A Vasas aratta a tavasz első bajnoki győzelmét

2009. február. 21., 19:39   |    

A Vasas aratta a tavasz első bajnoki győzelmét

Szombaton öt mérkőzéssel megkezdődött a Soproni Liga tavaszi szezonja. Négy meccsen hazai győzelem született (a Vasas 3-1-re legyőzte a Honvédet, az MTK 2-1-re a Kaposvárt, a Diósgyőr 2-1-re a REAC-ot, s a Fehérvár szintén 2-1-es győzelmet aratott a Siófok ellen), a Kecskemét pedig 2-2-es döntetlent játszott Pakson. Vasárnap a Nyíregyháza - Újpest találkozóval folytatódik a forduló.
Az első félidőben eldőlt

Vasas - Budapest Honvéd 3-1 (3-0)
Vezette: Vad II István (Ring György, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Tóth A. az 5., Németh N. a 34., B. Tóth a 41. illetve Hercegfalvi a 60. percben
Kiállítva: Piller a 88. percben

Az ötödik percben B. Tóth Balázs bal oldali szöglete után Tóth András két lépésről fejelt a hálóba, 1-0. Ezután aktívabbá vált a Honvéd, a kispestiek próbáltak egyenlíteni, ám gólt újra a Vasas szerezett: a 34. percben B. Tóth Balázs ívelt jobbról a kapu elé, a jól helyezkedő Németh Norbert pedig tíz méterről a léc alá fejelt, 2-0. Sőt, a piros-kékek még a szünet előtt tovább növelték előnyüket, a 41. percben B. Tóth Balázs 15 méterről lőtt a háló bal oldalába, 3-0. A Honvéd a 60. percben aztán csökkentette hátrányát, ráadásul egy szépségdíjas találattal: Dieng Cheikh Abass passzolta középre a labdát, amely Tóth Andrásról Hercegfalvi Zoltánhoz került, a kispesti csatár pedig hét méterről parádés mozdulattal, sarokkal helyezett a kapuba, 3-1. A 88. percben Piller József megrúgta Hercegfalvit, amiért piros lapot kapott, azaz számára befejeződött a találkozó. Nem sokkal később valóban véget ért a meccs: a tavasz első bajnoki győzelmét a Vasas aratta.


Három gól negyedóra alatt

MTK Budapest - Gabona Trans-Kaposvár 2-1 (0-0)
Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Fehér Gyula)
Gólszerző: Hrepka az 51., Kanta J. a 60. illetve Zahorecz (11-esből) a 66. percben

A mérkőzés első felében az MTK volt aktívabb, többet támadott, mint a Kaposvár, ám a vendégek igen jól védekeztek, ezért a kék-fehérek szinte csak a tizenhatosig jutottak el, s a kaput alig veszélyeztették. Az 51. percben azonban megszületett a budapestiek vezető gólja, egy kapu előtti kavarodás után Hrepka Ádám öt méterről helyezett a jobb alsó sarokba, 1-0. A 60. percben megduplázta előnyét az MTK, Gosztonyi András adott Kanta József elé, aki 16 méterről a háló bal oldalába lőtt, 2-0. A 66. percben szépítettek a kaposváriak, Mladen Lambulic kezezett az MTK 16-osán belül, s a büntetőből Zahorecz Krisztián gólt szerzett, 2-1. A zöld-fehéreknek azonban egyenlíteniük már nem sikerült, így szerzett pont nélkül kezdték a tavaszt.


Tizenegyes itt is, ott is

DVTK - REAC 2-1 (1-1)
Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Tóth István)
Gólszerző: Homma a 32., Takács (11-esből) a 65. illetve Nyerges (11-esből) a 35. percben

A vendéglátók célratörően kezdtek, számos helyzetet dolgoztak ki, de az akciók befejezései nem sikerültek, ezért a 32. percig nem láthattak gólt a nézők. Akkor azonban Kazuo Homma jól lépett ki a védők közül, s 12 méterről lőtt, s bár a kivetődő Szántai Leventéről lepattant a labda, a középpályás másodszorra a kapuba helyezett, 1-0. A diósgyőriek azonban csak három percig örülhettek vezetésüknek, a 35. percben ugyanis Boris Milicic a 16-oson belül buktatta Nyerges Krisztiánt, s a megítélt tizenegyesből a sértett a kapu jobb oldalába lőtt, 1-1. A második negyvenöt percben a miskolciak tettek többet a győzelemért, amit végül sikerült is megszerezniük. A 65. percben ugyanis Kovács Balázs a büntetőterületen belül fellökte Szabó Viktort, s az emiatt megítélt büntetőből Takács Péter gólt szerzett, 2-1. Több gól már nem született a meccsen, a diósgyőriek megszerezték a három pontot.


Későn hajrázott a Siófok

Fehérvár FC - BFC Siófok 2-1 (1-0)
Vezette: Bede Ferenc (Kispál Róbert, Vígh Tibor)
Gólszerző: Alves az 5., Polonkai az 58. illetve Kanta Sz. a 87. percben

A fehérváriak remekül kezdték a meccset, az ötödik percben Mohl Dávid passza után Andre Alves hat méterről lőtt a kapu bal alsó sarkába, 1-0. Ezután is a hazaiak maradtak lendületben, a vendégek erejét jobbára felőrölte a védekezés, de ezt a szünetig már eredményesen tették, ezért a félidő egygólos hazai vezetéssel zárult. A második játékrészben azonban a piros-kékek ismét feltörték a siófoki védelmet, az 58. percben Sitku Illéstől Polonkai Attilához került a labda, a középpályás pedig tíz méterről a hálóba lőtt, 2-0. A Siófok a 87. percben megszerezte becsületgólját: Nagy Lajos hozta játékba Kanta Szabolcsot, aki 12 méterről a léc alá emelt, 2-1, a győzelmet és a három bajnoki pontot azonban a Fehérvár szerezte meg.


Pontot mentettek a hazaiak

Paksi FC - Kecskeméti TE-Ereco 2-2 (1-2)
Vezette: Szabó Sándor (Butkai Zsolt, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Tököli a 38., Báló a 86. illetve Yannick a 39., Csordás (11-esből) a 42. percben
Kiállítva: Gyagya a 47. percben

A meccs első időszakában a hazaiak voltak veszélyesebbek, s a 38. percben meg is szerezték a vezetést, Heffler Tibor átadása után Tököli Attila passzolt közelről a kapuba, 1-0. A kecskemétiek azonban csak egy percig voltak hátrányban, ekkor ugyanis Andoa Yannick hét méterről a háló bal oldalába helyezett, 1-1. Sőt, a 42. percben már a vendégek vezettek: Horváth Sándor kézzel ért a labdához a 16-oson belül, s a megítélt tizenegyest Csordás Csaba gólra is váltotta, 1-2. A második játékrész elején emberhátrányba kerültek a vendégek, Gyagya Attila Lehel megkapta pirosat érő második sárga lapját is. A létszámfölényt aztán sikerült is kihasználniuk a házigazdáknak: a 86. percben Tököli Attila beadása után Báló Tamás 12 méterről lőtt a kapuba, 2-2 - megmentve a Kecskemét számára az egyik bajnoki pontot.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS