A válogatott látókörében a legjobb "bozsikos" lányok

2013. június. 14., 12:15   |    

A válogatott látókörében a legjobb

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Telkiben az OTP-MOL Bozsik-program tanévzáró fesztiválját, amelyen a női válogatott szakmai stábja is részt vett.

Vágó Attila, a női labdarúgás szakágvezetője nem elsősorban vendégként látogatott ki vasárnap Telkibe, a 800 lány részvételével megrendezett évzáró tornára, hanem szakmai szemmel figyelte a fiatalokat, abban bízva, hogy minél több tehetségre felfigyelhet, akik néhány év múlva akár a korosztályos válogatottakban is szerepet kaphatnak. A szakvezető elégedetten zárta a napot, mert jó néhány olyan fiatal játékost fedezett fel, akinek a következő időszakban érdemes figyelemmel követni pályafutását.

- Mindhárom korosztályban láttam olyan ügyes lányokat, akiknek jó esélyük lehet arra, hogy pár év múlva korosztályos válogatottak legyenek - mondta az mlsz.hu-nak Vágó Attila. - Szerencsére az ország minden területén vannak olyan tehetségek, akiket érdemes figyelemmel követni, a legtehetségesebbek zömében már valamelyik lakóhelyükhöz közeli klubban szerepelnek. Felvettük a kapcsolatot a legjobb játékosok szüleivel, tanáraival, és elmondtuk nekik, hogy számunkra különösen fontos, hogy jó kezekben legyenek a következő években. Érdekes volt megfigyelni, hogy a legkisebbek, az általános iskola 3-4. osztályos játékosok mennyire ügyesen bánnak a labdával, legtöbbjük fiúk között szokott játszani, és ha végigjárják az elkezdett utat, akkor nagyon jó labdarúgók válhatnak belőlük.

Vágó Attila hozzátette: az általános iskola végéig az OTP-MOL Bozsik-program és a helyi kisebb egyesületekben való pallérozódás garantálhatja a lányok számára a fejlődést, és majd a nyolcadik osztály után kerülhetnek el a játékosok nagyobb klubokhoz, akadémiákhoz.

- Az a feladatunk, hogy biztosítsuk, egyetlen tehetség sem veszhet el, s a legtehetségesebb általános iskolások néhány év múlva bekerüljenek a korosztályos bajnokságokba. Idén nyolcszáz kislány volt Telkiben, meggyőződésem, hogy jövőre már ezret is meghaladja a számuk, és bízom benne, hogy öt-hat év múlva húszezer fiatal lány focizik majd az OTP-MOL Bozsik-program keretei közt. Vannak tehetségeink, és mi azon dolgozunk, hogy megfelelően gondozzuk őket, és ennek segítségével hosszú távon megerősödjön a női labdarúgás - tette hozzá Vágó Attila.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS