A Videoton és a Debrecen sem hibázott

2010. március. 13., 19:48   |    

A Videoton és a Debrecen sem hibázott

A Soproni Liga 18. fordulójában hat mérkőzést játszottak le szombaton. A tabella élén álló Videoton 2-0-ra legyőzte a Pápát, s mivel a Debrecen 2-1-re nyert a Honvéd ellen, a csapatok között maradt a kétpontos különbség - a harmadik helyen álló Győr 1-0-ra verte a Kecskemétet. Három meccsen döntetlen lett az eredmény, az MTK - Haladás találkozón nem esett gól, a ZTE Kaposváron 1-1-et játszott, a Paks - Vasas pedig 2-2-re végződött.

A Hali pontot szerzett a Hungária körúton

MTK Budapest - Szombathelyi Haladás 0-0
Vezette: Oláh Gábor (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)
Kiállítva: Szabó Ádám a 83. percben

Jó iramú meccset játszott a két csapat, az első időszakban az MTK volt határozottabb és veszélyesebb, ám a Haladás sem mutatkozott megilletődöttnek, a zöld-fehérek is dolgoztak ki helyzeteket, de a befejezések a házigazdákhoz hasonlóan nekik sem sikerültek. A kapu előtt egyik együttes tagjai sem koncentráltak jól, a befejezéseket sorra elhibázták a gárdák, így a nézők nem láthattak gólt. Egy kiállítást azonban igen: a 83. percben az MTK-s Szabó Ádám megkapta második sárga lapját, így a kék-fehérek tíz emberrel fejezték be a mérkőzést, amelyen a gárdák megosztoztak a pontokon.


Kétszer is vezettek, de nem nyertek az angyalföldiek


Paksi FC - Vasas 2-2 (0-1)
Vezette: Bede Ferenc (Kispál Róbert, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Hrepka a 42., Divic a 69. illetve Tököli az 52., Kiss T. a 76. percben

Az első félidőben a Paks támadott többet, ám a Vasas szerzett gólt: a 42. percben a kapujából kifutó Kovács Attila és a menteni igyekvő Szabó János nem értette meg egymást, az érkező Hrepka Ádám pedig 22 méterről az üres kapuba lőtt (0-1). A házigazdák az 52. percben egyenlítettek, Heffler Tibor ugratta ki a védők közül Tököli Attilát, aki lőtt, s a labda Végh Zoltánt érintve, a felső lécről pattant a hálóba (1-1). A 69. percben ismét az angyalföldieknél volt az előny, egy paksi szögletet követő ellentámadás végén Benounes lövését még védte Kovács, ám a kipattanó labdát Petar Divic a kapuba fejelte (1-2). A 76. percben újra egyenlítettek a vendéglátók, Kiss Tamás 15 méterről bombázott a hálóba (2-2). Az eredmény ezután már nem változott, mindkét együttes egy pontot szerzett.


A Pápa ellen sem fékezett a Videoton

Videoton FC - Lombard Pápa Termál FC 2-0 (1-0)
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Ortó Gyula)
Gólszerző: Alves a 12., Nikolic az 55. percben
Kiállítva: Dlusztus a 79., Abwo a 91. percben

Esélyeshez méltón kezdett a Vidi, amely gyorsan fölénybe került, s a 12. percben már vezetett is, egy labdaszerzés után Nikolic szöktette Andre Alvest, aki tíz méterről a háló jobb oldalába lőtt (1-0). Ezután is fölényben maradt a fehérvári gárda, amely az 55. percben növelte előnyét, Polonkai Attila ugratta ki Nemanja Nikolicot, ő pedig 11 méterről a kapuba bombázott (2-0). Továbbra is a Videoton irányított, a piros-kékeknek adódtak is még helyzeteik, de az eredmény már nem változott. A pápaiak több gólt már nem kaptak, ám veszteség még kétszer is érte őket: előbb, a 79. percben Dlusztus András kapta meg második sárga lapját, s ezzel együtt a pirosat is, majd a 91. percben Salomon Abwo könyökölte le Farkas II Balázst, amiért a nigériai játékos piros lapot kapott. A székesfehérvári együttes továbbra is a tabella élén áll, két ponttal előzve meg a bajnoki címvédő Debrecent.


Félidőnként egy-egy találat

Kaposvári Rákóczi - ZTE FC 1-1 (1-0)
Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Demeter János)
Gólszerző: Gujic az 5. illetve Pavicevic az 50. percben

A Kaposvár gyorsan, ráadásul remekbe szabott találattal szerzett vezetést, az 5. percben Boris Gujic észrevette, hogy Vlaszák Géza kimozdult kapujából, s a középpályás vagy 40 méterről a hálóba ívelt (1-0). A gól után a Rákóczi játszott fölényben, a zöld-fehérek többet birtokolták a labdát, mint vendégeik, de előnyüket nem sikerült növelniük. A szünet után a ZTE kezdett jobban, s a kék-fehérek az 50. percben le is dolgozták hátrányukat, Marian Sluka adott középre jobbról, Darko Pavicevic pedig hat méterről a jobb felső sarokba csúsztatott (1-1). Egyenlítésük után a zalaiak megtartották lendületüket, átvették a játék irányítását és jó néhány helyzetet is kialakítottak, ám nem sikerült megszerezniük a győzelmet jelentő gólt, be kellett érniük egy megszerzett ponttal.


Egy gól elég volt a sikerhez

Győri ETO - Kecskeméti TE-Ereco 1-0 (1-0)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Aleksidze a 11. percben

Az ETO első helyzetét gólra váltotta, a 11. percben Nikorec szöktette Rati Aleksidzét, aki betört a 16-osra, majd nyolc méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0). Ezután is a győriek voltak aktívabbak, a zöld-fehérek több helyzetet alakítottak ki, mint a kontrákra építő kecskemétiek, de nem tudták növelni előnyüket. Szünet után is az aktívabb házigazdák lőttek többet kapura, de a KTE játékosai előtt is akadtak gólszerzési lehetőségek - a helyzetek azonban mindkét oldalon kimaradtak. A Győr azonban így is megszerezte a három bajnoki pontot, amellyel megerősítette helyét a dobogó harmadik fokán.


Hozta a kötelező győzelmet a Debrecen

DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 2-1 (1-1)
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Ring György, Márkus Tamás)
Gólszerző: Feczesin a 2., Coulibalyt a 73. illetve Abraham a 24. percben

Villámgyorsan előnyt szerzett a Debrecen, a második percben Czvitkovics Péter bal oldali beívelése után Németh Gábor beleütött ugyan a labdába, de az éppen Feczesin Róbert elé pattant, s mivel a kispesti kapust saját védője, Botis akadályozta az újabb védésben, a debreceni támadó zavartalanul passzolt közelről a hálóba (1-0). A 24. percben az egyre bátrabbá váló Honvéd egyenlített, Abraham nem túl erős lövése után a labda a jobb kapufát érintve gurult a gólvonalon túlra (1-1). A második félidőben sokkal aktívabbá vált a Loki, a hazai gárda jelentős fölénybe került és a 73. percben ismét előnyt szerzett: Rudolf Gergely szöktette Coulibalyt, aki Németh mellett a kapuba gurított (2-1). A meccs izgalmas finist hozott, a DVSC több gólt is szerezhetett volna, ám az utolsó percben majdnem egyenlített a Honvéd. Az eredmény aztán mégsem változott, a Debrecen továbbra is kétpontos hátránnyal követi az éllovas Videotont.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS