A Videoton döntetlent játszott Győrben

2010. november. 12., 21:17   |    

A Videoton döntetlent játszott Győrben

A Monicomp Liga 14. fordulójának pénteki játéknapján a listavezető Videoton 1-1-es döntetlent játszott a Győri ETO otthonában, a mérkőzésen három piros lapot osztott ki a játékvezető. A másik pénteki összecsapáson az MTK Budapest 2-1-re nyert hazai pályán a Lombard Pápa Termál csapata ellen.

Fordítani tudott hazai pályán az MTK

MTK Budapest - Lombard Pápa Termál FC 2-1 (0-0)
Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Vigh Tibor)
Gólszerző: Könyves a 75., Eppel a 78., illetve Abwo a 62. percben

Bár az első félidőben rengeteg helyzetet alakítottak ki a csapatok, egyik gárda sem tudott előnyt szerezni. Tischler Patrik és Gyömbér Gábor is eltalálta a kapufát, de az eredmény a második félidő közepéig nem változott. A 62. percben szerzett vezetést a Pápa, egy gyenge hazaadásra David Abwo csapott le, és hét méterről a kitörő Szatmári Zoltán felett a hálóba passzolt (0-1). Az MTK szinte azonnal egyenlíthetett volna, de Szűcs Lajos remek védéssel őrizte meg kapuját a góltól. A 75. percben már a vendégek kapusa is tehetetlen volt: Könyves Norbert Nikházi Márk remek kiugratásával tört kapura, kissé kisodródva elvitte a labdát a kapus mellett, majd éles szögből a hálóba lőtt (1-1). Három perc múlva a fővárosiak már a vezetést is megszerezték, Nikházi ezúttal Eppel Mártont szolgálta ki, aki a léc segítségével vette be a pápaiak kapuját (2-1), beállítva a végeredményt.


Pontokat vesztett a listavezető

Győri ETO FC - Videoton FC 1-1 (0-0)
Vezette: Bede Ferenc (Szpisják Zsolt, Farkas Balázs)
Gólszerző: Ganugrava a 86., illetve André Alves (11-esből) a 92. percben
Kiállítva: Stanisic az 53., Fehér a 90., illetve Vaskó a 86. percben

A nem túl színvonalas első félidőben mindkét csapat előtt adódott néhány helyzet, az első negyedórában előbb Fouad Bouguerra fejjel tévesztett célt, majd a másik oldalon Dusan Vasiljevic hagyott ki nagy lehetőséget. Mindkét csapat a biztos védekezést helyezte előtérbe, így a tizenhatosok közelében rendre megakadtak a támadások. A győriek kontrákból ugyan képesek voltak felérni a fehérváriak kapuja elé, de néhány lövésen kívül nem sikerült komoly helyzetet kialakítaniuk. A gólnélküli első félidő után a hazaiak emberhátrányba kerültek, Lazar Stanisic a félpályánál felrúgta a megiramodó ellenfelet, Bede játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel a szabálytalankodó játékosnak. A 77. percben Nemanja Nikolic fejelhetett az ötös sarkáról tisztán, de Sasa Stevanovic hárítani tudott a bal sarok elől. A 86. percben Vaskó Tamás kezezett a tizenhatos előterében, megkapta második sárgáját, majd a piros lapot is. A legurított szabadrúgás után George Ganugrava 20 méterről talált a Videoton kapujába (1-0). Győr azonban nem tudta megőrizni előnyét a lefújásig, a 90. percben Fehér Zoltán szabálytalankodott a tizenhatoson belül Szakály Dénessel szemben. A két fél az eset után kakaskodni kezdett, Fehér pedig a kiállítás sorsára jutott. A megítélt büntetőt Andre Alves értékesítette, a mérkőzés végeredménye ezzel 1-1-es döntetlen lett.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS