A Vidi és az MTK sem botlott

2009. augusztus. 15., 18:10   |    

A Vidi és az MTK sem botlott

Szombaton hat meccset játszottak le a Soproni Liga negyedik fordulójából. A Videoton és az MTK is győzött hazai pályán, előbbi a Honvéd, utóbbi a ZTE ellen nyert, így továbbra is e két gárda vezeti a mezőnyt. A Paks a Ferencváros, a Kaposvár a Nyíregyháza otthonában szerzett pontot, a Kecskemét 5-1-re verte a Vasast, a Győr pedig 3-1-re a Diósgyőrt.

A Honvéd ellen sem hibázott a Vidi

Videoton FC - Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Vezette: Fábián Mihály (Ortó Gyula, Demeter János)
Gólszerző: Alves (11-esből) a 25., Présinger a 66. percben
Kiállítva: Macko a 85. percben

A Videoton kezdett határozottabban, a házigazdák jóval több helyzetet dolgoztak ki, mint vendégeik, s a 25. percben a vezetést is megszerezték: Angoua Brou Benjamin rántotta le Nagy Dánielt a 16-oson belül, s a megítélt büntetőből Andre Alves a bal alsó sarokba helyezett (1-0). A szünet után is a hazai együttes irányított, és a piros-kékek a 66. percben meg is szerezték második találatukat, Alves sarokkal passzolt Présinger Ádámhoz, aki közelről a kapu bal oldalába lőtt (2-0). Ezután még mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, majd a Honvéd a 85. percben tíz főre olvadt, Viliam Macko megkapta második sárga lapját, és idő előtt mehetett zuhanyozni. A meccset a Videoton nyerte, így a fehérvári gárda továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll a tabella élén.


Paksi pontszerzés az Üllői úton

Ferencvárosi TC - Paksi FC 1-1 (0-0)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, dr. Varga Zsolt)
Gólszerző: Ashmore a 48. illetve Lisztes a 69. percben

Bátran kezdett a Paks, de a Ferencváros is egyre magabiztosabbá vált, s bár az első játékrészben gólt nem tudott szerezni, az irányítást fokozatosan magához ragadta. A fővárosiak a 48. percben aztán már a kaput is bevették: Paul Shaw gurított James Ashmore elé, aki 14 méterről helyezett a kapu jobb oldalába (1-0). A paksiak azonban nem adták fel és a 69. percben sikerült is egyenlíteniük, ekkor Lisztes Krisztián 18 méterről, szabadrúgásból tekert a jobb felső sarokba (1-1). Az eredmény később már nem változott, a Paks pontot szerzett a Fradi otthonában.


A Kecskemét kiütötte a Vasast

Kecskeméti TE-Ereco - Vasas 5-1 (2-0)
Vezette: Sulyok Gergely (Butkai Zsolt, Kis Zoltán)
Gólszerző: Csordás a 3., Almpijevic a 34., Yannick a 74., Montvai a 78., Montvai a 86. illetve Remili a 82. percben

A jól kezdő Kecskemét már a harmadik percben előnyre tett szert, ekkor Koszó Balázs Tibor jobb oldali beadása után Csordás Csaba 11 méterről fejelt a háló jobb oldalába (1-0). A Vasas próbált egyenlíteni, de a meccs második gólját is a hazaiak szerezték, a 34. percben Vladan Savic ugratta ki Aleksandar Alpmijevicet, aki 14 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt (2-0). A házigazdák a második félidőben sem vettek vissza, s a 74. percben Mbengono Andoa Yannick 15 méterről a háló jobb oldalába bombázott (3-0). Ezzel azonban még nem volt vége a KTE-parádénak: a 78. percben Montvai Tibor fejelt közelről a hálóba (4-0). A Vasas a 82. percben szépített, Mohamed Remili 16 méterről, szabadrúgásból volt eredményes (4-1), de a meccs utolsó gólját is a Kecskemét szerezte, a 86. percben Montvai egy 17 méteres lövéssel állította be a végeredményt (5-1).


Kapust igen, pontot nem vesztett az ETO

Győri ETO - DVTK 3-1 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Brnovic a 60., Kink a 61., Copa a 76. illetve Balajti a 85. percben
Kiállítva: Stevanovic a 83. percben

A meccset a győriek kezdték veszélyesebben, a félidő első időszakában több helyzetük volt, de előnyt nem tudtak szerezni. Később egyre inkább magára talált a Diósgyőr, bár komoly gólszerzési lehetőség a vendégek előtt sem adódott. A második félidőben aztán a győriek két perc alatt két gólt is szereztek, s ezzel el is döntötték a három pont sorsát. A 60. percben Dudás Ádám jobb oldali beadását követően Bojan Brnovic lőtt a kapuba (1-0), majd néhány másodperccel ezután Tarmo Kink helyezett közelről a hálóba (2-0). A 76. percben bebiztosította győzelmét az ETO, ekkor Brnovic átadása után Arsene Copa passzolt közelről a kapuba (3-0). A 83. percben a hazaiak kapusa, Sasa Stevanovic a kiállítás sorsára jutott, mert kézzel ért a labdához a 16-oson kívül. Ezt ki is használta a Diósgyőr, a 85. percben Balajti Ádám a kiállítást követő szabadrúgásból, 17 méterről lőtt a vészkapus, Józsi György fölött a hálóba (3-1), ám a meccset így is biztosan nyerte a Győr.


A hazai kék-fehérek voltak eredményesebbek

MTK Budapest - ZTE FC 1-0 (0-0)
Vezette: Takács János (Vámos Tibor, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Balogh a 72. percben


Az első negyvenöt perc váltakozó játékot és enyhe hazai fölényt hozott, de a szurkolók csak gólhelyeket láthattak, a kapuba egyik gárda tagjai sem tudtak betalálni. A jó iramú második félidőben az MTK szerzett vezetést, a 72. percben Pátkai Máté szabadrúgása után Balogh Béla közelről csúsztatott a léc alá (1-0). A ZTE gyorsan egyenlíthetett volna, a 75. percben Rodenbücher István a 16-oson belül lökte fel Balázs Zsoltot, ám Horváth András büntetőjét Szatmári Zoltán védte. Ezután kiegyenlített harc zajlott a pályán, ám az eredmény nem változott, az MTK tehát továbbra is százszázalékos, és tapad a listavezető Videotonra.


A Nyíregyháza pontot szerzett Kaposváron


Kaposvári Rákóczi - Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (0-1)
Vezette: Bognár Tamás (Huszár Balázs, Kepe Arnold)
Gólszerző: Nikolic az 54. illetve Homma a 27. percben
Kiállítva: Kiss Z. a 86. percben

Az első percek kaposvári fölényben teltek, ám a vezetést a Nyíregyháza szerezte meg, a 27. percben egy kontratámadás végén Kazuo Homma nyolc méterről perdített a kapu jobb oldalába (0-1). Az 54. percben egyenlített a Rákóczi, Bank István 15 méteres lövése után a labda a keresztlécről levágódott, az érkező Nemanja Nikolic pedig két lépésről a hálóba helyezett (1-1). A meccs hátralévő időszaka feszült, indulatoktól sem mentes játékot hozott. A 86. percben Kiss Zoltán megkapta második sárga lapját is, így a vendégek emberhátrányban fejezték be a találkozót, ám az eredmény már nem változott, azaz a két gárda megosztozott a pontokon.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS