A Vasas és a DVTK lehet az őszi első a Merkantil Bank Ligában

2021. december. 04., 19:20   |    

A Vasas és a DVTK lehet az őszi első a Merkantil Bank Ligában
Fotó: dvtk.hu

A feléhez érnek a Merkantil Bank Liga küzdelmei, a Vasasnak és a DVTK-nak van esélye arra, hogy a féltávnál a tabella élén álljon.

III. KERÜLETI TVE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Óbuda, 13.00)

Miután az óbudaiak a legutóbbi két fordulóban kikaptak, ezzel visszacsúsztak a tizenkilencedik helyre. Pályaválasztóként a Siófok október 24-i legyőzése óta nem szereztek gólt. A Békéscsaba hosszú hetek óta veretlen, de miután sokszor „csak” döntetlent játszik, kis lépésekkel araszolgat, egyelőre a tizenhetedik. Vendégként szeptember 15. óta nem kapott ki bajnoki mérkőzésen.

SOROKSÁR SC–VASAS FC
(Soroksár, 17.00)

A Vasas legutóbb – meglepetésre – az Illovszky Stadionban csak egy pontot szerzett a Budaörs ellen, így is vezet, de a Diósgyőr megközelítette. Az idegenbeli mérlege javult azzal, hogy legutóbb legyűrte a Szentlőrincet. A Soroksár gólokban gazdag mérkőzést játszott Csákváron, három gólt szerzett, mégis kikapott. A tizenharmadik helyen áll. Pályaválasztóként szeptember 15. óta csak egyszer nyert, de akkor a legjobbak közé tartozó Haladás ellen.

BUDAÖRS–BFC SIÓFOK
(Budaörs, 13.00)

A Budaörs csak a tizennyolcadik helyen áll, de a legutóbbi fordulóban bravúros pontot szerzett a Vasas otthonában. Mindazonáltal a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt. A Siófok az egyedüli csapat a húszas mezőnyben, amelyik a legutóbbi három mérkőzését meg tudta nyerni. Idegenben a legutóbbi bajnokiján szerzett először az idényben két gólt, nyert is vele Szombathelyen.

SZENTLŐRINC–KECSKEMÉTI TE HUFBAU
(Szentlőrinc, 13.00)

A baranyai gárda a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szerzett. Az, hogy ennek ellenére a tizenkettedik helyen áll, jól jelzi, előtte akadt egy sokkal sikeresebb szakasza. Az ötödik helyezett Kecskemét teljesítménye visszaesett a félév végéhez közeledve, a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített. Vendégként a legutóbbi hét bajnoki találkozójából csupán egyet nyert meg.

TISZAKÉCSKEI LC–PÉCSI MFC
(Tiszakécske, 13.00)

A Tiszakécske a legutóbbi öt fordulóban tíz pontot szerzett, hihetetlen felfutás ez ahhoz képest, hogy az első 13 fordulóban mindössze kettőt (!) gyűjtött csak. Otthon a Vasast és a Kecskemétet is megverte novemberben. A Pécsi MFC nyeretlen maradt novemberben, két döntetlen és két vereség a mérlege.

DOROGI FC–WKW ETO FC GYŐR
(Dorog, 13.00)

Nagyon jól szerepel a dorogi legénység, a hatodik helyen áll a tabellán. A legutóbbi négy mérkőzéséből hármat is megnyert. Pályaválasztóként visszatért augusztusi jó formája, a legutóbbi két alkalommal győzni tudott. Az ETO kilencedik, de mindössze egy ponttal szerzett kevesebbet, mint a Dorog. A legutóbbi fordulóban kikapott. Idegenben a legutóbbi három meccsét kapott gól nélkül megnyerte.

FC AJKA–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Ajka, 17.00)

Az Ajaka a legutóbbi három fordulóban csak egy pontot gyűjtött, ezzel tizenegyedik. A legutóbbi, pályaválasztóként vívott mérkőzésén kikapott a Soroksártól. A Csákvár nagyon lépett előre azzal, hogy 4-3-ra megverte otthon a Soroksárt, a jelenlegi 9–20. helyezettek közül egyedüliként szerzett három pontot a 18. fordulóban. Idegenben szeptember 12. óta csak egyszer, Szombathelyen szenvedett vereséget.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SZOLNOKI MÁV FC
(Szombathely, 17.00)

A Haladás hétfőn fontos és értékes győzelmet aratott Kecskeméten, ezzel feljött a harmadik helyre a táblázaton. Az előző négy fordulóban viszont háromszor is kikapott. Pályaválasztóként hosszú győzelmi sorozatát lezárta a november 24-i, Siófok elleni vereség. A Szolnok múlt vasárnap nem bírt a Tiszakécskével, hetek óta nyeretlen.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Szeged, 17.00)

A Szeged-Csanád a negyedik helyre lépett előre, beérte pontszámban a szomszéd megye csapatát, a KTE-t. Otthon, a Fórumban csak a Szentlőrinctől kapott ki a mostani idényben, bajnoki találkozón. A Nyíregyháza a III. Kerület elleni hazai (balmazújvárosi) győzelemmel visszakapaszkodott a mezőny hetedik helyére. Idegenben viszont a legutóbbi öt bajnokiján mindössze egy pontot tudott szerezni.

BUDAFOKI MTE–DIÓSGYŐRI VTK
(Budafok, 18.30)

A két csapat tavasszal még az OTP Bank Ligában mérkőzött egymással. Áprilisban a DVTK nyerni tudott a Promontor utcában, s a bajnoki szereplése alapján is esélyesebb. Annak ellenére is, hogy a Budafok a legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt – ugyanis, egyszersmind nyeretlen is. Csak a tizennegyedik a táblázaton. A Diósgyőr az ősz második felére nagyon belelendült, a legutóbbi hét bajnoki mérkőzését 19 pontot gyűjtött. Az idegenbeli mérlege is jó: a legutóbbi három fellépésén hét pontot szerzett.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS