A Videoton harmadszor is elhódította a Ligakupát

2012. április. 18., 19:48   |    

A Videoton harmadszor is elhódította a Ligakupát

A Ligakupa 2011/12-es kiírásának döntőjét a Videoton nyerte, miután 3-0-ra legyőzte a finálé házigazdáját, a Kecskemétet.

A két csapat egy éve a Magyar Kupa döntőjében mérkőzött meg egymással, akkor meglepetésre a kecskemétiek diadalmaskodtak. A Videoton ugyanakkor a Ligakupa specialistájának számít, az elmúlt négy évben kétszer is megnyerte a sorozatot, így Kecskeméten már a triplázásra készült.

Az első félidőben még joggal bízhatott az újabb Videoton-verésben a kecskeméti közönség, a hazaiak ugyanis az első félórában többet támadtak, és Francis Litsingi révén közel jártak a vezetés megszerzéséhez is. Gólt azonban a Videoton szerzett, a 38. percben Szolnoki Roland ívelt előre, Torghelle Sándor lefejelte a labdát Sándor Györgynek, aki két cselt követően hat méterről lőtt a hálóba (0-1). A fehérváriak a 65. percben növelték előnyüket, a csereként beálló Gyurcsó Ádám lépett ki a jobbösszekötő helyén, majd 9 méterről a kifutó kapus mellett a kapu közepébe passzolt (0-2). A Kecskemét a második gól után sem tudott újítani, a vendégek győzelme ezért egy pillanatig sem forgott veszélyben, sőt, a 91. percben a Videoton megszerezte a harmadik találatát is, Nikolics Nemanja lőtt 16 méterről a léc alá (0-3).

A Videoton győzelmével harmadik Ligakupa-diadalát jegyezte, és a Szuperkupa után szezonbeli második trófeáját gyűjtötte be.

A mérkőzés után a győztesnek járó serleget és az érmeket Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke és Studniczky Ferenc, a Versenybizottság elnöke adták át a játékosoknak.

Ligakupa, döntő:
Kecskeméti TE - Videoton 0-3 (0-1)

Kecskemét: Antal – Koszó, Balogh, Varga, Mohl – Cukic (Balog, 77.), Alempijevic (Bertus, 66.), Savic, Pekár (Hegedűs, 62.) – Litsingi, Tököli

Videoton: Tujvel – Szolnoki, Vinícius, Caneira, Sánchez – Sándor (Kovács, 70.), Mitrovics (Vaskó, 86.), Tóth, Oliveira (Nikolic, 78.), Walter (Gyurcsó, 77.) – Torghelle (Brandao, 82.)

Gólszerző: Sándor a 38., Gyurcsó a 65., Nikolics a 91. percben


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS