A Videoton pontokat vesztett Kispesten

2010. március. 20., 19:40   |    

A Videoton pontokat vesztett Kispesten

Szombaton hat mérkőzéssel folytatódott a Soproni Liga 19. fordulója. A Videoton gólnélküli döntetlent játszott a Budapest Honvéd otthonában, így csak egy pontot szerzett, s bár beérte a Debrecent, amely pénteken győzött Szombathelyen, a tabella első helyén a DVSC-TEVA maradt. A Győr a DVTK, a Kecskemét a Vasas vendégeként nyert 1-0-ra, a ZTE Zalaegerszegen 1-0-ra verte az MTK-t, a Nyíregyháza ugyancsak otthon győzött 2-1-re a Kaposvár ellen. A Ferencváros Paksra látogatott, és 2-1-es sikert ért el.

Az első tavaszi ZTE-győzelem

ZTE FC - MTK Budapest 1-0 (0-0)
Vezette: Kovács J. Zoltán (Kis Zoltán, Iványi István)
Gólszerző: Pavicevic az 54. percben

Az első félidő nagyjából kiegyenlített játékot hozott, mindkét együttes dolgozott ki helyzeteket, de a játékba meglehetősen sok hiba csúszott, s a támadások befejezései sem sikerültek egyik gárda tagjainak sem. A második negyvenöt percet a zalaiak kezdték veszélyesebben, s az 54. percben meg is szerezték a vezetést, Marian Sluka bal oldali szabadrúgása után Darko Pavicevic négy lépésről fejelt a hálóba (1-0). A hátralévő időben az MTK igyekezett egyenlíteni, de nem járt sikerrel, a hazaiak megőrizték előnyüket, s megszerezték első tavaszi győzelmüket - az MTK továbbra is nyeretlen az idén.


Értékes nyíregyházi siker

Nyíregyháza Spartacus FC - Kaposvári Rákóczi 2-1 (1-0)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Bouguerra a 19., Homma a 67. illetve Gujic a 82. percben

Az első percek óvatosabb játéka után a 19. percben hazai gólt láthattak a nézők. Petrók Viktor a 16-on belül szabálytalankodott Hommával szemben, büntető következett, s bár Fouad Bouguerra lövését Milinte Árpád védte, a kipattanó ismét Bouguerra elé került, s ő másodszorra a keresztléc alá helyezett (1-0). A hátrányba került Kaposvár aktívabbá vált, ám nem tudta feltörni a nyírségiek védelmét. A vendéglátók veszélyes kontrákat vezettek, s az egyik ilyenből meg is duplázták előnyüket, Kazuo Homma játszott össze Bouguerrával, aki elszaladt a jobb oldalon, középre adott, s az érkező Homma közelről a hálóba lőtt (2-0). A 82. percben szépített a Rákóczi, egy bal oldali támadás végén Boris Gujic lőtt kilenc méterről a bal alsó sarokba (2-1), de a kaposváriaknak ezúttal nem sikerült pontot szerezniük, a kiesőzónából menekülő Nyíregyháza értékes győzelmet aratott.


Kispesten nem tudott nyerni a Videoton

Budapest Honvéd - Videoton FC 0-0
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Kelemen Attila)

A találkozó izgalmas játékot, nagy harcot hozott. A fehérváriak kezdtek jobban, a piros-kékek fölényben futballoztak, és több helyzetet alakítottak ki, mint vendéglátóik, ám a Honvéd szervezetten és igen fegyelmezetten védekezett, így a Videoton nem tudott előnybe kerülni. A kispestiek nem csupán a bekkeléssel törődtek, az első, kapott gól nélkül átvészelt időszak után felbátorodtak, ha alkalmuk adódott, gyors ellenakciókat vezettek, amelyek közül néhány góllal is kecsegtetett, de ők sem találtak a kapuba. A találkozó végül gólnélküli döntetlennel zárult, ami azt jelenti, hogy a székesfehérváriaknak hiába volt több lehetőségük, a győzelmet nem tudták megszerezni, s így nem sikerült visszaelőzniük a Debrecent, pontszámban ugyan beérték őket, ám a hajdúságiak maradtak a tabella élén.


A KTE három pontot szerzett Angyalföldön

Vasas - Kecskeméti TE-Ereco 0-1 (0-0)
Vezette: Németh Ádám (Butkai Zsolt, Márton Zsolt)
Gólszerző: Simon A. a 69. percben

Az első negyvenöt perc hullámzó játékot hozott, a Vasas kezdett jobban, ám a félidő közepére fokozatosan fölénybe került a Kecskemét. A szünet előtti utolsó percekben újra az angyalföldiek voltak veszélyesebbek, ám gól az elő félidőben nem született. A második játékrészben mindkét együttes bátran futballozott, s a 69. percben aztán a vendégek szereztek vezetést, Bori Gábor ívelte előre a labdát, amit Simon Attila 20 méterről, nagy erővel a háló jobb oldalába lőtt (0-1). A hátralévő időszakban a hazai csapat nagy erőket mozgósított az egyenlítés megszerzése érdekében, alakított is ki lehetőségeket, de végül nem járt sikerrel, a találkozó egygólos vendéggyőzelemmel zárult.


Az ETO-nak egy gól elég volt a sikerhez

DVTK - Győri ETO 0-1 (0-1)
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Ring György, Tóth István)
Gólszerző: Józsi (11-esből) a 45. percben
Kiállítva: Stevanovic a 93. percben

A győriek az első perctől uralták a játékot, a vendégek nagy fölényben futballoztak, de a miskolci gárda jól szervezte meg védekezését, s ha veszélyes akciókig csak ritkán jutott is, hátsó alakzata igen magabiztos volt. Mégsem tudta kihúzni az első félidőt kapott gól nélkül, a játékrész hosszabbításában Minadugas Malinauskas kapus szabálytalankodott a büntetőterületen belül Valentin Babiccal szemben, s a megítélt tizenegyest Józsi György értékesítette (0-1). A második félidő nem hozott igazán eseménydús játékot, a győriek vigyáztak előnyükre, a DVTK igyekezett egyenlíteni, de nem járt sikerrel. A meccs végén elvesztette kapusát az ETO, Sasa Stevanovic időhúzásért kétszer is sárga lapot kapott - a pirosat érő másodikat a 93. percben. A Győr tehát továbbra is lendületben maradt, a sereghajtó Diósgyőr pedig egyre nehezebb helyzetbe kerül.


A Fradi kerekedett felül a zöld-fehérek csatájában

Paksi FC - Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)
Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Vayer a 41. illetve Elding a 34., Ferenczi az 50. percben

A paksiak szerettek volna gyorsan előnyt szerezni, nekirontottak a Ferencvárosnak, ám a vendégek jól védekeztek, majd fokozatosan kiegyenlítették a játékot és a 34. percben a vezetést is megszerezték: egy szöglet után a labda Csizmadia Csabáról Anthony Lee Elding elé pattant, ő pedig közelről a hálóba lőtt (0-1). A házigazdák nem vesztették el lelkesedésüket, s a 41. percben sikerült is egyenlíteniük, Vayer Gábor kényszerítőzött Kiss Tamással, majd 12 méterről a hálóba bombázott (1-1). Az 50. percben ismét a vendég zöld-fehérek kerültek előnybe: Csizmadia beadása után Ferenczi István hét méterről helyezett a hálóba (1-2). A találkozó hátralévő percei nagy csatát hoztak, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de az eredmény már nem változott. A Ferencváros 2-1-re legyőzte, s meg is előzte a Paksot.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS