A Videoton nem botlott a sereghajtó otthonában

2010. március. 06., 19:49   |    

A Videoton nem botlott a sereghajtó otthonában

Szombaton hat mérkőzést játszottak le a Soproni Liga 17. fordulójának meccsei közül. A listavezető Videoton 1-0-ra győzött az utolsó helyen álló Diósgyőr otthonában, a Paks a Nyíregyháza, a Vasas pedig a Győr vendégeként ért el 1-1-es döntetlent. A Honvéd Kispesten magabiztosan, 4-1-re verte az MTK-t, az Újpest Kecskeméten kapott ki 2-0-ra. A legeseménydúsabb meccs a ZTE - Fradi volt, a zöld-fehérek 3-0-ra elhúztak, ám két játékosuk is piros lapot kapott, s a zalaiak végül 3-3-ra mentették a meccset.

A Honvéd lelépte az MTK-t

Budapest Honvéd - MTK Budapest 4-1 (2-1)
Vezette: Bognár Tamás (Kovács Zoltán, Huszár Balázs)
Gólszerző: Abass a 9., Botis a 36., Vaccaro a 46., Coira a 74. illetve Lázok (11-esből) a 12. percben

A jól kezdő Honvéd a kilencedik percben került előnybe, Abraham átadása után Abass hét méterről, estében lőtt a kapu jobb oldalába (1-0). Az MTK gyorsan egyenlített, a 12. percben Takács Ákos buktatta a 16-oson belül Pál Andrást, s a megítélt 11-est Lázok János értékesítette (1-1). A 36. percben újra vezetést szereztek a nagy kedvvel futballozó kispestiek, Coira bal oldali beadása után Botis a kapunak háttal állva mellre vette a labdát, majd 11 méterről, szép mozdulattal a hálóba helyezett (2-1). A 46. percben újra a piros-feketék voltak eredményesek, Vukmir és Vaccaro játszott össze, majd utóbbi 13 méterről a kapu közepébe bombázott (3-1). Az MTK nem találta a Honvéd játékának ellenszerét, a hazaiak továbbra is lendületesen támadtak, s a 74. percben megszerezték negyedik góljukat is, Abraham beadását követően Vaccaro fejese után a labda a keresztlécről levágódott, s Coria közelről a kapuba passzolt, beállítva a végeredményt (4-1).


Egy-egy gól, egy-egy pont

Nyíregyháza Spartacus FC - Paksi FC 1-1 (0-1)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Tóth István, Gyürüsi Gábor)
Gólszerző: Fekete a 72. illetve Tököli a 14. percben

Aktívabban kezdett a Paks, s a 14. percben a zöld-fehérek meg is szerezték a vezetést, Kiss Tamás adott Tököli Attilához, aki kilenc méterről a háló jobb oldalába lőtt (0-1). Ezután aktívabbá váltak a házigazdák, akik próbáltak egyenlíteni, ám a paksiak szervezetten védekeztek és eredményesen őrizték előnyüket. A második játékrészben határozottabbá vált a Nyíregyháza, a hazaiak nagy rohamozásba kezdtek az egyenlítés érdekében és a 72. percben el is érték céljukat: Miskolczi László ívelt középre balról, Homma megcsúsztatta a labdát, amit Fekete Ádám öt méterről a jobb sarokba fejelt (1-1). A meccs finise izgalmas futballt hozott, mindkét gárda próbálta megszerezni a győzelmet jelentő gólt, ám az eredmény már nem változott, az együttesek megosztoztak a pontokon.


Háromgólos hátrányból állt fel a ZTE

ZTE FC - Ferencvárosi TC 3-3 (0-2)
Vezette: Szabó Zsolt (Ring György, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Pavicevic az 54., Illés a 81., Balog (öngól) a 87. illetve Elding az 1., Elding a 37., Todorivic (öngól) a 47. percben
Kiállítva: Dragóner az 56., Morrison a 71. percben

A Fradi nagyszerűen kezdett: az első percben, néhány másodperccel a kezdősípszó után Rósa Dénes emelt balról a kapu elé, a berobbanó Elding pedig két lépésről a hálóba helyezett (0-1). Az egyenlítésre törekvő zalaiak nyíltabbá váltak, a Ferencváros kontrázott, s ezt nem is tette veszélytelenül, a 15. percben Ferenczi István egy gyors akció végén a bal oldali kapufát találta el. Fölényben maradtak a zöld-fehérek, a 36. percben Doherty találta el a keresztlécet, majd egy perccel ezután Kulcsár Dávid bal oldali beadása után Elding egy lépésről emelt a kapuba (0-2). A második félidő ismét gyors góllal kezdődött, a 47. percben a menteni próbáló Todorovic 16 méterről a saját kapujába ívelt - öngól (0-3). Az 54. percben szépített a ZTE, Rudnevs fejelt Pavicevic elé, aki egy méterről talált a kapu bal oldalába (1-3). Az 56. percben Dragóner Attila könyökkel megütötte Pavicevicet, amiért Szabó Zsolt játékvezető piros lapot adott a vendégek védőjének. A 71. percben újabb játékost vesztett a zöld-fehér csapat, Morrison kezezésért megkapta második sárgáját is. Ekkorra kapuja elé szorult a Fradi, s a 81. percben meg is született a Zalaegerszeg második gólja: Illés Gyula 25 méterről bombázott a kapuba (2-3). A 87. percben egyenlített a ZTE, Sluka szöglete után Megyeri Balázs rossz ütemben lépett ki a gólvonalról, s a labda Balog Zoltán fejéről saját kapujába pattant - öngól (3-3).


A ráadásban mentett pontot az ETO

Győri ETO FC - Vasas 1-1 (0-1)
Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Nicorec (11-esből) a 93. illetve Hrepka a 45. percben

Az első félidőben a győriek irányítottak, a zöld-fehérek veszélyesebben, célratörőbben játszottak, mint vendégeik, de csak kapufákig jutottak, a 23. percben Szabó Ottó, a 45.-ben pedig Aleksidze bombázott a keresztlécre. A Vasas kontrákra épített, s az egyik ellentámadás végén megszerezte a vezetést: a 45. percben Majoros Árpád lövése után a labda kiperdült Stevanovic kezéből, Hrepka Ádám pedig öt méterről a kapuba gurított (0-1). A második játékrész is a vendéglátók fölényében telt, a zöld-fehérek egyre nagyobb tempót diktálva próbáltak egyenlíteni, a fővárosiak hátsó alakzata azonban jól zárt, a Vasas fegyelmezetten őrizte előnyét, s alkalomadtán igyekezett gyors ellenakciókat vezetni. Az angyalföldieknek azonban végül nem sikerült elhozniuk mindhárom pontot a Rába partjáról, a 93. percben Pavicevic buktatta Nicorecet a 16-oson belül, s a büntetőt a sértett gólra is váltotta (1-1), így az ETO egy pontot otthon tudott tartani.


Egy gól is elég volt a Vidinek a győzelemhez

DVTK - Videoton FC 0-1 (0-0)
Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Vígh Tibor)
Gólszerző: Nikolic az 52. percben

A mérkőzés első időszaka jó iramú futballt hozott, a két csapat nagy harcot vívott, a tempó sem volt rossz, ám a játék többnyire a pálya középső harmadában zajlott, igazán nagy gólszerzési lehetőség egyik kapu előtt sem adódott. A második félidőt a fehérváriak kezdték nagyobb lendülettel és a vendégek az 52. percben gólt is szereztek, Alves gurított jobbról Nikolic elé, a szerb támadó pedig 12 méterről a háló bal oldalába belsőzött (0-1). A hátrányban lévő Diósgyőr egyre aktívabbá vált, a piros-fehérek többször is veszélyeztették a vendégek kapuját, de a Vidi védelme szervezetten zárt, a vendégek határozottan állították meg kapujuk előterében a támadásokat. Az eredmény már nem is változott, a listavezető Videoton ismét megszerezte a három bajnoki pontot, s előnye jelenleg öt pont a vasárnap Pápán pályára lépő bajnoki címvédő Debrecen előtt. A Diósgyőr továbbra is a tabella utolsó helyén szerénykedik.


A KTE nyerte a lila-fehérek csatáját

Kecskeméti TE-Ereco - Újpest FC 2-1 (1-0)
Vezette: Fábián Mihály (Ortó Gyula, Márkus Tamás)
Gólszerző: Montvai a 34., Simon (11-esből) az 52. illetve Millar a 70. percben
Kiállítva: Takács a 91. percben

Újpesti helyzetekkel kezdődött a két lila-fehér gárda találkozója, a vendégek kapujuk elé szorították a kecskemétieket, de hiába dolgoztak ki helyzeteket, nem sikerült előnyt szerezniük. Negyedóra elteltével kiegyensúlyozott lett a játék, majd a házigazdák fokozatosan át is vették az irányítást. Ekkor már ők alakítottak ki lehetőségeket, amelyek közül egyet értékesítettek is, a 34. percben Bori Gábor jobb oldali szöglete után Lambulic megcsúsztatta a labdát, Montvai Tibor pedig négy méterről a hálóba fejelt (1-0). Az 52. percben megduplázta előnyét a KTE, Dudic buktatta az újpestiek büntetőterületén belül Vörös Péter, s a 11-esből Simon Attila a kapu jobb oldalába emelt (2-0). A vendégek nagy rohamozásba kezdtek, és a 70. percben sikerült szépíteniük, Millar 22 méterről bombázott a jobb sarokba (2-1). A találkozó finise lüktető játékkal telt, mindkét gárda szerezhetett volna gólt, de az eredmény már nem változott. A létszám azonban igen: a 91. percben az újpesti Takács Zoltán reklamálásért piros lapot kapott.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS