A válogatott morális erejét jelzi az 5-1

2013. szeptember. 11., 12:29   |    

A válogatott morális erejét jelzi az 5-1

Hajnal Tamás az észtek keddi legyőzése után elárulta: nagyon nehéz volt felkészülni a mérkőzésre, de sikerült megvalósítani mindent, amit terveztek a játékosok.

Négy nappal a bukaresti 0-3 után a magyar válogatott végig kézben tartva a mérkőzést, 5-1-re legyőzte az észteket, és visszavette a selejtező csoport második helyét a törököktől vereséget szenvedett románoktól. A magyar válogatott keddi csapatkapitánya, a második gólunkat szerző Hajnal Tamás a meccs után elmondta: a nehézségek ellenére sikerült jól felkészülni a meccsre, motiváltan játszott az együttes.

- Nem volt könnyű ráhangolódni erre a mérkőzésre, a bukaresti vereség után nagyon rossz hangulatban kezdtük meg a felkészülést az észtek ellen. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy mielőbb magunk mögött hagyjuk a kudarcot, sokat beszélgettünk szabadidőnkben az edzőtáborban, igyekeztünk támogatni egymást. Az utóbbi napokban ennek meg is lett az eredménye, sokat javult a hangulat, és az észtek ellen megfelelő hozzáállással, maximális motivációval léptünk pályára. A csapat morális erejét jól mutatja, hogy egy ilyen fájó vereség után mennyire gyorsan sikerült talpra állnunk - mondta a középpályás.

Hajnal szerint a nemcsak mentálisan, hanem taktikailag is jól sikerült a felkészülés, megtaláltuk az észtek gyenge pontjait, a széleken rendre sikerült megbontani a vendégek védelmét.

- Végig támadó szellemben futballoztunk. Az első félidőben nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, majd a második félidő elején volt egy rosszabb periódusunk, ekkor az észtek két cseréje sokat lendített a játékukon, de a negyedik góllal eldőlt a mérkőzés, és visszavettük az irányítást - tette hozzá Hajnal. - Az első percektől domináltunk, kapufát lőttünk, helyzeteink voltak, de nagyon kellett az első gól, ezt követően sokkal felszabadultabban kezdtünk el játszani. Jól mutatja a csapat motiváltságát, hogy az első és a második találat után sem vettünk vissza, újabb gólokat akartunk szerezni. Sikerült megvalósítanunk a taktikát, jól használtuk ki a széleket, a védelem mögé tudtunk kerülni, a beadások után pedig hatékonyan tartották meg a labdákat a támadók, ennek köszönhetően rendre voltak érkezők a középpályáról, egymás után alakítottuk ki a helyzeteket. Szerettünk volna bizonyítani a közönségnek, úgy érzem ez sikerült, ráadásul a románok visszaelőzése is összejött, ezzel megmaradt az esély a kitűzött célunk elérésére.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS