A Videoton visszaelőzte a Debrecent

2010. február. 27., 19:42   |    

A Videoton visszaelőzte a Debrecent

Szombaton öt mérkőzést játszottak le a Soproni Liga 16. fordulójából - a szintén mostanra tervezett Paks - ZTE találkozó a pálya használhatatlansága miatt elmaradt. A Videoton 2-0-ra győzött a Kecskemét ellen (s ezáltal visszavette a tabella első helyét a Debrecentől), a Kaposvár 1-0-ra nyert a Honvéd ellen, Ferencváros 2-1-re verte a Haladást, a Győr 3-0-ra diadalmaskodott Újpesten, a Pápa pedig gólnélküli döntetlent ért el az MTK otthonában.

Biztos győzelemmel kezdett a Vidi

Videoton FC - Kecskeméti TE-Ereco 2-0 (1-0)
Vezette: Bede Ferenc (Kepe Arnold, Kovács Zoltán)
Gólszerző: Polonkai a 40., Alves a 60. percben
Kiállítva: Csordás az 58., Alempijevic a 90. percben

A téli szünetet a tabella élén töltő hazaiak már a mérkőzés elején fölénybe kerültek, de sokáig csak helyzetekig jutottak, a kecskemétiek minden erejükkel a védekezésre koncentráltak. A 40. percben góllá érett a piros-kékek fölénye, egy szöglet után Polonkai Attila 10 méterről lőtt a léc alá (1-0). A fordulás után sem változott a játék képe, sőt, a Videoton az 58. percben emberelőnybe került, miután Csordás Csabát reklamálásért kiállította a játékvezető. Két perccel később megduplázta előnyét a fehérvári gárda, André Alves 10 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (2-0). A folytatásban is támadásban maradt a Vidi, újabb gól azonban már nem született, a hazaiak magabiztosan gyűjtötték be a három pontot. Azért a 90. percre is maradt esemény: a Sándor Györgyöt hátulról megrúgó Aleksandar Alempijevic piros lapot kapott, így a vendégek kilenc emberrel fejezték be a találkozót.


Oláh gólja döntött

Kaposvári Rákóczi - Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Oláh a 61. percben
Kiállítva: Maróti a 89. illetve Diego a 42. percben

Az első félidőben nem túl nagy iramú játékot láthattak a nézők, s a kapuk is alig forogtak veszélyben. A játékrész felénél Németh Gábor, a vendégek kapusa egy ütközésnél komoly fejsérülést szenvedett, mentővel szállították kórházba. Ezt követően indulatosabb lett a meccs, a 42. percben Diego megkapta második sárga lapját is, azaz mehetett zuhanyozni. A fordulás után egyre nagyobb lett a Kaposvár fölénye, és a 61. percben egy szöglet után a Debrecenből visszatért Oláh Lóránt egy jól helyezett fejessel meg is szerezte a vezetést a házigazdának (1-0). A folytatásban a Rákóczi magabiztosan őrizte előnyét és megszerezte a győzelmet, ám a meccset a kaposváriak is tíz játékossal zárták: a 89. percben Maróti Béla is megkapta a piros kártyát érő második sárga lapját.


Értékes pontot szerzett a Pápa

MTK Budapest - Lombard Pápa Termál FC 0-0
Vezette: Berger József (Forgács Attila, Tóth István)

Az MTK végig jelentős mezőnyfölényben futballozott, de hiába alakított ki viszonylag sok helyzetet, a hazai játékosok a befejezéseknél rendre gyenge megoldásokat választottak. A Pápa többnyire az eredményes védekezésre összpontosított, és ezt igen szervezetten, fegyelmezetten tette. A vendégeknek némi szerencsére és Szűcs Lajos védéseire is szükségük volt ahhoz, hogy kapott gól nélkül vészeljék át a kilencven percet, ám ez végül sikerült nekik, így értékes ponttal távoztak a Hidegkuti-stadionból.


Fordított és nyert a Fradi

Ferencvárosi TC - Szombathelyi Haladás 2-1 (1-1)
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
Gólszerző: Ferenczi (11-esből) a 45., Elding a 88. illetve Halmosi a 31. percben

A zárt kapuk mögött megrendezett találkozó első félórája kevés helyzetet hozott, azokat is a Ferencváros alakította ki. Gólt azonban a vendégek szereztek, a szombathelyiek mindjárt első lehetőségükkel élni tudtak, a 31. percben egy bal oldali akció végén Halmosi Péter csavart 12 méterről a hálóba (0-1). A Ferencváros még a szünet előtt egyenlített, a 45. percben a Paul Shaw lerántásáért megítélt büntetőt Ferenczi István értékesítette (1-1). A fordulás után is a házigazdák támadtak többet, de a legveszélyesebb lehetőség a Haladás előtt adódott. A szombathelyiek azonban elhibázták azt, és ez megbosszulta magát: a 88. percben egy jobb oldali beadást követően a télen igazolt Anthony Lee Elding fejelt a kapuba (2-1), kialakítva a végeredményt.


Koltai duplázott a Szusza-stadionban

Újpest FC - Győri ETO 0-3 (0-1)
Vezette: Vad II István (Ring György, Vígh Tibor)
Gólszerző: Koltai a 4., Koltai a 40., Aleksidze a 90. percben

A Győr gyorsan megszerezte a vezetést, a negyedik percben egy gyors támadás végén Tarmo Kink ugratta ki Koltai Tamást, aki a kifutó Balajcza Szabolcs mellett 15 méterről gurított a hálóba (0-1). A lila-fehérek ezután igyekeztek egyenlíteni, de nem tudták feltörni a zártan védekező vendégek hátsó alakzatát, a zöld-fehérek ellentámadásai pedig ugyanannyi veszélyt hordoztak magukban, mint a hazaiak akciói. A második félidőben nagy lendülettel igyekezett támadni az Újpest, ám nem tudott egyenlíteni, sőt, a 80. percben második gólját is megszerezte az ETO: Koltai lépett ki a védők közül, kicselezte a kifutó Balajczát, majd lőtt. A visszafutó Takács Zoltán a gólvonalról kivágta a labdát, ami ismét Koltaihoz került, aki másodszorra nem hibázott (0-2). A 90. percben megszületett a harmadik győri találat is, Rati Aleksidze 16 méterről lőtt a jobb alsó sarokba, beállítva a végeredményt (0-3).


A Paksi FC - ZTE FC bajnoki a pálya használhatatlansága miatt elmaradt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS