A Viktória jelezte, kár volna leírni

2013. november. 04., 18:11   |    

A Viktória jelezte, kár volna leírni

Meglepetéseket hozott a JET-SOL Liga Női Labdarúgó NB I 11. fordulója, az előzetesen esélyesebbnek ítélt csapatok közül csak a bajnok MTK tudta megszerezni mindhárom pontot.

A címvédő szombaton – nem egész 48 órával, a Bulgária ellen megnyert világbajnoki selejtező után – az 1. FC Feminát fogadta. Medgyes Péter, a hazaiak edzője, szokásához híven forgatta csapatát, kimaradt például a sérüléssel bajlódó Szőcs Réka és Csiszár Henrietta, valamint Demeter Réka és Vágó Fanni is. Az MTK-n azonban egyáltalán nem muzsikált gyengébben attól, hogy a tábornokok helyett ezúttal főtisztek indultak csatába. Méry Rita szöglet nyomán született fejesgóljával, majd Pádár Anita duplájával (az elsőt okos átlövésből, a másodikat egy kiugrást követően, pazar technikáját csillogtatva rúgta), bő félóra alatt gyakorlatilag eldöntötte a meccset a bajnokcsapat. Zólyomi a szünet előtt szépíteni tudott, de a második félidőben már csak a vendégek kapujában landolt a labda. A 61. percben Balogh Henrietta saját hálójába rúgta a labdát, majd a hajrához érve Pádár harmadszor is betalált: ez volt a szezonban az „örökös gólkirálynő” 19. gólja, közel áll a kétgólos meccsenkénti átlaghoz, és természetesen vezeti a góllövőlistát is.

A forduló rangadóján a Ferencváros a Viktória Trend Optika FC-t fogadta. Szeptember első napján a zöld-fehérek nyerni tudtak Szombathelyen, és nagyon fiatal csapatuk annak ellenére esélyesebbnek számított, hogy Dörnyei Balázs csak a kispadra ültette Mosdóczi Evelint és Kaján Zsanettet. A Fradi kezdte jobban a meccset, és tulajdonképpen nem is volt meglepetés, hogy a 21. percben megszerezte a vezetést – igaz, nem biztos, hogy Zeller Dóra fejesét az ezúttal elsősorban védekező feladatot kapott házi gólkirálynő, Heike Manhart a gólvonal mögül vágta ki. A folytatásban viszont a Viktória játszott jobban – a szombathelyiek úgy futballoztak, ahogy az idény során talán még egyszer sem. Az egyenlítő gólnál, Szakonyi Emese labdájánál, még közrejátszott az is, hogy Szabó Dorottya szerencsétlenül nyúlt a labdához, róla került az a hálóba, de a következő két vendéggól szemre is tetszetős volt. Mindkettőben főszerepet kapott Marsai Nikolett, aki előbb tökéletes passzal szolgálta ki Nagy Dórát, majd mélységből érkezve, három védőt kicselezve, látványosan nagy gólt lőtt. A Ferencváros ezúttal nem tudta megismételni korábbi jó teljesítményét, a Viktória megérdemelten győzött.

Az Astra gyors góllal kezdte a Honvéd elleni találkozót, Sümegi Éva már a 9. percben előnyt szerzett a vendégcsapatnak, a folytatásban azonban kiegyenlítetté vált a játék. A Honvéd az első félidőben még kihagyta gólszerzési lehetőségeit, ám a 60. percben Bíró Nikolett Kovács hálójába fejelte Molnár Rózsa precíz szögletét. A hajrában a Honvédnak volt több gólszerzési lehetősége, de miután ezek közül a legnagyobbnál, Staar Gabriella lövésénél a bal kapufán landolt a labda, maradt a – játék képének megfelelő – döntetlen.

A forduló – időrendben – utolsó mérkőzésén, az „elemekkel” is meg kellett küzdenie a játékosoknak. Nagyon rossz időjárási körülmények között viaskodott az Újpest és a Szegedi AK, de a színvonalra ez nem nyomta rá bélyegét. Küzdelmes mérkőzésen, öngólnak köszönhetően jutott vezetéshez a vendégcsapat, a 38. percben, Szalai Ágnes beadása a menteni igyekvő Kakuk Anikó fejéről hullott az újpesti hálóba. Az egyre jobban szakadó esőben, a hazai liláknak talán több veszélyes lehetősége volt, de a jobban küzdő, a sikert jobban akaró szegediek szerezték a gólokat. Zimányi Kovács Anikó előbb Szil Tünde beadását rúgta a hálóba, majd 30 méterről, „irdatlan nagy” gólt vágott a felső sarokba – az Újpest erejéből – előbb Szennai, majd a lefújás előtti pillanatokban Kiss Fanni révén – csak a szépítésre futotta.

JET-SOL Liga, 11. forduló:

MTK Hungária – 1. FC Femina 5-1 (3-1)
Ferencváros – Viktória Trend Optika FC 1-3 (1-2)
Budapest Honvéd – Astra HFC 1-1 (0-1)
Újpesti TE – Szegedi AK 2-3 (0-1)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS