A Vasas kiütötte a Paksot

2008. szeptember. 13., 23:21   |    

A Vasas kiütötte a Paksot

A Soproni Liga 7. fordulójában az angyalföldiek a mérkőzés elejétől hatvan percig emberhátrányban játszottak, mégis könnyedén verték ellenfelüket.

Büntetőből mentett pontot az MTK

MTK Budapest - Győri ETO FC 1-1 (0-1)
Vezette:
Iványi Zoltán (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Lambulic (11-esből) a 49., ill. Kovács Z. a 34. percben

A hazaiak jóval aktívabban kezdték a mérkőzést, az első félórában sorra dolgozták ki helyzeteiket, ezek közül azonban egyet sem sikerült kihasználniuk. A győriek jobban gazdálkodtak lehetőségeikkel, a 34. percben az első igazán nagy helyzet máris vendég találatot eredményezett: Bajzát Péter futott el a jobb oldalon, pontosan adott középre, az érkező Kovács Zoltán pedig 5 méterről a hálóba fejelt (0-1). A gól után ismét az MTK kezdeményezett többet, de egyenlítenie csak a második félidőben sikerült: egy kezezés miatt megítélt büntetőt Mladen Lambulic értékesített (1-1). A hátralevő időben inkább a küzdelem dominált a pályán, nagyobb helyzetek egyik kapu előtt sem adódtak, s végül megosztoztak a pontokon a csapatok.

Tizenegyest hibázott a Honvéd

Budapest Honvéd - FC Fehérvár 1-2 (1-1)
Vezette:
Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Maróti a 33., ill. Farkas B. a 37., Sitku a 75. percben

A 33. percben megszerezte a vezetést a Honvéd: Nenad Stojakovic jobb oldali szabadrúgása után Sebők Zsolt rosszul jött ki a kapujából, Maróti Béla pedig közvetlen közelről az üres kapuba bólintott (1-0). Mindössze három percet kellett várni a vendégek válaszára: Sitku Illés szerzett labdát a hazai 16-os előterében, elfutott a balösszekötő helyén, majd centerezését követően az érkező Farkas Balázs 10 méterről a bal sarokba helyezett (1-1). A második félidőben többet támadott a Honvéd, de a Fehérvár szerzett gólt, a 75. percben Nagy Dániel gurított középre, Sitku érkezett és 5 méterről a kapuba helyezett (1-2). A 88. percben büntetőhöz jutott a Honvéd, ám a tizenegyesből Hercegfalvi Zoltán a kapu fölé lőtte a labdát, így a Fehérvár mindhárom pontot elvitte a Bozsik-stadionból.

Elszabadultak az indulatok

Gabona Trans-Kaposvár - Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (1-0)
Vezette:
Király Krisztián (Viszokai László, Kis Zoltán)
Gólszerző: Zahorecz a 19. percben
Kiállítva: Grúz a 84., ill. Cornaci a 71., Mboussi a 94. percben

A sérülések miatt tartalékos Kaposvár a 19. percben megszerezte a vezetést, egy bal oldali szöglet után Zahorecz Krisztián a bal sarokba fejelt (1-0). A folytatásban is fölényben játszott a Kaposvár, a nyírségiek gyengén futballoztak, helyzetekig sem jutottak el. A második félidőben nem a látványos futball dominált, indulatosak lettek a játékosok és ez három kiállításban is megmutatkozott. Gól azonban már nem született, a Rákóczi megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Esélyt sem adott a Kecskemét

Kecskeméti TE-Ereco - BFC Siófok 3-0 (1-0)
Vezette:
Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Szpisják Zsolt)
Gólszerző: Cukic az 1., Montvai az 51., Montvai a 78. percben

Nem sokat kellett várni az első gólra, a Kecskemét már az első percben vezetést szerzett, miután Francis Litsingi lövését blokkolták a védők, a kipattanót azonban Vladan Cukic 18 méterről a kapura küldte, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki (1-0). A hazaiak megelégedtek egygólos vezetésükkel, és átadták a területet a vendégeknek, akik azonban kihagyták lehetőségeiket. A szünet után gyorsan növelte előnyét a hazai csapat, az 51. percben Vladan Slavic hosszú előreívelését Montvai Tibor vette le a 16-os vonalánál, majd a kapu jobb oldalába helyezett (2-0). A második gól megfogta a Siófokot, és a folytatásban már nem volt esélye a szépítésre sem. A Kecskemét azonban harmadszor is betalált, a 78. percben egy védelmi hibát követően Montvai szerzett labdát, majd 10 méterről a bal sarokba lőtt (3-0), és bebiztosította együttese győzelmét.

A szerencse a Diósgyőr oldalán állt

DVTK - ZTE FC 2-1 (1-1)
Vezette: Szabó Sándor (Ring György, Farkas Balázs)
Gólszerző: Kamber a 12., Homma a 64., ill. Miljatovic a 31. percben.


Jobban kezdett a Diósgyőr, a hazaiak már a 12. percben megszerezték a vezetést, egy jobb oldali szabadrúgás után Srdan Stanic még belecsúsztatott a labdába, Djordje Kamber pedig 7 méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-0). A vezetés tudatában komótosabbra vette a figurát a hazai együttes, a ZTE elkezdett támadni, és a 31. percben kiegyenlített. Petneházi Márkívelt szabadrúgásból a hazai kapu elé, a késlekedő védők között felugró Matej Miljatovic 6 méterről csúsztatott a kapu jobb sarkába (1-1). Fordulás után a hazaiak kerekedtek fölül a mezőnyben, és a 61. percben másodszorra is megszerezték a vezetést: Stanic indításával Homma Kazuo lépett ki, majd 10 méterről, kissé balról a bal alsó sarokba lőtt (2-1). A ZTE mindent megtett az egyenlítésért, ám egy tiszta ziccert sem tudott értékesíteni, amikor pedig sikerült bevennie Köteles László kapuját, akkor a játékvezető nem adta meg azt. Az eredmény már nem változott, a DVTK némi szerencsével ugyan, de megszerezte a győzelmet.

Emberhátrányban is fölényben játszott a Vasas

Vasas - Paksi FC 5-0 (1-0)
Vezette:
Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Dobric a 24., Németh N. a 47., Divic a 66., Divic a 70., Gyánó a 82. percben
Kiállítva: Tóth A. a 3., illetve Molnár Z. a 60. percben

A Vasas már a 3. percben emberhátrányba kerültek, Tóth András utolsó védőként szabálytalankodott, ezért a játékvezető kiállította. A Paks azonban nem tudott élni létszámfölényével, sőt a 25. percben hátrányba került: Petar Divic gurított Sasa Dobric elé, aki 23 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). A 47. percben növelte előnyét az angyalföldi gárda: Németh Norbert 28 méterről bombázott a vendégek kapujába (2-0). A 60. percben a játékvezető egy paksi játékost is kiállított, Molnár Zoltán kapta meg második sárgáját. Öt perc múlva már három gól volt a hazai előny, Divic szerzett labdát a paksi térfélen, tisztán vezethette a kapusra a labdát, majd egy csel után ballal az üres kapuba passzolt (3-0). A 70. percben jött a következő gól, Divic és Németh kényszerítője után előbbi hat méterről a kapu bal sarkába passzolt (4-0). A kegyelemdöfést a 82. percben adta meg a Vasas, Thomas Sowunmi passza után Gyánó Szabolcs 17 méterről lőtte ki a bal felső sarkot (5-0).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS