A Videoton ellen szerezte meg első győzelmét a Haladás

2009. augusztus. 23., 21:40   |    

A Videoton ellen szerezte meg első győzelmét a Haladás

Vasárnapra két meccs maradt a Soproni Liga ötödik fordulójából. Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott a Budapest Honvéd otthonában, míg a Haladás izgalmas, változatos meccsen 4-3-ra legyőzte a Videotont. Ezzel a szombathelyiek megszerezték első pontjaikat a bajnokságban, a Vidi pedig nem tudta folytatni hibátlan sorozatát, azaz nem tudta visszaelőzni az MTK Budapestet, s így a tabella második helyén maradt.

Hrepka mentett pontot a kispestieknek

Budapest Honvéd - Újpest FC 1-1 (0-1)
Vezette: Arany Tamás (Erős Gábor, Viszokai László)
Gólszerző: Hrepka a 82. illetve Foxi a 29. percben

Az első időszak kiegyenlített küzdelme után az Újpest szerzett vezetést, a 29. percben Mark Millar jobb oldali átadása után Kethevoama Foxi lőtt 11 méterről a léc alá (0-1). A meccs ezután is izgalmas maradt, s az eseménydús második játékrészben egyenlített a Honvéd: a 82. percben Guie-Giue Gneki Abraham passzát követően Hrepka Ádám 13 méterről a jobb alsó sarokba bombázott (1-1). A meccs finise is izgalmas volt, de az eredmény már nem változott, azaz a Honvéd pontot mentett az Újpest ellen.


Megszerezte első győzelmét a Haladás

Szombathelyi Haladás - Videoton FC 4-3 (3-2)
Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Schimmer az 1., Kenesei a 32., Oross a 44., Nagy G. a 87. illetve Andic a 11., Sitku a 34., Sitku az 57. percben
Kiállítva: Lipták a 95. percben

Az igen eseménydús meccsen már az első percben előnyre tett szert a Haladás, ekkor Tóth Péter bal oldali beadása után Schimmer Szabolcs öt méterről fejelt a hálóba (1-0). A Vidi gyorsan egyenlített, a 11. percben Marko Andic vagy 30 méterről, szabadrúgásból bombázott a bal felső sarokba (1-1). A 32. percben már újra a szombathelyi gárda vezetett, Horváth Gábor a 16-oson belül fellökte Molnár Balázst, s a megítélt büntetőt Kenesei Krisztián váltotta gólra (2-1). A 34. percben azonban ismét egyenlő volt az állás, ekkor Sitku Illés jó 30 méterről bombázott a jobb felső sarokba (2-2). A szünetre mégis a zöld-fehérek vonulhattak előnyben, a 44. percben Oross Márton 13 méterről helyezett a léc alá (3-2). Az 57. percben Sitku Dvéri Zsolt szöglete után egy közeli fejessel egyenlített (3-3), de a győztes gólt, végül a Hali szerezte meg: a 87. percben Nagy Gábor tíz méterről lőtt a kapu jobb oldalába (4-3). A rendes játékidő lejárta után még a fehérvári Lipták Zoltán kapott egy piros lapot, ez eredmény azonban már nem változott, a Haladás megszerezte első idei pontjait.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS