A Videoton edzője szerint egyedül övé a felelősség

2013. április. 24., 21:01   |    

A Videoton edzője szerint egyedül övé a felelősség

José Gomes, a Videoton edzője a vereség után láthatóan megviselt volt. Azt mondta, egyedül őt terheli a felelősség csapata teljesítményéért, a mutatott játékért.

Elismerte, hogy a Ferencváros jobban játszott, megérdemelten győzött, ennek ellenére megjegyezte, hogy szerinte az első gól előtt Böde Dániel szabálytalankodott. Úgy vélte, csapata jól reagált a bekapott gólra, nagyon gyorsan egyenlített, de aztán a Ferencváros felülkerekedett. Kérdésre válaszolva a portugál edző úgy felelt, pontosan még nem tudja megfogalmazni, miben is hibázott, miért terheli őt felelősség, de azt ígérte, néhány nap múlva, ha magában tisztázott bizonyos kérdéseket, készséggel megosztja az érdeklődőkkel.

Ricardo Moniz, a Ligakupa-győztes Ferencváros edzője klubja szurkolóinak ajánlotta a győzelmet, azoknak, akik a „nehéz időkben is kitartottak a csapat mellett”. A holland örömét fejezte ki amiatt, hogy kilencéves várakozás után ismét trófeát nyert az egyesület. Úgy vélte, különösen azért értékes a győzelmük, mert egy, a csapatépítésben előttük járó ellenféllel szemben érték el. Egy olyan csapat ellen, amely az övéhez hasonlóan a kreatív, támadójátékra helyezi a hangsúlyt. Szerinte ezen a találkozón is világos volt mind a két együttes futballfilozófiája, pillanatnyi szituációk döntöttek a döntőben.

Moniz kiemelte, hogy a két csapat hétvégi bajnokija, amely döntő lehet akár az Európa Liga-indulás jogának megszerzése szempontjából, teljesen más mérkőzés lehet. Újságírói kérdésre úgy fogalmazott, az, hogy José Gomes magára vállalta a felelősséget a vereségért, nagyon tiszteletre méltó, mert nem igazán jellemző a szakmában. A mérkőzésre visszakanyarodva még hozzátette, szerinte frissességben múlták elsősorban felül a Videotont, s ebben megint csak szerepet játszik, hogy az ellenfél kreatív, támadó futballt játszik. Az ilyen csapatok ugyanis inkább elfáradnak az idény vége felé.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS