll, akik küzdeni fognak a jó eredményért, a klub sikeréért és a magyar futball sikeréért. Fejben és taktikailag is tökéletesnek kell lennünk a meccsen, csak úgy érhetünk el eredményt.

Csütörtök este akár mínusz 10 fokig is süllyedhet a hőmérséklet Boriszovban, vagyis a Vidi játékosait a fehérorosz bajnok mellett az időjárás is kihívás elé állítja a találkozón.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS