A Vasast is elintézte a Fradi, oda az MTK hazai veretlensége

2015. október. 31., 20:18   |    

A Vasast is elintézte a Fradi, oda az MTK hazai veretlensége

Az Újpest a hajrában nyerte meg a békéscsabai bajnokiját, a Ferencváros ötöt lőtt a Vasasnak, a Haladás elvette az MTK Fáy utcai veretlenségét az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Paksi FC - Puskás Akadémia 4-2 (1-1)
Vezette: Karakó Ferenc
Gólszerző: Papp a 23., Papp a 67., Bacelic-Grgic (öngól) a 84., Hahn a 91., ill. Márkvárt a 27., Tischler a 80. percben

A vendégek kezdték jobban a találkozót, de a 23. percben a Paks szerzett vezetést, egy szöglet után Papp Kristóf fejelt a kapuba (1-0). Nem sokkal a középkezdés után egyenlíthetett volna a Puskás Akadémia, de a Dinjar buktatásáért megítélt büntetőt Lencse László kihagyta, Molnár kapus lábbal hárított. Egy perccel később mégis egyenlítettek a vendégek, Márkvárt Dávid 17 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (1-1). A 67. percben visszavette az előnyt a Paks, ismét Papp Kristóf érkezett jól egy szöglet után, és fejelt a léc alá (2-1). A 80. percben a csereként beállt Tischler Patrik bombázott a bal felső sarokba (2-2), de a hátralévő tíz percben a házigazdák két gólt is szereztek, előbb Bacelic-Grgic a saját kapujába fejelt (3-2), majd a 91. percben egy kontra végén Hahn János talált a hálóba (4-2), így a Paks továbbra is a második helyen áll a tabellán.

DVSC-Teva–Budapest Honvéd 0-0
Vezette: Németh Ádám

Míg a DVSC-Teva legutóbbi hazai mérkőzésén hét alkalommal is megzörrent a vendégek hálója, addig a kispestiek látogatása gólnélküli döntetlen hozott a Nagyerdei Stadionban. A találkozó lendületesen kezdődött, mindkét oldalon voltak lehetőségek, de az első negyedórát követően a játék áthelyeződött a középpályára, így inkább a mezőnymunka dominált, gól nem született. A második félidőben a Honvéd fegyelmezett védekezésének köszönhetően jóval kevesebb lehetősége akadt a mezőnyfölényben játszó hazaiaknak, a kispestiek a 92. percben, egy kontra végén jártak legközelebb a gólszerzéshez, de kimaradt a helyzetük. A 0-0-s eredmény azt jelenti, hogy a hajdúságiak megőrizték négypontos előnyüket a kispestiekkel szemben.

MTK Budapest - Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Gaál a 75. percben

A mérkőzés első félidejében egyik csapat sem tett túl sokat a gólszerzés érdekében, kevés volt az esemény, a játékrész egyetlen igazán nagy helyzetét a 44. percben az MTK alakította ki, Bese Barnabás fejesét követően Király Gábor védett nagyot. A második félidőben sem vállaltak sokkal több kockázatot a csapatok, de gól azért így is esett: a 75. percben vezetéshez jutott a Haladás, Halmosi Péter bal oldali beadását követően Gaál Bálint fejelt a hálóba (0-1). A kék-fehérek hiába próbálkoztak a hajrában a gólszerzéssel, a Haladás megtartotta előnyét, három ponttal távozott a fővárosból. Az MTK első alkalommal veszített pontokat a bajnokságban a jelenleg a hazai pályát jelentő Fáy utcai Illovszky-stadionban.

Videoton FC - DVTK 2-1 (0-1)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Sejben a 47., Nego a 70., ill. Grumics a 44. percben

Az első félidőben a Vidi dominált, de hiába játszott jelentős fölényben, és alakított ki helyzeteket is, gólt nem tudott szerezni. Nem úgy a DVTK, amely a 44. percben Miroslav Grumics révén előnybe került, a támadók Okuka jobb oldali beadását követően fejelt a léc alá (0-1). A fordulás után gyorsan egyenlített a Vidi, a csereként beállt Sejben Viktor 13 méterről lőtte ki a kapu jobb oldalát (1-1). A folytatásban a hazaiak tettek többet a győztes gól megszerzéséért, és igyekezetüket siker koronázta, a 70. percben, egy jobb oldali szöglet után Juhász Roland fejelt kapufát, a kipattanóra Loic Nego érkezett, és öt méterről a léc alá lőtt (2-1), ezzel a Videoton FC begyűjtötte mindhárom pontot.

Békéscsaba 1912 Előre - Újpest FC 1-3 (1-0)
Vezette: Bognár Tamás
Gólszerzők: Punosevac a 4., ill. Diagne a 78., Perovics a 86., Balogh a 91. percben

Korai góllal indította a mérkőzést a Békéscsaba a lila-fehér csapatok összecsapásán: Fabio szöglete után Birtalan Botond fejelt 5 méterről az újpestiek kapujába (1-0). Bár a fővárosiak sorra dolgozták ki helyzeteiket az egyenlítés reményében, a 25. percben mégis a hazai együttes járt közel ahhoz, hogy megduplázza előnyét: Birtalan 20 méteres szabadrúgása után a labda a felső lécen csattant. A félidő hajrájában tovább fokozódott az újpesti nyomás, de érvényes találatot nem szereztek a vendégek. Nem változott a játék képe a második félidőre sem, az Újpest mindent megtett a pontszerzésért, míg a hazaiak elsődleges célja az eredmény megtartása volt. A 78. percben góllá érett a vendégek fölénye, Balogh Balázs tekert középre egy szabadrúgást, a középen érkező Diagne pedig a hálóba fejelt (1-1). Az egyenlítés után szétesett a hazaiak játéka, így az Újpest a hajrában fordított, a 86. percben Balogh Balázs újabb gólpasszt adott, ezúttal Perovicsnak, aki 10 méterről helyezett a hálóba (1-2), majd a 91. percben Balogh feltette a koronát remek teljesítményére, Sallói beadását követően 8 méterről lőtt a hálóba (1-3).

Ferencváros - Vasas 5-1 (3-0)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Sesták a 2., Varga a 23. és a 63., Leandro a 26., Ramírez a 81., ill. Ubiparip a 46. percben

Az immár 391 napja veretlen Ferencváros ismét látványos győzelemmel szolgálta ki a Groupama Aréna közönségét. Már a második percben elkezdődött a gólgyártás, ekkor Ramirez bal oldali beadása után Stanislav Sesták maradt egyedül, és fejelt a bal alsó sarokba (1–0). A 23. percben érkezett a második hazai találat, ezúttal is Ramirez adott középre, Varga Roland megelőzte védőjét, és a léc alá lőtt (2-0). Három perccel később Varga volt az előkészítő, jobb oldali szabadrúgása után a labda elsuhant a lábak alatt, a hosszú érkező Leandro egy lépésről a kapuba továbbított (3-0). A fordulás után gyorsan szépített a Vasas, Gera Zoltán labdavesztése után Ojo Ubiparip 17 méterről tekert a bal alsó sarokba (3-1). A felzárkózásra azonban nem volt esélye a Vasasnak, a 63. percben Varga Roland került ziccerbe Sesták nagyszerű kiugratását követően, és Nagy Gergely kapus lábai között a hálóba lőtt (4-1), a végeredményt Cristian Ramirez állította be, amikor a 81. percben éles szögből, a bal oldalról lőtt a hálóba (5-1).

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS