A Vasas nyerte a fővárosi derbit

2011. április. 15., 21:00   |    

A Vasas nyerte a fővárosi derbit

Az angyalföldiek 1-0-ra legyőzték a Ferencvárost az Üllői úton, a sereghajtó Szolnok pedig az Újpest elleni győzelemmel csökkentette hátrányát a még bennmaradó helyen állókkal szemben a Monicomp Liga 23. fordulójának pénteki játéknapján.

Csődöt mondott az újpesti támadósor

 

Szolnoki MÁV - Újpest FC 1-0 (1-0)

Vezette: Radványi Ádám (dr. Varga Zsolt, Pápai Zoltán)

Gólszerző: Fitos a 31. percben

 

A mérkőzés első negyedórája kevés helyzetet hozott, majd a 20. percben az újpestiek enyhe fölénye egy les miatt érvénytelenített gólt eredményezett. A vezetést a 31. percben a hazaiak szerezték meg, Milos Jokic futott el a jobb szélen, pontosan adott középre, az érkező Fitos László pedig 13 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A gól után az újpestiek sokáig képtelenek voltak újítani, csak a második félidő közepétől kerültek jelentősebb fölénybe, ám a gólszerzéshez így sem jártak közel. A Szolnok megőrizte előnyét, és három ponttal közelebb került a középmezőny aljához.

 

 

Egy öngóllal nyert a Vasas

 

Ferencvárosi TC - Vasas-Híd 0-1 (0-0)

Vezette: Alvaro Garcia Miquel (Szpisják zsolt, Medovarszki János)

Gólszerző: Maróti (öngól) a 78. percben

 

A Vasas nem illetődött meg az Üllői úton, a mérkőzés elején felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a hazaiak többet támadtak, a vendégek főleg kontrákból igyekeztek helyzetbe kerülni. A 25. percben Ferenczi István hagyott ki ziccert volt csapata ellen, majd a másik oldalon Kulcsár Dávid hibázott el nagy helyzetet. A fordulás után a Ferencváros játszott fölényben, de elpuskázta lehetőségeit, ami a hajrához közeledve visszaütött: a 78. percben vezetést szerzett a Vasas. Lázok János jobb oldali szabadrúgását követően a felszabadítani igyekvő Maróti Béla egy szerencsétlen mozdulattal 13 méterről saját kapujába juttatta a labdát (0-1). A hajrában nem változott az eredmény, győzelmével a Vasas feljött a tabella hetedik helyére.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS