A-válogatott: 24 játékossal kezdődött meg a felkészülés

2015. október. 05., 17:34   |    

A-válogatott: 24 játékossal kezdődött meg a felkészülés

A 25 fős keretből egyedül a Haladás balhátvédje, Bosnjak Predrag nem érkezett meg Telkibe, az A-válogatott összetartásának elejére, a többiek harcra készen várják a Feröer elleni csütörtöki Eb-selejtezőt.

A szombathelyiek bekkje hasfalizom-húzódást szenvedett a szombati bajnoki mérkőzésen, egészen biztosan nem vállalhatta volna a játékot csütörtökön, ezért el sem utazott Telkibe, az A-válogatott edzőtáborába. Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány úgy döntött, hogy nem hív meg új játékost a kieső helyére, így 25 helyett 24 futballista vett részt a válogatott első gyakorlásán. Akik vasárnap pályára léptek klubcsapatukban, regenerációs edzésen vettek részt, a többieknek teljes értékű gyakorlást vezényelt Bernd Storck.

A szövetségi kapitány az edzést megelőző sajtótájékoztatóján elmondta: veszélyes ellenféllel szemben lépünk pályára csütörtökön a Groupama Arénában, de mindenki pozitívan várja a selejtezőt, amelyen egyértelmű cél a három pont megszerzése.

- Saját kezünkben van a sorsunk, ha nyerünk csütörtökön, biztosan az első három között végzünk, így legalább a play off-részvétel biztossá válik a csapat számára - fogalmazott Bernd Storck. - A célunk természetesen a győzelem, de nem lesz könnyű dolgunk, mert egy kifejezetten veszélyes rivális ellen. A feröeriek elképesztő fejlődésen mentek keresztül nagyon rövid idő alatt, mindent elmond az erejükről, hogy az idegenbeli mérkőzésünkön bár nyertünk, hatvan százalékban az ellenfél birtokolta a labdát. Jól ismerjük az ellenfelet, és a felkészülés során mindent megteszünk azért, hogy sikerrel vegyük az akadályt. A magyar válogatott megérdemelten áll a jelenlegi pozíciójában, keményen dolgoztak a játékosok az elmúlt egy évben, főképp védekezésben teljesített jól a csapat. A következő napokban támadásban szeretnénk előrelépni, labdabirtoklásnál, az átmeneteknél több mozgásra van szükség az eredményességhez, ebben feltétlenül fejlődnünk kell. Az északírek ellen kissé tétovák voltunk egygólos előnyben, nem tudtunk tíz ember ellen kezdeményezni, ezért nem tudtunk végül megőrizni az előnyünket, de szeretnénk lépésről lépésre javulni ebben a játékelemben is.

A csütörtöki mérkőzésen az osztrák Robert Schörgenhofer lesz a játékvezető, az oldalvonalaknál Maximilian Kolbitsch és Matthias Winsauer segíti a munkáját. A negyedik játékvezető Richard Hübler, az alapvonalon Harald Lechner és Dominik Ouschan működik közre. Az ellenőr a dán Kaj Östergaard lesz.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS