A Vasas a tabella élére állt

2008. augusztus. 22., 22:43   |    

A Vasas a tabella élére állt

Pénteken két mérkőzést rendeztek meg a Soproni Liga ötödik fordulójában. A Vasas 3-2-re legyőzte a Diósgyőrt, és ezzel átvette a vezetést az aktuális meccsét szombaton játszó Debrecentől, a parádézó Haladás pedig 5-0-ra verte a Siófokot.

Későn hajrázott a Diósgyőr

Vasas - DVTK 3-2 (2-0)
Vezette: Sulyok Gergely (Kelemen Attila, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Divic a 22., Lázok a 41., Németh N. a 49., illetve Tóth M. a 83., Pelecaci a 90. percben

A vendégeknél jóval aktívabban futballozó, és több helyzetet kidolgozó Vasas a 22. percben szerezte meg a vezetést, ekkor Petar Divic szlalomozott át három diósgyőri védő között, majd 16 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-0). Az angyalföldiek lendületben maradtak és a 41. percben meg is duplázták előnyüket: B. Tóth Balázs iramodott meg a bal oldalon, beadása után pedig Lázok János közelről a kapu jobb oldalába lőtt (2-0). A második játékrészben is a házigazdák irányítottak, s a 49. percben meg is született harmadik góljuk, a lesre játszó diósgyőri védők között Németh Norbert 14 méterről emelt a kint álló Köteles László felett a háló közepébe (3-0). A vendégeknek a 83. percben sikerült szépíteniük, Pintér Zoltán lövése után a labda a bal oldali kapufáról Tóth Mihály elé pattant, a támadó pedig hat méterről a hálóba fejelt (3-1). A 90. percben Ion Florian Pelecaci hatalmas gólt lőtt, 45 méterről emelt a Vasas kapujának bal felső sarkába (3-2), de ez már csak szépségtapasz lehetett a vendégeknek, a meccset az angyalföldiek nyerték.


Kiütéses Haladás-siker

Szombathelyi Haladás - BFC Siófok 5-0 (2-0)
Vezette: Szabó Sándor (Kispál Róbert, Farkas Balázs)
Gólszerző: Guzmics a 21., Rajos a 26., Kenesei (11-esből) a 48., Oross az 56., Kenesei a 73. percben

Határozottabban kezdett a Haladás, és a zöld-fehérek a 21. percben vezetést is szereztek, Molnár Balázs szabadrúgása után Guzmics Richárd nyolc méterről fejelt a bal felső sarokba (1-0). A lelkes szombathelyiek gyorsan növelték is előnyüket, a 26. percben Oross Márton lövését követően Milinte Árpád kiütötte a labdát, de az éppen Rajos Gábor elé került, ő pedig három méterről a kapuba helyezett (2-0). A második félidő is a szombathelyiek fölényében telt, a 48. percben Mogyorósi József buktatta a 16-oson belül Sipos Norbertet, a megítélt büntetőt pedig Kenesei Krisztián értékesítette (3-0). Az 56. percben aztán Oross közelről passzolt a kapuba megszerezve csapata negyedik gólját (4-0). Ezzel azonban még nem volt vége a 'Hali-parádénak', a 73. percben egy közeli fejesből Kenesei második gólját érve el, beállította a végeredményt (5-0).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS