A vasárnap a hazai csapatoké volt

2009. augusztus. 02., 22:19   |    

A vasárnap a hazai csapatoké volt

Vasárnapra három mérkőzés maradt a Soproni Liga második fordulójából. Mindhárom meccset a hazaiak nyerték meg, az Újpest 3-1-re verte a Kecskemétet, az MTK 2-1-re győzött a Honvéd ellen, a Kaposvár pedig 3-0-ás sikert ért el a Haladás ellen. A három szerzett ponttal az MTK a tabella második helyére lépett elő, az Újpest pedig pillanatnyilag a dobogó harmadik fokán áll.

Begyűrte a Kecskemétet az Újpest

Újpest FC - Kecskeméti TE-Ereco 3-1 (2-0)
Vezette: Szilasi Szabolcs (ifj. Tóth Vencel, Takács Gábior)
Gólszerző: Kabát a 22., Tisza a 36., Simon A. a 89. illetve Yannick a 90. percben

Bátran kezdett a Kecskemét, a vendégeknek voltak ígéretes akcióik, de az Újpest is veszélyesen futballozott, s a vezetést a hazai lila-fehérek szerezték meg: a 22. percben Kethevoama Foxi passza után Kabát Péter 16 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). A 36. percben megduplázták előnyüket a házigazdák, Tisza Tibor 20 méterről nyeste a labdát a bal felső sarokba (2-0). A második félidő némileg visszafogottabb játékot hozott, de két gólt ekkor is láthattak a nézők. A 89. percben Simon Attila lépett ki a védők közül, és öt méterről a háló bal oldalába gurított (3-0). A 90. percben szépített a Kecskemét, Némedi Norbert jobb oldali beadása után Mbengono Andoa Yannick hét méterről passzolt a kapu jobb oldalába (3-1), a három pontot azonban az Újpest szerezte meg.


Az első félidőben dőlt el

MTK Budapest - Budapest Honvéd 2-1 (2-1)

Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
Gólszerző: Molnár M. a 8., Lencse a 24. illetve Hajdú a 9. percben

Az MTK már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést, Szatmári Zoltán kirúgása után Molnár Marcell vette éle a labdát, majd 17 méterről a bal felső sarokba bombázott (1-0). Egy perccel ezután máris egyenlített a Honvéd, Hajdú Norbert 16 méterről lőtt a háló bal oldalába (1-1). A 24. percben aztán ismét a hazaiak kerültek előnybe, Zsidai László adott Lencse Lászlóhoz, aki 12 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (2-1). A második játékrészben már nem változott az eredmény, bár a Honvéd igyekezett egyenlíteni, nem tudta bevenni a szervezetten védekező MTK kapuját, így a kék-fehér gárda gazdagodott három bajnoki ponttal.


Jól tartalékolta erejét a Kaposvár

Kaposvári Rákóczi - Szombathelyi Haladás 3-0 (0-0)
Vezette: Berger József (Forgács Attila, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Petrók az 58., Reszli a 77., Zahorecz a 88. percben

Az első félidő mérsékelten eseménydús játékot hozott, a második negyvenöt percben azonban három találatot is láthattak a nézők - s mindhármat a hazai együttes szerezte. Az 58. percben Farkas Zoltán jobb oldali szöglete után Petrók Viktor öt méterről fejelt a hálóba (1-0), majd a 77. percben Reszli Gábor egy szóló után 13 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (2-0). A harmadik gól a 88. percben született meg, ekkor Nemanja Nikolic passza után Zahorecz Krisztián 12 méterről talált a bal felső sarokba, bebiztosítva a Kaposvár győzelmét (3-0).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS