A Viktória szegedi ötössel melegített az Astra elleni rangadóra

2013. április. 29., 08:08   |    

A Viktória szegedi ötössel melegített az Astra elleni rangadóra

Bombaformában van a szombathelyi Viktória Trend Optika FC, amely a rájátszás első, és második fordulójában is ötgólos különbséggel győzött.

Mitterstiller Csaba csapata a női NB I felsőházi rájátszásának hétvégi fordulójában ahhoz a Szegedi AK-hoz utazott, amely egy hete, az MTK vendégeként kiharcolt döntetlennel a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését okozta. A Viktória ősszel a lehető legszűkebb különbséggel, 1-0-ra győzött a Felső Tisza-parti Stadionban, most viszont nem halogatta a döntést. Sípos Lilla révén negyven másodperc alatt előnyt szerzett, majd miután Megyeri Boglárka és az A-válogatott keretébe is meghívott Nagy Dóra is a kapuba talált, a 10. percben már 3-0 volt az eredmény a vendégcsapat javára. A folytatásban Sípos Lilla megszerezte második gólját, majd a hajrában Marsai Nikolett is beköszönt – Szeged boszorkányai nem tudták megismételni egy héttel ezelőtti, szervezett, eredményes játékukat, de bizonyosan nem is ezt bánják legjobban. Papp Dorina súlyos térdsérülést szenvedett, és a gólveszélyes támadó nagyon hiányozhat majd a szegedieknek a Feminával és a Hegyvidékkel, a tabella negyedik helyéért vívott „különversenyben”.

Rákospalotán a Femina 30 percig reménykedhetett abban, hogy sikerül olyan bravúrt elérnie a legjobb magyar csapat, az MTK ellen, mint amilyennel a szegediek előrukkoltak. A meccs legelején Pádár szabadrúgása csak centikkel kerülte el a kapu jobb oldalát, válaszként viszont gólt lőtt a Femina. Hegyi Szilvia lódult meg középen, igaz, már kifelé szorult a kapu előteréből, amikor Pinczi Anita összekoccantotta a bokáját. A büntetőt Hegyi a kapu bal oldalába vágta, és ezzel a 30. percig vezetett is a hazai csapat – akkor viszont a sérüléséből felépült Zágor, majd a jobbösszekötő helyén kilépő Pádár góljaival fordított az MTK. A góllövőlistán élére ugró Pádár még a szünet előtt növelte a listavezető előnyét, és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs. A második félidőben Pinczi látványos fejesgólja, valamint Pádár harmadik találata már csak fölényesebbé tette a bajnok és kupagyőztes MTK győzelmét.

Az Astra hárompontos hátrányban követi az MTK-t, így a csepeli csapat – miután szombaton korábban játszott, mint a listavezető – a Hegyvidék SE legyőzésével néhány órán keresztül a tabella tetején is tanyázott. A meccs legjobbjának Fogl Katalin, az Astra támadója bizonyult, ő szerezte csapata mind a négy gólját. Ráadásul, a válogatott csatár „cifrázta” is, lőtt gólt egyéni akcióból, a kapu előtt birkózva, fejjel a kapuba találva és a kapusról kipattanó labdára leggyorsabban reagálva. Az Astra szerdán, a bajnokság hétközi fordulójában a két csapat kupacsatája óta bombaformában játszó Viktóriát fogadja – a csepelieknek nem lesz könnyű dolguk, ha továbbra is tapadni akarnak az MTK-ra.

A rájátszás alsóházának egyetlen mérkőzésén a Páter Fit-Well Nagypáli hiába vezetett a szünetben még 2-1-re az Újpest ellen, a lilák a jól játszó Külüs Zsuzsa vezérletével fordítottak – ezzel szinte biztosra vehető, hogy az NB I-es tagságért vívandó osztályozón Páter Fit-Well Nagypáli – Győri ETO párharcot rendeznek majd.

Női NB I, rájátszás

Felsőház, 2. forduló
1. FC Femina – MTK Hungária 1-5
Hegyvidék SE – Astra-Bíró-Kert FC 1-4
Szegedi AK Boszorkányok – Viktória-Trend Optika FC 0-5

Alsóház, 2. forduló
Újpesti TE – Páter Fit-Well Nagypáli 3-2

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS