A Videoton nyerte a Szuperkupát

2012. július. 11., 22:25   |    

A Videoton nyerte a Szuperkupát

A Debrecen korán vezetést szerzett, de nem tudta megtartani az előnyét, a tizenegyesekben a Videoton volt jobb.

A debreceniek kezdték jobban a székesfehérvári Szuperkupa-döntőt, a 2. percben a kisebb sérüléséből a mérkőzésre felépülő Varga József indította remekül a balösszekötő helyén kilépő Rezes Lászlót, aki a tizenegyespont magasságából középre passzolt, a védők lábai közt az öt és feles másik oldalára átguruló labdát Bódi Ádám helyezte az üres kapuba (1-0). A gól után a Videoton lépett fel támadólag, a debreceniek pedig kontrákban bízva visszaálltak saját térfelükre. Az iram a félidő első negyedórája után némileg visszaesett, de a 38. percben Paulo Vinicius kapufája jelezte, hogy a Videoton is képes veszélyes támadásokat vezetni.

A második félidőt egy érvénytelenített debreceni találat vezette be, majd ismét a fehérváriak helyzetei következtek. A 72. percben egyenlített a Videoton, Torghelle Sándor egy labdaszerzés után 14 méterről kapura lőtt, a debrceniek kapusa csak kiütni tudta a labdát, az érkező Kovács István pedig 6 méterről a hálóba passzolt (1-1). A hajrához közeledve a bajnoki- és kupacímvédő DVSC előtt adódott egy-két nagyobb helyzet, de újabb gól nem született, így - a szabályok értelmében hosszabbítás nélkül - tizenegyesrúgások döntöttek a Szuperkupa sorsáról. A Videotonnál senki sem hibázott, a debreceniek negyedik lövője, Bódi Ádám azonban kihagyta saját tizenegyesét, ezzel a fehérváriak megvédték címüket, idén is övék lett a Szuperkupa.

A győztesnek járó trófeát a lefújás után - a hatalmas esőzés miatt kissé rendhagyó módon - Garancsi István klubtulajdonos vette át Berzi Sándortól, az MLSZ alelnökétől.

DVSC-TEVA - Videoton 1-1 (1-0) - tizenegyesekkel 3-5
Gólszerző: Bódi a 2., ill. Kovács a 72. percben

DVSC-TEVA: Novakovics – Nagy Z., Mészáros N., Simac, Korhut – Rezes (Farkas, 85.), Varga J., Szakály P., Bódi – Kulcsár T. (Ramos, 77.), Coulibaly (Sidibe, 67.)

VIDEOTON: Bozsovics – Szolnoki (Brachi, 56.), Caneira, Vinícius, Stopira (Nikolics, 71.) – Mitrovics, Tóth B. (Kovács, 46.) – Gyurcsó, Sándor Gy., Walter Lee – Torghelle


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS