A Videoton FC vendége lesz a listavezető DVSC-Teva

2014. március. 30., 10:54   |    

A Videoton FC vendége lesz a listavezető DVSC-Teva

Két mérkőzéssel, köztük a forduló előtt az első két helyen álló csapatok rangadójával, valamint az Újpest szombathelyi vendégjátékával zárul ma az OTP Bank Liga 22. fordulója.

VIDEOTON FC–DVSC-TEVA
(Vasárnap, március 30., 16.30)

A forduló előtt még második Videoton FC fogadja a hétpontos előnyben lévő DVSC-Tevát a forduló rangadóján. A hazai csapat a legutóbbi fordulóban, az MTK pályáján szakította meg hat mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát. A Sóstói Stadionban legutóbb november 8-án, a Mezőkövesd ellen nyert, azóta a Ferencvárostól és a Győrtől is kikapott. Utóbbi volt José Gomes edző magyarországi karrierje során az első hazai bajnoki, amelyen nem szerzett gólt a csapata. A két említett vereség ellenére a Videotonnál jobb hazai mérleggel csak a DVSC-Teva dicsekedhet a mezőnyből. A debreceniek nemcsak otthon eredményesek: egy újabb, vendégként aratott sikerrel befogták az idegenben játszott meccsek tabelláját vezető PMFC-t és Győrt. A Loki egyébként szeptember 22-én, Győrben kapott ki legutóbb bajnoki találkozón, a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén azonban „csak” döntetlent játszott. A két csapat Székesfehérváron majdnem másfél éve, 2012 októberében találkozott, akkor a DVSC kifejezetten hullámvölgyben volt, a Vidi 3-1-re nyert. Annak az évnek a márciusában ellenben Kondás Elemér együttese nyerni tudott 1-0-ra, a bajnoki cím kimenetele szempontjából nagyon fontos találkozón. A Loki keretéből Lázár Pál tagja volt a Videoton eddigi egyetlen bajnokcsapatának. A góllövés szempontjából mind a két csapat legeredményesebb negyedórája az utolsó, a 75. és a 90. perc között szerezte eddig a DVSC a góljai 26,1, a Videoton pedig 23,7 százalékát. A fehérváriak második legjobb periódusa a 15. és 30. perc közötti, a debrecenieknek pedig az első negyedóra.

SZOMBATHELYI HALADÁS–ÚJPEST FC
(Vasárnap, március 30., 18.30)

A Haladás a legutóbbi hazai bajnokiján szerezte meg első tavaszi győzelmét. Artner Tamás csapata az első két 2014-es bajnokiján nem szerzett gólt, a következő kettőn egyet-egyet. A vasi zöld-fehérek védelme idén jól működik, hiszen nem kaptak még gólt bajnoki meccsen. A Haladás hazai mérlege a 2013–2014-es idényben négy győzelem, öt döntetlen és mindössze egy vereség. A mezőnyben a 17 pont az ötödik legjobb teljesítmény, egy győzelemmel egy speciális tabellán feljöhet a negyedik helyre a Haladás. Az Újpest a második kör eredményei alapján egyelőre az ötödik, de ha nyerne Szombathelyen, s a DVSC nem szerezne három pontot Székesfehérváron, a második lehetne. A lila-fehérek idegenben eddig két döntetlen mellett négyszer nyertek és négyszer kaptak ki. A legutóbbi két bajnokijukat (köztük a Mezőkövesd elleni idegenbeli mérkőzést) kapott gól nélkül nyerték meg. Az Újpest október 6. óta minden bajnoki mérkőzésén szerzett gólt. A két csapat őszi, Megyeri úti mérkőzése 1-1-re végződött. Az Újpest legutóbb 2011. április 26-án nyert a Rohonci úton.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS