A Vidi még soha nem nyert bajnokit a Groupama Arénában

2018. augusztus. 31., 14:32   |    

A Vidi még soha nem nyert bajnokit a Groupama Arénában

Ismét teljes fordulót rendeznek az OTP Bank Ligában, öt mérkőzést szombaton játszanak, majd vasárnap következik az ősz egyik leginkább várt hazai bajnokija, a címvédő MOL Vidi FC és a listavezető, még veretlen Ferencváros rangadója.

DEBRECENI VSC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Szeptember 1., Debrecen, 17.00)

A Loki az első hat fordulóban kétszer nyert, kilenc ponttal a negyedik helyen áll. A legutóbbi három fordulóban kissé visszaesett, nyeretlen maradt. A Nagyerdei Stadionban három mérkőzést vívott eddig az OTP Bank Liga őszi idényében, a Diósgyőrt legyőzte, a Mezőkövesddel és az MTK-val döntetlent játszott. Pályaválasztóként április 28. óta veretlen, 2018-ban csak az első, a Balmazújváros elleni találkozón nem szerzett pontot. A Haladás visszacsúszott a tabellán, miután a legutóbbi négy fordulóban csupán három pontot szerzett. Idegenbeli mérlege rossz, április 14. óta mind a hat vendégként játszott bajnokiját elveszítette. Érdekes, hogy 2014 decembere óta a DVSC pályaválasztóként csupán egyszer, 2017 tavaszán tudott nyerni a szombathelyiek ellen.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szeptember 1., Mezőkövesd, 19.30)

A mezőkövesdiek jól rajtoltak, de a legutóbbi három fordulóban csupán egy pontot gyűjtöttek. A tabella nyolcadik helyén állnak, de csak öt meccset játszottak eddig, a MOL Vidi elleni találkozót elhalasztották. Hazai pályán a legutóbbi két alkalommal 1-0-ra kikaptak, érdekes ellenben, hogy április 28. óta a vidéki riválisokat legyőzték otthon, a fővárosiaktól ellenben kikaptak. A Puskás Akadémia eddig elmarad a várakozásoktól, a mezőny két, még nyeretlen csapatának az egyike, az utolsó előtti helyen áll. A mostani idényben egy pontot szerzett eddig vendégként (Diósgyőrben), ugyanakkor figyelemre méltó, hogy a vendégként játszott 270 perc alatt öt gólt is szerzett.

ÚJPEST FC–BUDAPEST HONVÉD
(Szeptember 1., Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 19.30)

A lila-fehérek mindössze egyszer nyertek eddig a bajnoki idényben, a mérkőzéseik hatvan százaléka (ötből három) döntetlenre végződött. Ez valamivel több, mint a Vignjevics-éra egyébként is magas átlaga. Pályaválasztóként háromszor játszott eddig a mostani bajnokságban, egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség a mérleg. A Honvéd kiválóan rajtolt, a MOL Vidi ellen a Hungária úton elveszített mérkőzésétől eltekintve minden eddigi bajnokiját megnyerte. Ugyanakkor mindössze egyszer játszott vendégként, a fentiekből következően azt a mérkőzést (a Mezőkövesd ellen) szintén megnyerte. Ha a tavaszra is visszatekintünk, a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki mérkőzéséből csak egyet, a Vidi elleni felcsúti találkozót veszítette el, a többit megnyerte. Az Újpest vendégeként 2016-ban nyert legutóbb.

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szeptember 1., Új Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30)

A két csapat az előző szezonban még a Merkantil Bank Ligában találkozott egymással, mind a két meccset a végül második Kisvárda nyerte. Budapesten május végén győzött 3-2-re az addigra már bajnok MTK ellen. A kék-fehérek kiválóan rajtoltak az OTP Bank Ligában, egyetlen vereséget szenvedtek eddig, igaz, azt hazai pályán. Pályaválasztóként két meccset játszottak eddig, a Ferencváros elleni vereség után legyőzték a Diósgyőrt. A Kisvárda még nyeretlen, de Dajka László irányításával egyszersmind veretlen is, a legutóbbi két összecsapása döntetlenre végződött. Rosszul kezdett idegenben, de három, egyaránt szerzett gól nélküli vereség után a Puskás Akadémia otthonából elvitt egy pontot.

DIÓSGYŐRI VTK–PAKSI FC
(Szeptember 1., Diósgyőr, 19.30)

A DVTK pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnokiján tíz pontot szerzett, május elején éppen a Paks elleni 1-0-val indult a jó sorozat. A csapat rosszul kezdte a bajnokságot, de a legutóbbi két fordulóban négy pontot gyűjtött. A paksiak a legutóbbi fordulóban szerezték meg az első győzelmüket, talán a vártnál gyengébben rajtoltak, de ebbe az is belejátszott, hogy a mostani már az ötödik idegenbeli bajnoki mérkőzésük lesz a szezonban. A legutóbbi, vendégként játszott találkozójukon pontot szereztek a Groupama Arénában az addig százszázalékos Ferencváros ellen, de szereztek előtte pontot a MOL Vidi ellen is. Április 21. óta a Paks mindössze egy (mezőkövesdi) bajnokiján kapott vendégként egynél több gólt.

FERENCVÁROSI TC–MOL VIDI FC
(Szeptember 2., Ferencváros, Groupama Aréna, 18.00)

A Ferencváros mindössze egy mérkőzésen veszített pontot a mostani bajnoki idényben, igaz, azt éppen hazai pályán, a Paks ellen. Minden bajnoki találkozóján szerzett gólt. Szergej Rebrov éppen a legnagyobb riválisnak tartott MOL Vidi ellen debütál hazai közönség előtt. A székesfehérváriak csak a középmezőnyben állnak, két mérkőzéssel kevesebbet játszottak a zöld-fehéreknél. Ugyanakkor a vesztett pontokat tekintve csak kettővel vannak a rivális mögött. A Vidi eddig egyszer játszott a bajnoki idényben vendégként, akkor kitett magáért, 3-0-ra verte a Hidegkuti Stadionban a Bp. Honvédot. A Ferencváros ellen még soha nem nyert a Groupama Arénában bajnoki mérkőzést, az egyetlen sikerét 2016. február 10-én egy Magyar Kupa-találkozón aratta.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS