A Vasassal találkozik az MTK a Merkantil Bank Ligában

2020. március. 13., 16:54   |    

A Vasassal találkozik az MTK a Merkantil Bank Ligában
Fotó: vasasfc.hu

Már péntek este megkezdődik a Merkantil Bank Liga 28. fordulója, mégpedig a Gyirmót–Soroksár mérkőzéssel. A további nyolc találkozót szombaton rendezik, a gyirmótihoz hasonlóan zárt kapuk mögött. A forduló slágere az MTK és a Vasas rangadója.

GYIRMÓT FC GYŐR–SOROKSÁRI SC
(péntek, Gyirmót, 20.00)

Három pont a különbség a hetedik helyen álló kisalföldi és a tizenegyedik helyezett fővárosi gárda között. Egyik sincsen igazán jó formában, a Gyirmót december 8. óta nem nyert tétmérkőzést, a Merkantil Bank Ligában mindkét eddigi 2020-as meccsét elveszítette. A Soroksár a legutóbbi négy fordulóban háromszor kikapott, egyszer nyert. Vendégként viszont december 1. óta százszázalékos, idegenben már kétszer győzött idén.

VÁC FC–KAZINCBARCIKA BSC
(szombat, Balmazújváros, 14.30)

Múlt vasárnap fordult elő mindössze másodszor a Merkantil Bank Liga 2019–2020-as idényében, hogy mind a Vác, mind a Kazincbarcika győzött. A tizenkilencedik helyen álló Pest megyei gárda, különösen az öt szerzett gólt tekintve, óriási meglepetést okozott a Tiszakécske elleni 5–1-es sikerével. Nem kevésbé volt váratlan a Kazincbarcika putnoki győzelme sem a a listavezető MTK ellen. A Vác az első 21 mérkőzéséből ötöt, az utóbbi ötből hármat nem veszített el. A KBSC vendégként a legutóbbi három bajnokijából csak egyen maradt pont nélkül.

BUDAFOKI MTE–DUNA ASZFALT TLC
(szombat, Budafok, 14.30)

A második helyen álló budafoki legénység nagy esélyt szalasztott el az előző fordulóban: győzelme esetén beérhette volna pontszámban az MTK-t. Miután kikapott, hat pontra csökkent az előnye a tavasszal nagy formában játszó Vasas előtt. A budafokiak otthon eddig kétszer döntetlent játszottak, majd egyszer nyertek 2020-ban, a Merkantil Ligában. A tiszakécskei csapat a múlt héten óriási meglepetésre otthon 5–1-re kikapott a Váctól, s ezzel visszacsúszott a kiesőhelyre. Vendégként a legutóbbi három bajnoki találkozóján pont nélkül maradt.

SZOMBATHELYI HALADÁS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(szombat, Szombathely, 17.00)

A Haladás sokat javított ez elmúlt egy hónapban őszi helyzetén, a legutóbbi fordulóban aratott győzelmének köszönhetően immár nem áll kieső helyen. A csapatok legutóbbi négy eredményéből készített minitáblázaton harmadik lenne a Vasas és az Ajka mögött. Eddigi hat győzelméből hármat a legutóbbi négy mérkőzésén aratott. Pályaválasztóként háromszor játszott eddig tavasszal a Merkantil Bank Ligában, hét pontot gyűjtve. A Békéscsaba csupán öt ponttal áll a zöld-fehérek előtt, tizenharmadik. Hosszú hetek óta nyeretlen, tavasszal csak döntetlenek és vereségek állnak a neve mellett.

BFC SIÓFOK–DOROGI FC
(szombat, Siófok, 17.00)

A Siófok az ötödik helyen áll a tabellán, de a legutóbbi négy mérkőzésén győzelem nélkül maradt, a legutóbbi két találkozóját elveszítette. A Dorog az elmúlt másfél hétben a Magyar Kupában is érdekelt volt, kétszer is kikapott az MTK-tól, közben viszont a bajnokságban otthon nyert a Gyirmót ellen. Vendégként a legutóbbi két bajnoki mérkőzésén nem szerzett gólt, igaz, Budafokról így is elvitt egy pontot.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–BUDAÖRS FC
(szombat, Szeged, 17.00)

A szegediek a tizennegyedik helyen állnak a Merkantil Bank Liga tabelláján, három ponttal a tizedik Budaörs mögött. Idén eddig egyszer nyert, egyszer veszített, a többi mérkőzése döntetlenre végződött. A Budaörs jobb formában van, a legutóbbi három fordulóban hét pontot gyűjtött. Vendégként idén még százszázalékos, de ez mindössze egy győzelmet jelent, a Vác ellen.

MTK BUDAPEST–VASAS FC
(szombat, Új Hidegkuti Stadion, 17.00)

Az OTP Bank Ligában szereplő Bp. Honvéd általában az Új Hidegkuti Stadionban fogadja pályaválasztóként ellenfeleit, de most a Fáy utcában rendezi soros mérkőzését, mert az MTK is otthon játszik. Mégpedig éppen a Vasassal, amely átengedi a stadionját erre a hétvégére a kispestieknek. A listavezető MTK a Magyar Kupában bejutott a legjobb négy közé, de a bajnokságban kicsit lelassított: a legutóbbi négy találkozójából csupán egyet nyert meg. Ezzel szemben a Vasas a legutóbbi négy meccseket tekintve nyolc pontot hozott a kék-fehéreken, tekintve, hogy mindegyik mérkőzését megnyerte.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–WKW ETO FC GYŐR
(szombat, Nyíregyháza, 17.00)

A nyírségiek a nyolcadik helyen állnak, de a legutóbbi négy bajnoki meccsükből hármat elveszítettek. Három ponttal állnak az ETO mögött, amely a legutóbbi öt találkozójából négyet elveszített. Mindkét csapatra ráférne a javítás, de a Szpari az eddigi három 2020-as hazai bajnokijából kettőt elveszített. A győriek az első két idei idegenbeli bajnoki találkozójukon négy pontot gyűjtöttek, aztán kikaptak a kiváló formában játszó Vasastól.

SZOLNOKI MÁV FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(szombat, Szolnok, 17.30)

A Szolnok araszolgat előre, már a tizenötödik helyen áll, öt pont az előnye a legjobb kieső helyen álló Duna Aszfalttal szemben. Tavasszal még nem veszített bajnoki találkozót. A Csákvár az elmúlt hetekben éppen olyan jól játszik, mint az idény elején. A legutóbbi három fordulóban hét pontot gyűjtött. A legutóbbi négy idegenbeli összecsapásából csak egyet veszített el.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS