A végére marad a csattanó: Vidi–Honvéd

2018. november. 30., 11:33   |    

A végére marad a csattanó: Vidi–Honvéd

Öt mérkőzést szombaton, a székesfehérvári MOL Vidi FC–Honvéd rangadót vasárnap rendezik az OTP Bank Liga 16. fordulójában.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(szombat, Kisvárda, 17.00)

Egyik csapat sincsen jó formában, a Kisvárda az elmúlt hetekben csak a kupamérkőzés után lévő MOL Vidi ellen szerzett pontot, a Puskás Akadémia pedig, noha pályaválasztóként kiválóan szerepel, vendégként éppen azzal ellentétes mérleget produkál. A felek augusztusi mérkőzése jelentette a Kisvárda első pontszerzését az élvonalban. Noha az OTP Bank Ligában most először találkozik majd a két csapat Kisvárdán, tavaly a Magyar Kupában már játszottak, a felcsútiak akkor 1-0-ra nyertek. Két éve, a Merkantil Bank Ligában mérkőztek Kisvárdán, 2-2-re.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ÚJPEST FC
(szombat, Mezőkövesd, 17.00)

Azonos pontszámmal áll a két csapat a középmezőnyben, amely, (ha a 4–7. helyezetteket vesszük) éppen egymás ellen játszik ebben a fordulóban. A lila-fehérek a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szereztek, de vendégként az ország keleti részén általában sikerrel szerepelnek. A Mezőkövesd pályaválasztóként a legutóbbi öt bajnokiján 13 pontot szerzett. Ám a két csapat egymás elleni eredménysora érdekes képet mutat, mindössze az első alkalommal, még 2013-ban tudott nyerni a pályaválasztó, azóta egyszer sem. Sem az Újpest, sem a Mezőkövesd.

SZOMBATHELYI HALADÁS–DIÓSGYŐRI VTK
(szombat, Szombathely, 17.00)

A Haladás megnyerte a legutóbbi, pályaválasztóként játszott mérkőzését, a Diósgyőr nyert a legutóbbi két fordulóban, de ezek a sikerek a szoros kivételeket jelentik a két csapat utóbbi hónapjaiban. A borsodiak, például, vendégként március 17. óta (!) mindössze egyszer, Kisvárdán tudtak pontot szerezni. A Haladást a legutóbbi két alkalommal fölényesen, egyaránt 3-0-ra megverték, de azokat a mérkőzéseket még Sopronban, s nem a tavaly novemberben átadott új stadionban rendezték.

MTK BUDAPEST–DEBRECENI VSC
(szombat, Hidegkuti Stadion, 17.00)

Az újonc az idény elején idegenben remekelt, otthon botladozott, mostanra kicsit megfordult a trend, erre példa, hogy a legutóbbi két hazai mérkőzésén, az Újpest és a Puskás Akadémia ellen is győzni tudott. A DVSC a legutóbbi három fordulóban csupán egy pontot gyűjtött, elveszítette hazai veretlenségét. Vendégként legutóbb az első fordulóban, a Puskás Akadémia ellen tudott nyerni, azóta három döntetlen és három vereség a mérlege.

PAKSI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(szombat, Paks, 19.30)

A Paks a legutóbbi hetekben visszaesett, október 6. óta csak a Mezőkövesdet győzte le. Pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzésén nem szerzett gólt a MOL Vidi FC és a Honvéd ellen. Az utóbbi években mindössze egyszer nyert otthon a Ferencváros ellen, 2017 tavaszán. A listavezető az elmúlt időszakban botladozott az idegenbeli mérkőzésein, az elmúlt másfél hónapban a Puskás Akadémiától és a Haladástól is kikapott, csak Diósgyőrben nyert, de ott fölényesen.

MOL VIDI FC–BUDAPEST HONVÉD FC
(vasárnap, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 18.00)

A székesfehérváriak az eddigi egyetlen bajnokijukat Juhász Roland góljával megnyerték az új stadionban, majd győzni tudtak Debrecenben is. Ugyanakkor az ősz példái azt mutatják, nem tudnak nyerni az Európa-liga csoportkörében játszott mérkőzésük után. Az idegenbeli meccseket tekintve, a Chelsea elleni vereség után kikaptak Felcsúton az MTK-tól, a PAOK elleni sikert követően nem bírtak idegenben a Kisvárdával. A Honvéd a legutóbbi két fordulóban csak döntetlent játszott, de övé a leghosszabb most is tartó veretlenségi sorozat az OTP Bank Liga mezőnyében. A két csapat legutóbbi három meccsét a Vidi nyerte, a Honvéd nyeretlen a 2017-es bajnoki döntő óta.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS