A Viktória nyerte meg a Magyar Kupát

2008. június. 26., 11:44   |    

A Viktória nyerte meg a Magyar Kupát

Bár az utóbbi hetekben az MTK jobb formában futballozott vetélytársánál, sőt nemrég Szombathelyen is győzni tudott 3-0-ra, a fináléban végig a Viktória FC bizonyult jobbnak – annak ellenére, hogy a kék-fehérek a mérkőzés nagy részében - Tóth Enikő kiállítása miatt - emberelőnyben játszhattak.

A korosztályos válogatottakat is irányító Markó Edina csapata egységesebb gárda benyomását keltette és talán jobban is akarta a sikert - az MTK-ban szinte kizárólag a legutóbbi három meccsén - a Viktória elleni két találkozón és a Femina ellen - összesen nyolc gólt szerző Jakabfi Zsanett dicsérhető, de ezúttal a két találata kevésnek bizonyult.

- A lányok bebizonyították, hogy igazi csapatot alkotnak, tíz főre olvadva is remekül küzdöttek, és megérdemelten szerezték meg a győzelmet - nyilatkozta a mérkőzés után Markó Edina, a szombathelyiek edzője. - Nagyon büszke vagyok rájuk, és arra, amit elértek.

Viktória FC-Szombathely - MTK Hungária FC 3-2 (2-1)

MTK Hungária: Rothmeisel – Szabó I., Vadas, Gál T., Endrődi (Ács a szünetben) – Jakabfi, Radics (Schumi M. a 80. percben), Kátai, Brunda – Szabó Zs. (Garamvölgyi az 58. percben) – Méry. Edző: Turtóczki Sándor

Viktória FC-Szombathely: Szvorda (Papp E. a 89. percben) – Megyeri, Horváth N. (Borbély az 53. percben), Tálosi, Tóth E. – Fenyvesi, Rácz Zs., Tóth G. (Pas a 62. percben), Marsai – Papp D., Szuh (Kovács E. a 75. percben). Edző: Markó Edina

Gólszerző: Megyeri, Szuh, Fenyvesi illetve Jakabfi (2)

Kiállítva: Tóth E. a 33. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS